Sayfa 907/999 İlkİlk ... 407807857897905906907908909917957 ... SonSon
Arama sonucu : 7991 madde; 7,249 - 7,256 arası.

Konu: Viop LVII

1. Açılın donanımcı geldi...

1- "İdeal vs Matriks olayı...?"
    Eskiden Matriks çoklu çekirdek(İşlemci Çekirdeği - CPU Core) desteğine sahip olmadığından gerçekten de çok kasıyordu.
    Özellikle çoklu grafik açıldığında...
    Bildiğim kadarı ile çoklu çekirdek desteğini sağladılar ALGO ile.

2- "Sadece İdeal-Matriks kullanıyorum. Nasıl makine alayım? "
    AMD işlemciler görece ucuzdur. Ryzen 5 serisi ve üzeri iyidir.
    8 GB üzeri(buraya dikkat: İleride ram boyutu yükseltilebilecek modelleri tercih edin. Örneğin 16 GB-32 GB gibi.)

3-"Batarya bitti. Yenisi tırt çıktı! N'apayım?"
    A- Öncelikle "mobil cihazları sürekli şarjda takılı kullanırsanız" batarya ömrü her koşulda azalır.
    Yeni nesil pillerde "%20 altına düşmeden, %80 şarj üzerine çıkmadan" bu aralıkta kullanmanız önerilir.
    Cihaz sürekli fişe takılı bile kullanılsa, bunu sağlayan yazılımlar mevcuttur. Bunlardan biri kullanılabilir.
    Biten pil, orijinali ile değiştirilmelidir.

B- Dizüstü bilgisayarların mekanik tek parçası fandır. Doğal olarak da en çok akım tüketen parçalardan biri budur.
    İşlemci vb parçaları soğutan kanallar, fan vb. kirlendiğinde cihaz daha çok ısınır. (Yaz aylarında veya cihazın kalorifer peteği vb. ye yakın kullanımında da.) Fanın daha çok çalışması daha çok pil tüketimi ve şarj-deşarj döngüsü demektir. Bu da pil ömrünü
    kısaltır.

macbook air yada pro alıp geçecen. 1 yıl üstü her microsoft makinesinde sorun çıkıyor.

bende hala kullandığım 11 yıllık toshiba var. tamamen şans.
    audentes Fortuna iuvat

3. Şuradan kesenize göre, meşrebinize göre...:
    (Kullanıcı yorumlarını göz ardı etmeyin. Başka kriterler varsa ekleyin.)

https://www.epey.com/laptop/e/YTo3On...eWF0OkFTQyI7=/

4.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    macbook air yada pro alıp geçecen. 1 yıl üstü her microsoft makinesinde sorun çıkıyor.

bende hala kullandığım 11 yıllık toshiba var. tamamen şans.
    Çok güzel bir noktaya değindiniz.

İdeal veri terminalinin MacOS versiyonu olmadığından,
    Macbook Air ve Pro özellikle İdeal kullanıcıları tarafından pek tercih edilmiyor.

Oysaki özellikle eski İntel tabanlı Macbooklar harika cihazlardır ve Windows kurulabilir bu cihazlara.
    Harika çalışırlar. Ben I7 işlemcili 16 GB bir Macbook Pro kullanıyorum şahsen.
    Takla attırır tüm diğer cihazlara.

Yeni nesil M serisi işlemcilere de kurulabilir aslında windows 24 saat üzerine çıkan pil ömrü, premium malzeme kalitesi, inceliği, hafifliği vb. ile de mükemmeldir.

Alıntı Originally Posted by ASAP_ Yazıyı Oku
    Çok güzel bir noktaya değindiniz.

İdeal veri terminalinin MacOS versiyonu olmadığından,
    Macbook Air ve Pro özellikle İdeal kullanıcıları tarafından pek tercih edilmiyor.

Oysaki özellikle eski İntel tabanlı Macbooklar harika cihazlardır ve Windows kurulabilir bu cihazlara.
    Harika çalışırlar. Ben I7 işlemcili 16 GB bir Macbook Pro kullanıyorum şahsen.
    Takla attırır tüm diğer cihazlara.

Yeni nesil M serisi işlemcilere de kurulabilir aslında windows 24 saat üzerine çıkan pil ömrü, premium malzeme kalitesi, inceliği, hafifliği vb. ile de mükemmeldir.
    hocam ideal kullanmadığım için bilmiyorum ama eminim ona denk bir macos uygulaması vardır. bende de bir mac air var. harika bir makine. birçok açıdan microsoft makinelere fark atar.

toshiba da kullanıyorum. eski ama ses kalitesi falan iyi.

ama şimdi alacak olsam 30 bin liralık dell, lenovo falan yerine biraz kasar 60 bine air veya 110 bine pro alırıdm.
    audentes Fortuna iuvat

6.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    hocam ideal kullanmadığım için bilmiyorum ama eminim ona denk bir macos uygulaması vardır. bende de bir mac air var. harika bir makine. birçok açıdan microsoft makinelere fark atar.

toshiba da kullanıyorum. eski ama ses kalitesi falan iyi.

ama şimdi alacak olsam 30 bin liralık dell, lenovo falan yerine biraz kasar 60 bine air veya 110 bine pro alırıdm.
    İdeal'e denk bir şey Matriks olabilir ancak...
    Lakin onun da user.dll başta, c# temelli bir takım avantajları vb. var Matriks'e göre.
    En azından bazı kullanıcılar için.

60 bin kasmaya gerek yok. 32.000 TL ye şu cihaz iş görür:
    https://www.pt.com.tr/macbook-air-13...risi-z1240009k

Lakin ben olsam...
    İkinci el temiz...
    Intel I5' de olur ama... Intel I7 bir cihaz alırım(Macbook Pro).
    16 GB olmalı tabi... 13-20 bin arası... Tertemiz iş çıkarır.
    Çok lazımsa pilini değiştir, bakımını yap. Devam et.

Bu arada Tradingview gibi sunucu tabanlı program kullananlar için bunların heç birine gerek yok.
    10 yıllık makine de iş görür.

7.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    olaya sadece dinsel anlamda bakıyorsunuz çoğu inanç sahiplerinin hepsi aynı.. sadece müslümanlar değil.

her olayı dine göre yorumlamak bir hastalık bence. rüya görür açar rüya kitabını vb.

başına bir iş gelir tanrıdan bilir.. test meseleside budur

halbuki kainatın kuralına göre senin canın ile sahildeki kum tanesinin.. kum tanesi ile su damlasının su damlası ile sincabın sincap ile bu dünyanın .. can/varlık/yokluk/değer/madde açısından hiç bir farkı yoktur.

dünyayı bırak şu koca galaksimiz.. pıt diye yok olsa kainatın kılı bile kımıldamaz.

çünkü milyarlarcası var bu galaksi gibi.

sen nasıl bilmeden yürürken karıncanın üzerine basıp öldürüyorsun farkında bile değilsin.. geri geri giden acemi şoför sana çarpsa farkında olmadan sonra yoluna devam etse..

aynı olay ... tanrı varsada senin canın ile karınca canı arasında zerre fark yok .. ölmen umrunda bile değil.

çünkü hammadde aynı.. elektrondan ibaretiz.

denemesi biraz masraflı ama kanıtlaması basit.. 100 tane atayizi 100 tane müslümanı 100 tane budisti ve 100 tane gorili topla .. göktelenden at...

ölme oranı ne ise.. diyelim 99.

tanrılar aman biri insan oranı %88 yapalım ... biri goril diye bakmaz.

kısaca geçmişte mucizeler üzerine mucizeler yaratan tanrılar şimdi yapmıyorsa bir sıkıntı vardır ) kitaplarda yazıldığı gibi olmayabilir.

ben hep derim.. gök yarılsa tanrı buradayım dese.. inanmayan yine tonla insan olur !!! ( bunun nedeninin konusu farklı)

güzel özetlemişsin, insanın varoluşunda bir sıkıntı var,...

kendisi ödül alırken herkesin ödül almasını istiyor,
    kendisi batarken herkesin batmasını istiyor,
    kendisi ödüllendirilirken başkasının cezalandırılmasını istiyor,
    dolaysıyla genel endex e göre getiri oranı, sıkıntı buradan çıkıyor,...
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

8. 2010 model pc kullanıyorum,...matriks devam,...yakında windows tedavülden kaldıracakmış, üzülüyorum haliylen
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

Sayfa 907/999 İlkİlk ... 407807857897905906907908909917957 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •