Sayfa 575/736 İlkİlk ... 75475525565573574575576577585625675 ... SonSon
Arama sonucu : 5882 madde; 4,593 - 4,600 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1. MGH Fonu neden sürekli HDA ile karşılaştırılıyor?
    Arada dağlar kadar fark var.
    HDA dediğin 2 sandalye 1 masa portföy şirketinin kıçı kırık arbitaj fonu.

MGH arbitraj fonu değil.
    2 sandalye 1 masa şirketin değil.
    Arkasında TEB var. BNP Paribas var. Var da var.

Banka portföy şirketlerini katekulleci fon şirketleri ile kıyaslamaktan vaz geçin lütfen.

Karşılaştırdıklarınızın biri köy bakkalı diğeri zincir market

2. Disipline edecekmiş Mehmed.

Şimşek, fon gelirlerinden alınan verginin de artırılacağını söyledi.

Hâlen fon gelirlerinden yüzde 7,5 oranında stopaj kesiliyor. İndirimli stopajın süresi 31 Temmuzda son bulacak. Bu tarihten sonra stopaj oranının, mevduattan elde edilen faiz gelirlerindeki gibi yüzde 10 olarak uygulanması bekleniyor. Kasım ayında çıkarılan yasa ile, bazı yatırım fonu kazançları ile döviz cinsinden gelirler için vergi stopaj oranlarının yüzde 40'a kadar artışı için Cumhurbaşkanına yetki verilmesi öngörülmüştü.
    Kripto ve borsadaki varlıklara vergi geliyor
    Şimşek ayrıca, kripto varlıklardan elde edilen gelirler ve borsada yapılan işlemlerden elde edilen gelirlerin vergilendirilmesine yönelik yeni adımlar atılacağını kaydetti. Şimşek Dünyada da böyle, bir gelir elde ediliyorsa bunun vergisi de olmalı. Kripto varlıklar, borsada işlem gören varlıklar, yatırım fonları v.s bunların disipline edilmesi lazım dedi.

https://www.ekonomim.com/ekonomi/tas...-haberi-746977
    Uyuşmadı bir türlü dem'e "ben"de ki meşrep

3.  Alıntı Originally Posted by Valfranc Yazıyı Oku
    MGH Fonu neden sürekli HDA ile karşılaştırılıyor?
    Arada dağlar kadar fark var.
    HDA dediğin 2 sandalye 1 masa portföy şirketinin kıçı kırık arbitaj fonu.

MGH arbitraj fonu değil.
    2 sandalye 1 masa şirketin değil.
    Arkasında TEB var. BNP Paribas var. Var da var.

Banka portföy şirketlerini katekulleci fon şirketleri ile kıyaslamaktan vaz geçin lütfen.

Karşılaştırdıklarınızın biri köy bakkalı diğeri zincir market
    Yeni kurulmuş fon yeni kurulmuş fondur.
    Yorumlarım ve yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir. Kendime not: İt olma beyefendi ol ki ardından iyi ansınlar.

4.  Alıntı Originally Posted by Borsacı Beyefendi Yazıyı Oku
    Hocam sen iki fonu unvan veya içerik açısından karşılaştırmadan fon yeni kurulmus, performansını ölçecek kadar elimizde veri yok demek istedin sanırım.
    Eğer böyleyse %100 katılıyorum.

5.  Alıntı Originally Posted by Borsacı Beyefendi Yazıyı Oku
    Ben yeni eski kıyasından bahsetmiyorum.

Yatırımcıyı söğüşleme durumundan bahsediyorum.

HDA fonu yatırımcıyı söğüşledi. Çünkü kurumsal şirket değil.
    Bankalar kurumsal şirket.
    3-5 için markalarını zedelemezler.

Bu farkı belirtiyorum ben. MGH de HDA gibi yaparsa deniyor sürekli.
    Yapmaz, yapamaz.

6. Merhaba, Fonlardan çok anlamıyorum. Katılım endeksine uygun fon arayışım vardı. KPC (KUVEYT TÜRK PORTFÖY KATILIM HİSSE SENEDİ (TL) FONU (HİSSE SENEDİ YOĞUN FON)) ve KZL (KUVEYT TÜRK PORTFÖY ALTIN KATILIM FONU) fonlarını aldım. Tercih ettiğim fonlar özelinde konusunda tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
    Sıradan bir insan

7. Ben daha çok,
    yıllardır işlem gören https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=HMG varken, benzer yapıda yeni kurulan fona bu kadar giriş niye olduyu merak ettim.
    Kısa sürede HMG'nin 5 katına çıkmış büyüklüğü

8.  Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Ben daha çok,
    yıllardır işlem gören https://www.tefas.gov.tr/FonAnaliz.aspx?FonKod=HMG varken, benzer yapıda yeni kurulan fona bu kadar giriş niye olduyu merak ettim.
    Kısa sürede HMG'nin 5 katına çıkmış büyüklüğü
    Normalde adında HDA gibi Arbitraj lafı olsa girerim bu fona. Ancak acaba normal hisse alım satımları da mı yapıyor?

Adında arbitraj yok. Annemin belli önemli bir oranı ve kendi tasarruflarından çok az HDA buluduruyorum.

Acaba HMG fonu alsam arbitraj gibi risksiz midir? Arbitraj yapıyorsa aynı mevduat kadar risksiz bir fon mu alıyorum arbitraj gibi?

Mutlak getiri hisse fonları arbitraj mı - yoksa normal kar amaçlı arbitraj dışı alım satımlar da yapıyor mu? HDA'yı satıp HGM almamı önerir misiniz vadeli hesap gibi az riskli?

HGM fonunun getirisini kanıtlayacak kadar arbitraj % fırsatı var mı senetlerde?

Sayfa 575/736 İlkİlk ... 75475525565573574575576577585625675 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •