Turtle Trading Sisteminin testini nihayet bitirdim...
Tek tek gün gün takip edince bayağı yorucu oldu. Bazen gözümden kaçanları oldu, geri dönüp düzelttim. İnşaAllah son durumda atladığım bir şey yoktur...
- Hisseleri XU100 içerisinden seçtik...
- Sistemi kullanırken Bankalar devre dışı bırakıldı. Çünkü onlar çok hızlı gittiler ve yanıltıcı olmasınlar diye onları göz ardı ettim...
- Alım sıralaması alfabetik olarak seçildi. Gerçi çok da böyle bir durum olmadı. Zaten her gün 1-2 tane ancak AL veren oluyordu. Para olmayınca da alamıyorduk...!
- Alım/satım komisyon oranları göz ardı edildi...
Sonuç olarak:
XU100 --> %39,78 [AL ve TUT Getirisi]
Sistem --> %25,35
Sistem bize zarar ettirmedi. Yılbaşında bu yana kârlı kapatmayı sağladı. Fakat endeksin bayağı gerisinde kaldı...!!!
Gerçek oranları görebilmek için çok daha uzun dönemleri test etmek gerekir. Bu dönem içerisinde endekste ciddi bir düzeltme olmadığı için, hisselerde düzeltmelerde zarar ederken, endekste bu zarar oluşmadı. Derin bir düzeltme de sistem aradaki farkı kapatabilirdi...
Alım kriterlerinde düzenleme yapılırsa belki biraz daha kâr oranında artış olabilir...
Bu sistem normalde çift yönlü işlemleri içeriyor. Biz sadece Long yönünü kullandık. Short yönünü kullanmadık. Zaten kullansaydık kâr daha da düşebilirdi...
Yer İmleri