Artan

99,00 10 18:10
16.477,50 10 18:10
134,20 10 18:10
71,50 10 18:10
291,50 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

87,30 -10 18:10
512,00 -9.94 18:10
11,87 -9.94 18:10
56,95 -6.64 18:10
32,60 -6.48 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

25.705.427.996,65 18:10
25.126.837.234,00 18:10
19.159.886.780,88 18:10
15.041.630.827,90 18:10
14.530.506.819,80 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 3776 madde; 1 - 8 arası.

Konu: SGK Emeklilik İşlemleri

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Memet Şimşek EYT yi iktidarın ittirmesiyle yaptık, bize maliyeti çok yüksek falan diye saçmaladı bu haftaki tv demecinde. Bence parti içinden kulağı çekilecektir. Özellikle muhalefetin ittirmesi konusu akp gibi her işin en iyi ve en doğrusu yaptığını iddaa eden partide sıkıntı yaratır.
    Öte taraftan eyt ek maliyet getirmiş olabilir ancak SGK sistemin onun da dediği gibi batak değil. Çünkü aylık bağlanma oranlarının aşağı çekilmesiyle zaten düşük prim ödeyen çoğunluğun maaşları eski rakamların yarısı civarında. ve bunun sonucu olarak sistemdeki emekli sayısı artsa da ortalama maaş artmıyor, yani aslen eskiye göre 1 emeklinin maliyeti 0,6 emekli falan ediyordur.
    Bizler gibi yüksekten prim yatırmış beyaz yakalı sayısı genel emekli sayısı içerisinde çoğunluk değil. bizlerin maaşları tabiki onlardan iyi olacaktır. ben dilekçeyi verdiğimde 8000 gün üzeri yüksek primim vardı. haliyle çalışırken de fazla aldığım gibi emekliyken de 10 bin almam.
    Son düzenleme : pit; 04-07-2024 saat: 15:40.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Memet Şimşek EYT yi iktidarın ittirmesiyle yaptık, bize maliyeti çok yüksek falan diye saçmaladı bu haftaki tv demecinde. Bence parti içinden kulağı çekilecektir. Özellikle muhalefetin ittirmesi konusu akp gibi her işin en iyi ve en doğrusu yaptığını iddaa eden partide sıkıntı yaratır.
    Öte taraftan eyt ek maliyet getirmiş olabilir ancak SGK sistemin onun da dediği gibi batak değil. Çünkü aylık bağlanma oranlarının aşağı çekilmesiyle zaten düşük prim ödeyen çoğunluğun maaşları eski rakamların yarısı civarında. ve bunun sonucu olarak sistemdeki emekli sayısı artsa da ortalama maaş artmıyor, yani aslen eskiye göre 1 emeklinin maliyeti 0,6 emekli falan ediyordur.
    Bizler gibi yüksekten prim yatırmış beyaz yakalı sayısı genel emekli sayısı içerisinde çoğunluk değil. bizlerin maaşları tabiki onlardan iyi olacaktır. ben dilekçeyi verdiğimde 8000 gün üzeri yüksek primim vardı. haliyle çalışırken de fazla aldığım gibi emekliyken de 10 bin almam.
    son zamla sanırım tavandan ödeyen eytliler 60bin tlyi geçti.

benim bile 5600 günle 49 bin gözüküyor.

3.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku

Bu gözüküyorun hesabı nasıl yapılıyor emekli olmadan.

4.  Alıntı Originally Posted by pelerin Yazıyı Oku
    Bu gözüküyorun hesabı nasıl yapılıyor emekli olmadan.
    https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-gu...gisi-hesaplama

5. Teşekkürler.

6.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku

Buna pek güvenmeyin...
    Son dönem düzenlemeler:
    Tarım primi ödeyen, prim ödemeyip aflarla vb. emekli olanların çoğunlukta olduğu taban maaş lehinedir.
    Örneğin siz %20 zam alırken taban maaşa %100 zam yapılabilir.

"İyi maaş" görecedir. Skalanın neresinde yer aldığınıza göre değişir.

Emekli olmadan önce asgari ücretin 3 katı maaş alacağınızı düşünürken, sonraki düzenleme ile 2 katına düşebilirsiniz aniden.
    Sonrada kurbağa gibi yavaş, yavaş... Bir bakmışsınız 5-10 yılda tabandasınız...

7.  Alıntı Originally Posted by ASAP_ Yazıyı Oku
    Buna pek güvenmeyin...
    Son dönem düzenlemeler:
    Tarım primi ödeyen, prim ödemeyip aflarla vb. emekli olanların çoğunlukta olduğu taban maaş lehinedir.
    Örneğin siz %20 zam alırken taban maaşa %100 zam yapılabilir.

"İyi maaş" görecedir. Skalanın neresinde yer aldığınıza göre değişir.

Emekli olmadan önce asgari ücretin 3 katı maaş alacağınızı düşünürken, sonraki düzenleme ile 2 katına düşebilirsiniz aniden.
    Sonrada kurbağa gibi yavaş, yavaş... Bir bakmışsınız 5-10 yılda tabandasınız...
    Yıllardır aynı hikaye, bir indiremediniz tabana. Seçim dönemlerinde biraz yaklaşır, sonra uzaklaşırız, son 5/6 yılda böyle oldu hep.

Bir de merak etmeyin kimse emekli maaşına güvenmiyor.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Yıllardır aynı hikaye, bir indiremediniz tabana. Seçim dönemlerinde biraz yaklaşır, sonra uzaklaşırız, son 5/6 yılda böyle oldu hep.

Bir de merak etmeyin kimse emekli maaşına güvenmiyor.
    Sayın @Cautionary nesini üzerinize alındınız?
    Neden beni "bir indiremediniz tabana" nın 3. çoğul şahsı olarak betimlediniz?
    Ben de ilgili paragrafta sözü edilen bir emekliyim.

İlgili yazara cevap vermişim, "maaşına güvenmemesini önerdiğimi" nereden çıkardınız? Buna cevap verme ihtiyacını niye duydunuz?
    Canınız mı sıkkın? Başka bir gönderimden hoşlanmadınız da, saracak yer mi arıyordunuz?

Talihsiz bir gönderi olmuş. Üzücü.

EK: Madem üzerinize alındınız, benzeri örneklerin tecrübelerini içeren bir bukle sunayım isterseniz şahsınıza?

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •