Sayfa 908/999 İlkİlk ... 408808858898906907908909910918958 ... SonSon
Arama sonucu : 7991 madde; 7,257 - 7,264 arası.

Konu: Viop LVII

Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    güzel özetlemişsin, insanın varoluşunda bir sıkıntı var,...
    sıkıntı var olmaktan kaynaklı değil.. bizim algılama şeklimiz.

ve asıl sıkıntı bize anlatılan hikayelerden kaynaklanıyor.

şimdi bana 5 çeşit canlının önem veya değer bakımından sıralama yap desem insanı başa koyarsın

neden !!

çünkü insan ben merkezli en bencil canlıdır. sıkıntı işte bu.. o canlıyı değer ve anlam bakımından derecelendiren ne ? sadece sensin. !!

değeri kendin biçiyorsun.. ama kainat öyle demiyor. bu sana göre öyle sadece sende öyle olduğunu sanıyorsun.

dünyanın biyerinde biri ölmüş üzülürmüsün üzülmezsin. ama sevdiğin biri öldüğünde üzülürsün. çünkü ona o değeri vermenden kaynaklanıyor. halbuki can aynı can.

hal böyleyse kainat insan canı veya bitkinin canı diye ayırt eder mi ? etmez... niye hammadde aynı.

yine biz hammadde gereği beynimize giden sinyaller bakımından dekoder anca buna yetiyor..

buna göre varlığımızı sürdürmek zorundayız yoksa yok olma tehlikesi başlar.

dünya geçmişte 3 kere canlılığın kökünü kazımış.. biri dinazor biri sevimli sincap diye ayırt etmemiş .

dünya misal 3 milyar sene daha yaşarsa artık kamera diye birşey var. kanınt ve video var.

emin ol 3 milyar sonraki evrimleşmiş türler aaa eskiken insan diye canlı yaşamış falan diyecekler

Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    macbook air yada pro alıp geçecen. 1 yıl üstü her microsoft makinesinde sorun çıkıyor.

bende hala kullandığım 11 yıllık toshiba var. tamamen şans.
    ne varsa eskilerde var..

ilk gözağrım samsungu 10 sene tepe tepe kullandım. dediğin gibi şans işi.

3.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    sıkıntı var olmaktan kaynaklı değil.. bizim algılama şeklimiz.

ve asıl sıkıntı bize anlatılan hikayelerden kaynaklanıyor.

şimdi bana 5 çeşit canlının önem veya değer bakımından sıralama yap desem insanı başa koyarsın

neden !!

çünkü insan ben merkezli en bencil canlıdır. sıkıntı işte bu.. o canlıyı değer ve anlam bakımından derecelendiren ne ? sadece sensin. !!

değeri kendin biçiyorsun.. ama kainat öyle demiyor. bu sana göre öyle sadece sende öyle olduğunu sanıyorsun.

dünyanın biyerinde biri ölmüş üzülürmüsün üzülmezsin. ama sevdiğin biri öldüğünde üzülürsün. çünkü ona o değeri vermenden kaynaklanıyor. halbuki can aynı can.

hal böyleyse kainat insan canı veya bitkinin canı diye ayırt eder mi ? etmez... niye hammadde aynı.

yine biz hammadde gereği beynimize giden sinyaller bakımından dekoder anca buna yetiyor..

buna göre varlığımızı sürdürmek zorundayız yoksa yok olma tehlikesi başlar.

dünya geçmişte 3 kere canlılığın kökünü kazımış.. biri dinazor biri sevimli sincap diye ayırt etmemiş .

dünya misal 3 milyar sene daha yaşarsa artık kamera diye birşey var. kanınt ve video var.

emin ol 3 milyar sonraki evrimleşmiş türler aaa eskiken insan diye canlı yaşamış falan diyecekler
    yinede algı sende hazır olanı harekete geçirir derim,...yani bu üç değer den biri sende baskın,...zaten ona göre algılıyorsun,

dördüncüde var, yani kendi batarken başkasının ödül alışı ama genel endex ilk üçünde kümeleniyor,..
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    ne varsa eskilerde var..

ilk gözağrım samsungu 10 sene tepe tepe kullandım. dediğin gibi şans işi.
    bir bilgisayar standart haber sayfalarının yanında iş yatırım, investing, halkyatırım web trader yanında şu müziği https://www.youtube.com/watch?v=5JJ4etAJ_BQ hakkıyla dinletiyorsa. net iyidir. param da helaldir. başka da kriterim yok. güya son model diye zamanında hp aldık durduk yere pert oldu.

ben bilmem i5 i7 falan. i7 bakıyorsun i3 kalitesinde bile çıkmıyor.
    audentes Fortuna iuvat

Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    yinede algı sende hazır olanı harekete geçirir derim,...yani bu üç değer den biri sende baskın,...zaten ona göre algılıyorsun,

dördüncüde var, yani kendi batarken başkasının ödül alışı ama genel endex ilk üçünde kümeleniyor,..
    üstad gün geçtikçe yeni şeyler keşfediyoruz..

mağralarda yaşarken sonra tekerleği icad edip dünya düzmü tartışmasından kısa sürede geldiğimiz nokta uzayı keşfediyoruz şuan.

yanlış olmasın 17 milyon sene bize en yakın galaksi andromeda. gidiş dönüş veya gidiş. tam aklımda değil.

o da ışık hızı ile gidersen

yani bizdeki hazır var olan dekoderle anca bu diyorum bende..

kısaca tonlarca ihtimal doğuyor.. yani şuan seni veya beni gözümüze bir gözlük takıp dünyada yaşıyormuşuz gibi bir similasyona tutmadıklarını bana hiç kimse garanti edemez. hemde hiç kimse..

herşey ama herşey hemde herşey atomların titreşiminden ibaret koku diye birşeyin olmadığı bile ıspatlanalı 10 yıllar oluyor.

6.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    üstad gün geçtikçe yeni şeyler keşfediyoruz..

mağralarda yaşarken sonra tekerleği icad edip dünya düzmü tartışmasından kısa sürede geldiğimiz nokta uzayı keşfediyoruz şuan.

yanlış olmasın 17 milyon sene bize en yakın galaksi andromeda. gidiş dönüş veya gidiş. tam aklımda değil.

o da ışık hızı ile gidersen

yani bizdeki hazır var olan dekoderle anca bu diyorum bende..

kısaca tonlarca ihtimal doğuyor.. yani şuan seni veya beni gözümüze bir gözlük takıp dünyada yaşıyormuşuz gibi bir similasyona tutmadıklarını bana hiç kimse garanti edemez. hemde hiç kimse..

herşey ama herşey hemde herşey atomların titreşiminden ibaret koku diye birşeyin olmadığı bile ıspatlanalı 10 yıllar oluyor.
    aynen ama,
    işte bu büyüklük/küçüklük kimsenin umrunda değildir, bilmesi ve bu bilginin tümüne hakim olması ise mümkün değildir,..işte bu bir boşluk doğurur ve ortaya çıkan her boşluk bir fırsattır, fırsat eğer fayda varsa kullanılabilir,...yani tek yönlüdür,..faydanın ise eyleme dökülmüş hali istifade etmektir/yararlanmak,....eylem ise saklanamz, bu nedenle herkes bunu göreceğinden istifade etmek neticede toplu yapılan bir eylemdir,..öyleyse bir fayda var ve istifade edilmiyorsa bu tepkiyi doğurur,
    bu tepki neticesinde,..
    eylemi toplu yapanlar yapmayanlardan rahatsız olur,...
    yani burada ölçü, eylemin toplu yapılma halidir, eğer kişi eylemi toplu yaptığına eminse, bunu yapmayanlardan rahatsız olur,..
    hangi taraf topluysa diğerinden bir o kadar rahatsız olur,..
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

ne demek istediğini ben anlıyorum ama o konulara girmek istemiyorum

birey toplum ve toplumun normlaştırılması cemaatlerin tarikatların örgütlerin kümelenmesi halbuki tanrı inancı insanın kendi içinde yaşayacağı şey.

aynı dinsel inanca ait kümelenme bölünmeyi doğrur kendini yok eder en sonunda. zaten böyle olduğu için 3200 tane dinsel veya inanç türü çıktı ortaya.

bu da cemaat için hali hazırda dediğin üzere istifade fırsatı doğuruyor. ne yani 100 bin kişi aynı şeye inanan insan neden toplanırki. ? bir araya gelip tamam tanrı vardır diyip dağılın ey cemaat demek için mi sadece islam dini için değil tüm dinlerde .

tüm hikaye aynı ama tüm hikaye kusurlu...kurgu yapı giriş gelişme sonuç senaryo bakımından.

buna göre insan en değerli varlık . işte hayvanlar insanlığın emrine verilmiş bitkiler yiyecekler çicekler böcekler..

hayır böyle değil.. daha düne kadar vahşi doğadan saklanan ve metrelerce yukarıda mağralarda yaşayan bizlerdik.

avusturyada vahşi doğasında yaşa bakalım.. hayvanlar senin için birer nimetmi ? yoksa sen mi hayvanlar için nimetsin

denemesi maliyetli ama bedava kanıt

yine hikayelere göre dünyaya bak kainata bak düzensiz ne var ?

ben soruyorum sana asıl düzenli olan ne var.. toplu yaşama geçtik... kendimize güvenilir yaşam alanları yaptık diye bunu mu diyorsun. ?

bu konulara girmek istemiyorum.. ben sana başka birşey diyorum.

mesela sana asıl mucizeyi söyleyim.. ilk sigarayı içime çektiğimde beynim tuhaflaştı.. bi rahatlama geldi gözümü kapadığımda kendimi cennet falan gibi huzurlu biryerde hissettim gaahahha

yani üzüntü sevinç his herşey aslında beynimizin birer manipülasyonundan ibaret.

yoksa sigarayı içince dert falan azalmıyor

dön dolaş yine herşeyin kökekine inersin... hammaddeye...

yani kozmik bir tozbulutundan ibaretiz.. ahmetin mehmetin beni belli gruba üye değilim veya inanca sahip değilim diye beni horgörmesinin benim nazarımda toz kadar önemi yok.. zaten benim varlığımında bir önemi yok bu denklemde.

dünya da öyle yuvarlak falan değil.. yamuk yumuk bi patetisten ibaret.

yani düzenin d si yok

Sayfa 908/999 İlkİlk ... 408808858898906907908909910918958 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •