Sayfa 985/994 İlkİlk ... 485885935975983984985986987 ... SonSon
Arama sonucu : 7951 madde; 7,873 - 7,880 arası.

Konu: OTKAR - Otokar

Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Üstad, 55 farklı ülkeye ihracat yapıyor. NATO ve BM’nin resmi tedarikçisi. Google görsellerde bu araçları aratarak görebilirsiniz. Şu an beklediğimiz en önemli haber ihalede tek kaldığı Romanya 4x4 cobra ihalesi. 1059 adet araç alımı yapılacak. Otokar’ın savunma sanayi kapasitesini 2 yıl üzerinde doldurur. Paralelde gelecek irili ufaklı işlerdeki marjları çok yüksek olur. Tüm dünya askeri harcamalarını en az 10 kat artırmaya başladı.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Merhabalar,

Büyük bir heyecan ve beklenti ile ben de Kasım 2023 itibarı ile ortak oldum Otkar'a. Hepimize hayırlı olsun dilerim.

Sayın Mzffr, eğer Romanya 2 yıllık kapasitemizi dolduracak ve siparişi alınırsa BAE ve Kazakistan tekliflerimiz anlamını yitirir mi?
    Yatırım tavsiyesi değildir, nasıl olsun ki, kelin ilacı olsa başına sürer.

2. Romanya ihalesi onaylanırsa 5 yıllık bir anlaşma. Dolayısıyla yıllık 200 adet kapasite gerektirecek. Kapasite rahatlıkla kaldırabilir durumda. Yani 2 yıl boyunca kapasiteyi doldurma beklentisi doğru bir beklenti olmaz.

3. Arkadaşlar grafikler ne diyo kağıt maşallah en tepeden işlemler yapıyo ihaleler çokmu uzadı yoksa prosdürmü öyle baştamıyız sondamıyız 6 aylıklarda yakında başlar selamlar herkese yatın uyku moduna devam ,,,,

Alıntı Originally Posted by Ali Dogan Yazıyı Oku
    Merhabalar,

Büyük bir heyecan ve beklenti ile ben de Kasım 2023 itibarı ile ortak oldum Otkar'a. Hepimize hayırlı olsun dilerim.

Sayın Mzffr, eğer Romanya 2 yıllık kapasitemizi dolduracak ve siparişi alınırsa BAE ve Kazakistan tekliflerimiz anlamını yitirir mi?
    Yitirmez. BAE'de zaten Tawaazun var. Oranın da bir üretim kapasitesi var. Romanya'da da teknoloji transferi ve ortak üretim olacak. Ayrıca, kapasite artırımının çok kolay yöntemleri var. En basiti; iki veya üç vardiyaya geçmek. Savunma sanayi tarafı %100 kapasite ile çalışırsa Otkar'ın tarihinde bir ilk olur ve bu sinerji ile daha çok iş alma kapasitesine sahip olur.

5.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Yitirmez. BAE'de zaten Tawaazun var. Oranın da bir üretim kapasitesi var. Romanya'da da teknoloji transferi ve ortak üretim olacak. Ayrıca, kapasite artırımının çok kolay yöntemleri var. En basiti; iki veya üç vardiyaya geçmek. Savunma sanayi tarafı %100 kapasite ile çalışırsa Otkar'ın tarihinde bir ilk olur ve bu sinerji ile daha çok iş alma kapasitesine sahip olur.
    Sn muzaffer
    Ortak üretim olunca kar marjı düşmez mi?
    Yurt içindeki kar marjımız daha yüksektir diye tahmin ediyorum.
    (Ortağı değilim sempatim var Otokar’a)

Alıntı Originally Posted by uzunvade87 Yazıyı Oku
    Sn muzaffer
    Ortak üretim olunca kar marjı düşmez mi?
    Yurt içindeki kar marjımız daha yüksektir diye tahmin ediyorum.
    (Ortağı değilim sempatim var Otokar’a)
    Belli olmaz. Otokar'ın Türkiye'den tedarik ettiği bir alt sistem Romanya'dan benzer maliyetlerle tedarik edilirse kar marjı değişmez. Veya Otokar'ın yurtdışından gümrük vergisi ödeyerek tedarik ettiği bir alt sistem Romanya'da gümrüksüz olarak tedarik edilirse kar marjı düşmez. Ancak, Otokar'ın kendi ürettiği bir sistem Romanya'da daha yüksek maliyetle BOM'a girerse ve bu maliyetlere yansıtılmadıysa kar marjı düşer.

Ancak, Otokar bildiğiniz üzere Romanya ihalesinde tüm şartları sağlayan tek firma. Elbette tüm maliyetler yansıtılmıştır.

Bir arkadaş Romanya projesi 5 yıl sürecek yazmış. Doğrudur. Benim mesajımda iki yılda bitecek gibi algılanmasını istemem. Ben bu ihaleyi alırsak en az iki yıl savunma sanayi kapasitesi full dolu olur demek istedim.

7.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Belli olmaz. Otokar'ın Türkiye'den tedarik ettiği bir alt sistem Romanya'dan benzer maliyetlerle tedarik edilirse kar marjı değişmez. Veya Otokar'ın yurtdışından gümrük vergisi ödeyerek tedarik ettiği bir alt sistem Romanya'da gümrüksüz olarak tedarik edilirse kar marjı düşmez. Ancak, Otokar'ın kendi ürettiği bir sistem Romanya'da daha yüksek maliyetle BOM'a girerse ve bu maliyetlere yansıtılmadıysa kar marjı düşer.

Ancak, Otokar bildiğiniz üzere Romanya ihalesinde tüm şartları sağlayan tek firma. Elbette tüm maliyetler yansıtılmıştır.

Bir arkadaş Romanya projesi 5 yıl sürecek yazmış. Doğrudur. Benim mesajımda iki yılda bitecek gibi algılanmasını istemem. Ben bu ihaleyi alırsak en az iki yıl savunma sanayi kapasitesi full dolu olur demek istedim.
    Haklısınız.
    Tesekkür ederiz.
    Bol kazanç.

8. Sayın muzaffer haziran osd verilerini bir yorumlarmısınız sanki 2 gündür satış yedi ...

Sayfa 985/994 İlkİlk ... 485885935975983984985986987 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •