Sayfa 967/999 İlkİlk ... 467867917957965966967968969977 ... SonSon
Arama sonucu : 7991 madde; 7,729 - 7,736 arası.

Konu: Viop LVII

1. Ne enflasyon az çok, memur zammı az çok deyip duruyorsunuz.
    Madem vazgeçilmezsiniz çok yeteneklisiniz basarsınız istifayı gelirsiniz özel sektöre.
    Hatta burada her gün kazanıyorsunuz ya bırakırsınız memurluğu her gün pala 10-20 bin dağıtıyor.
    Devlette çalışan bir elektrikçi arkadaş vardı emekli oldu, diyor ben neden senelerce üç kuruşa çalışmışım diyor.
    Şimdi kazancım devletin 2-3 katı diyor.

Köylü bir memurun kazandığını kazanmıyorsa (hafta için yok hafta sonu yok saati yok tatili yok) memur çok alıyor demektir.

Memurlar nasılda belli oluyor.

Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    Big mac Ocak ayında 220 liraydı şimdi 255.

Aslında enfilasyon vbazı kalemlerde yavaşladı. Yavaşlamayan yer gıda.

misal kırmızı et. sebze meyve. Bir karpuz alıyon 150 lira tutuya dayı. Limon 60 gördüm en son. üzüm hıyar biber falan bunlar pahalı. şu an patates soğan çok ucuz.

Şu an tarım /hayvancılık yapan kesim para kazanıyor.

Kazanmak ??
    Geçen hafta anjelik erik sattık kilosu 10 tl den.

Gübre maliyeti sıfır say ,zirai ilac maliyeti sıfır say,işciliği sıfır say tüm girdileri sıfır say.Ne kazanmış olabiliriz ki?

Limon ağacında kaldı , bedeva versen dahi toplamadılar.

limon 60 tl görünce tarımcı kazanmıyor . (limonun 60 tl olmasının sebebi bu sene limonun toplamaya değmeyecek kadar ucuz olması,yatak limonun depolarda zarar görmesi yoksa çiftçi zarar etti biçok çiftçi limonu çekti tarladan)

Detliyiz sn caibra dostum.
    Yatırım uzmanı değilim .Aracı kurumlarda bolca uzman ve uzman görüşleri var.

Alıntı Originally Posted by TIFIL Yazıyı Oku
    esas mesele TUIK tekiler derse ki bizler emir kuluyuz ne dedilerse onu uyguladık , bu kul hakkına girenlerden hangisi veya kimler öteki tarafta sorumlu olur acaba?
    kaçışları yok
    onların inanışları gerçekse
    aşağıdan en tepedekine kadar kim varsa
    zebaniler hepsini dil din cinsiyet mevki ayrımı yapmadan
    .ikecekler
    kaçış yok
    ama onlarda zaten inanmadıkları için sıkıntı etmiyolar
    bir halt olacağı yok.

4.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Kazanmak ??

Tarlada ucuz çiftçinin malı para etmiyor. Parayı aracılar ve marketler kazanıyor.

Alıntı Originally Posted by Ex2000 Yazıyı Oku
    Tarlada ucuz çiftçinin malı para etmiyor. Parayı aracılar ve marketler kazanıyor.

https://www.cimri.com/market/meyve/e...iyatlari,54017

marketdeki fiyatların yüksek olması yada artmasının bize yararı yok.

Kaldıki çiftçinin dolusu var,soğuğu donu var,güneş yanığı var.).
    Birde zirai mücadelede misal Akdeniz sineği ile mücadele etmek demek o mücadeleyi kazanmak demek değil.

6.  Alıntı Originally Posted by pisyedili01 Yazıyı Oku
    Kazanmak ??

Gübre maliyeti sıfır say ,zirai ilac maliyeti sıfır say,işciliği sıfır say tüm girdileri sıfır say.Ne kazanmış olabiliriz ki?

Limon ağacında kaldı , bedeva versen dahi toplamadılar.

limon 60 tl görünce tarımcı kazanmıyor . (limonun 60 tl olmasının sebebi bu sene limonun toplamaya değmeyecek kadar ucuz olması,yatak limonun depolarda zarar görmesi yoksa çiftçi zarar etti biçok çiftçi limonu çekti tarladan)

Detliyiz sn caibra dostum.
    abi dediğin eriği bilmiyorum limon ağaçta kaldı diye duymuştum bunlarda haklısın.

fakat üstüne giden iyi kazanıyor bu karpuz falan bu fiyatlara iyi. tarım inin net konuşamam gene de.

benim esas anladığım kırmızı et tir.

besici son 1 yıldır falan yardırıyor bu çok net.

Alıntı Originally Posted by Calibra Yazıyı Oku
    abi dediğin eriği bilmiyorum limon ağaçta kaldı diye duymuştum bunlarda haklısın.

fakat üstüne giden iyi kazanıyor bu karpuz falan bu fiyatlara iyi. tarım inin net konuşamam gene de.

benim esas anladığım kırmızı et tir.

besici son 1 yıldır falan yardırıyor bu çok net.
    Karpuzda güneş yanığı var.Karpuzu tarlada kalan çok oldu sn calibra dostum.

not:Yanlız yan tarla 45 dönüm karpuz ekmişdi.Güneş yanığı olmadan toplamayı başardı. o zengin olmuş olabilir.

Saygılar ve iyi günler sn Calibra

8.  Alıntı Originally Posted by Ex2000 Yazıyı Oku
    Ne enflasyon az çok, memur zammı az çok deyip duruyorsunuz.
    Madem vazgeçilmezsiniz çok yeteneklisiniz basarsınız istifayı gelirsiniz özel sektöre.
    Hatta burada her gün kazanıyorsunuz ya bırakırsınız memurluğu her gün pala 10-20 bin dağıtıyor.
    Devlette çalışan bir elektrikçi arkadaş vardı emekli oldu, diyor ben neden senelerce üç kuruşa çalışmışım diyor.
    Şimdi kazancım devletin 2-3 katı diyor.

Köylü bir memurun kazandığını kazanmıyorsa (hafta için yok hafta sonu yok saati yok tatili yok) memur çok alıyor demektir.

Memurlar nasılda belli oluyor.
    Burada yapılan eleştiri Türk'ün kalem oyunları ile milyonlarca insanın hakkına girmesi.sizin verdiğiniz yanıt begenmiyorsa gitsin. Reis'iniz gibisiniz. O gitsin bu gitsin. Kalitesizlik mahkum kalalım.

Sayfa 967/999 İlkİlk ... 467867917957965966967968969977 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •