
Originally Posted by
Salih Karakaya
City ve Deutsche saklama oranı %41'ler den %34,6'ya geriledi. Nerdeyse pandemideki orana düşmesine az kaldı. Biz kalıcı yabancı fonlar beklerken, hazır olanlar kaçıyor. Esas operasyon bankalarda yapıldı. Ama orada bile böyle bir gerileme olmadı.Nedir bunların derdi anlayamadım. Ben alıyorum hala. Ama doğrusu bu rakamları da göreceğini beklememiştim. Düşen bıçağı tutmaya kalktık. Sanki Tüpraş'a yaptırım gelecek de birileri haberini aldı. Bu düzeltme oranını aştı.Her neyse. Ben yatırımcıyım. Portföyümde Tüpraş oranı gereğinden fazla arttı. Hayırlısı bakalım.
Hatırlarsanız 6 sene evveldi sanırım Aselsan çılgın yükselişini yaparken yabancılar satarken yerli kapışıyordu, mantıksız seviyelerden bahsetmiyorum, yaptığı çılgın hareketin yarısındaydı.
Benzer durum, yakın zamanda Migros'ta yaşandı, gün itibariyle tl tarihi rekorunu kırdı.
Kendi adıma bıyıklı, bıyıksız yabancı satışlarını çok önemsemiyorum.
Yaptırım bence söz konusu değil çünkü yerli yabancı hiç bir paydaşın bu işte kârı olmayacağı gibi fazlasıyla siyasi-ekonomik kaybı olur. Yani 40 yılın başı eloğlunun dalaşı yurdum insanına ve şirketine yaradı ve yarayacak.

Originally Posted by
VADE YOK
Kar marjları ortalamasının çok üstünde seyretti son 2 yıldır..
Artık ortalamalarına dönmeye başlıyor.
Ortalaması 1 milyar dolar net kar.
Hisse başı 16 tl gibi..
Marjlar düşerse eski seviyelerine F/K oranları değişecektir..
Marjlar, dediğiniz gibi normale yakınsıyor, dövizin son yıllardaki yukarı hareketi de etki etti ama stratejik dönüşüm ve başarılı finans yönetimi kâr seviyelerini daha yukarı çekmemizi sağlıyor. Ortalama net kâr kısmının şimdilik en az 1,5 milyar dolar (bakım vs. olunca değişiklikler olabilir) ve mali yapının yukarıda bahsettiğim unsurlar kaynaklı daha yukarıda olduğunu düşünüyorum. Hele ki stratejik dönüşüm planında bahsi geçen yatırımlar ve favök beklentileri göz önüne alındığında bu ortalama kârlar oldukça mütevazı diye düşünüyorum.
Elbette ki dediklerim yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri