Sayfa 14/96 İlkİlk ... 412131415162464 ... SonSon
Arama sonucu : 763 madde; 105 - 112 arası.

Konu: TUPRS - Tüpraş

1. TUPRS için 275 TL hedef fiyat ve Endeks Üstü Getiri (EÜ) tavsiyesi ile önerimizi başlatıyoruz.
    Hedef fiyatımız %45 getiri potansiyeli sunuyor. Ürün marjları 2024'e de güçlü başladı. Dizel, benzin ve jet yakıtı marjlarında son 5 yıl ortalamasının üzerinde seyir devam ediyor. Yılın ilk çeyreğinde ortalama dizel marjı 26.50$ ile son 5 yılın ortalaması olan 17 'lık Akdeniz marjının yaklaşık %55 üzerinde gerçekleşti. Benzin ve jet yakıtı ürün marjları da sırasıyla 19$ (5Y ort: 17$) ve 23.75$ (5Y Ort: 13$) ile ilk çeyreği geride bıraktı. Buna karşılık Tüpraş ilk çeyrek bilançosunda; 2023'ün aynı döneminde daha güçlü ürün marjı ve diferansiyellere bağlı oluşan baz etki, aktif RUP bakımı kaynaklı düşen beyaz ürün verimliliği ve enflasyon muhasebesinin yarattığı dezavantaj nedeniyle zayıf bir performans sergiledi. Diğer yandan bu gidişatın 2. çeyrekte tamamlanması planlanan RUP bakımının ardından belirgin biçimde iyileşmesini ve şirketin güçlü bir ikinci yarıyıl geçirmesini bekliyoruz. Yılın kalanında ortalama üzeri ürün marjlarının korunmasını bekliyoruz. Marjlardaki ortalama üzeri seyrin jeopolitik gerginlikler (Kızıldeniz'de Husi saldırıları, Rus rafinerilerine drone saldırıları) nedeniyle güçlü kalmaya devam edeceğini öngörüyoruz. ABD'de son 5 yılın ortalamasının altına düşen dizel üretimi ve Avrupa'da ortalamaların altında seyreden dizel stokları, dizel marjlarında yukarı yönlü riskleri daha olası görmemize neden oluyor. 2023'ün son çeyreğinde ABD'den Avrupa'ya rekor kıran dizel ihracatının normalleşebileceğini ve net ithalatçı olan Avrupa bölgesinde dizel fiyatlarının yüksek kalabileceğini düşünüyoruz. Jet yakıtı marjlarında yüksek talebe bağlı fiyatlamanın bu yıl da korunmasını beklerken, benzin marjlarında ortalama üstü hareketin yatay biçimde devamını öngörüyoruz. Değerleme yaparken modelimizde 2024 için şirket beklentisine paralel 14.00$ net rafineri marjı (NRM) kullanıyoruz. 2024'ten sonra NRM'nin kademeli şekilde
    normalleşmeye devam etmesini bekliyoruz.

GARANTI YATIRIM TÜPRAŞ ANALİZİNDEN ALINTI. TUTARLI BİR ANALİZ OLARAK GÖRÜYORUM.
    UYGUN BİR TREND YAKALARSA KISA VE ORTA VADEDE 250 TL 'YE GELMESİ ,HELE HELE KALICI YABANCI FONLARIN GELİŞİ İÇİN UYGUN ŞARTLAR OLUŞURSA PD 15 MİLYAR DOLARA GELMESİ YÜKSEK OLASILIKTIR. ELBETTE FİYAT OLUŞUMU HER ZAMAN RASYONEL ŞARTLARA BAĞLI DEĞİLDİR. BU GERİ GELİŞİN MARJLARIN NORMALE DÖNMESİYLE ALAKASI YOK. AYRICA 3. ÇEYREKTE MARJLARIN BİR MİKTAR YÜKSELECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM.

2.  Alıntı Originally Posted by Salih Karakaya Yazıyı Oku
    City ve Deutsche saklama oranı %41'ler den %34,6'ya geriledi. Nerdeyse pandemideki orana düşmesine az kaldı. Biz kalıcı yabancı fonlar beklerken, hazır olanlar kaçıyor. Esas operasyon bankalarda yapıldı. Ama orada bile böyle bir gerileme olmadı.Nedir bunların derdi anlayamadım. Ben alıyorum hala. Ama doğrusu bu rakamları da göreceğini beklememiştim. Düşen bıçağı tutmaya kalktık. Sanki Tüpraş'a yaptırım gelecek de birileri haberini aldı. Bu düzeltme oranını aştı.Her neyse. Ben yatırımcıyım. Portföyümde Tüpraş oranı gereğinden fazla arttı. Hayırlısı bakalım.
    Hatırlarsanız 6 sene evveldi sanırım Aselsan çılgın yükselişini yaparken yabancılar satarken yerli kapışıyordu, mantıksız seviyelerden bahsetmiyorum, yaptığı çılgın hareketin yarısındaydı.

Benzer durum, yakın zamanda Migros'ta yaşandı, gün itibariyle tl tarihi rekorunu kırdı.

Kendi adıma bıyıklı, bıyıksız yabancı satışlarını çok önemsemiyorum.

Yaptırım bence söz konusu değil çünkü yerli yabancı hiç bir paydaşın bu işte kârı olmayacağı gibi fazlasıyla siyasi-ekonomik kaybı olur. Yani 40 yılın başı eloğlunun dalaşı yurdum insanına ve şirketine yaradı ve yarayacak.

Alıntı Originally Posted by VADE YOK Yazıyı Oku
    Kar marjları ortalamasının çok üstünde seyretti son 2 yıldır..
    Artık ortalamalarına dönmeye başlıyor.
    Ortalaması 1 milyar dolar net kar.
    Hisse başı 16 tl gibi..
    Marjlar düşerse eski seviyelerine F/K oranları değişecektir..
    Marjlar, dediğiniz gibi normale yakınsıyor, dövizin son yıllardaki yukarı hareketi de etki etti ama stratejik dönüşüm ve başarılı finans yönetimi kâr seviyelerini daha yukarı çekmemizi sağlıyor. Ortalama net kâr kısmının şimdilik en az 1,5 milyar dolar (bakım vs. olunca değişiklikler olabilir) ve mali yapının yukarıda bahsettiğim unsurlar kaynaklı daha yukarıda olduğunu düşünüyorum. Hele ki stratejik dönüşüm planında bahsi geçen yatırımlar ve favök beklentileri göz önüne alındığında bu ortalama kârlar oldukça mütevazı diye düşünüyorum.
    Elbette ki dediklerim yatırım tavsiyesi değildir.

3. evet halısınız 1,5 mil doları bundan sonrası için ortalama olarak kabul etmek lazım..
    Net nakit pozisyonu avantajı ve rafinaj yatırımlarının avrupada yapılmıyor olması ort. marjları geçmiş yıllara göre yüksek seyrecektir..

4. Yollar dehşet tır kamyon vs vızır vızır, bu kadar yakıt tüketimi var, ne biliyim işte…

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    http://share.matriksdata.com/shareMa...06072022173638

Temettu odeme gunundeki fiyata geri geldik...
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6. 202.80 ortalama ile verdiğim tupraşların bir kısmını 163.5 ortalama il koyduk bakalım hayırlısı..

7.  Alıntı Originally Posted by ayhanol1 Yazıyı Oku
    202.80 ortalama ile verdiğim tupraşların bir kısmını 163.5 ortalama il koyduk bakalım hayırlısı..
    Bende 200 den verdiğimin bi kısmını aldım.Acele etmeye gerek yok bence.yavaş yavaş alttan yerine koymak güzel.
    Bir kısmunıda isdemir e geçtim.

8.  Alıntı Originally Posted by VADE YOK Yazıyı Oku
    Bende 200 den verdiğimin bi kısmını aldım.Acele etmeye gerek yok bence.yavaş yavaş alttan yerine koymak güzel.
    Bir kısmunıda isdemir e geçtim.
    Bir Dudu bey bir de ben yapamıyoruz bunu

Sayfa 14/96 İlkİlk ... 412131415162464 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •