Yatırım tavsiyesi değildir, nasıl olsun ki, kelin ilacı olsa başına sürer.
Romanya ihalesi onaylanırsa 5 yıllık bir anlaşma. Dolayısıyla yıllık 200 adet kapasite gerektirecek. Kapasite rahatlıkla kaldırabilir durumda. Yani 2 yıl boyunca kapasiteyi doldurma beklentisi doğru bir beklenti olmaz.
Arkadaşlar grafikler ne diyo kağıt maşallah en tepeden işlemler yapıyo ihaleler çokmu uzadı yoksa prosdürmü öyle baştamıyız sondamıyız 6 aylıklarda yakında başlar selamlar herkese yatın uyku moduna devam ,,,,
Yitirmez. BAE'de zaten Tawaazun var. Oranın da bir üretim kapasitesi var. Romanya'da da teknoloji transferi ve ortak üretim olacak. Ayrıca, kapasite artırımının çok kolay yöntemleri var. En basiti; iki veya üç vardiyaya geçmek. Savunma sanayi tarafı %100 kapasite ile çalışırsa Otkar'ın tarihinde bir ilk olur ve bu sinerji ile daha çok iş alma kapasitesine sahip olur.
Belli olmaz. Otokar'ın Türkiye'den tedarik ettiği bir alt sistem Romanya'dan benzer maliyetlerle tedarik edilirse kar marjı değişmez. Veya Otokar'ın yurtdışından gümrük vergisi ödeyerek tedarik ettiği bir alt sistem Romanya'da gümrüksüz olarak tedarik edilirse kar marjı düşmez. Ancak, Otokar'ın kendi ürettiği bir sistem Romanya'da daha yüksek maliyetle BOM'a girerse ve bu maliyetlere yansıtılmadıysa kar marjı düşer.
Ancak, Otokar bildiğiniz üzere Romanya ihalesinde tüm şartları sağlayan tek firma. Elbette tüm maliyetler yansıtılmıştır.
Bir arkadaş Romanya projesi 5 yıl sürecek yazmış. Doğrudur. Benim mesajımda iki yılda bitecek gibi algılanmasını istemem. Ben bu ihaleyi alırsak en az iki yıl savunma sanayi kapasitesi full dolu olur demek istedim.
Sayın muzaffer haziran osd verilerini bir yorumlarmısınız sanki 2 gündür satış yedi ...
Yer İmleri