Sayfa 209/998 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon
Arama sonucu : 7982 madde; 1,665 - 1,672 arası.

Konu: DoLARDA YÜKSELİŞ KAÇINILMAZ XXIV

Bektaşi der ki: "Rakı ağızdan değil, kulaktan içilir. Biz ona içki değil, dem deriz!"

Oturursun masaya, garson bir şişe rakı getirir, mezeleri sıralar, kadehini doldurur, içersin! Hayır, rakı öyle içilmez... Rakının nasıl içileceğini, ya da nasıl içilmeyeceğini bilelim...

Rakı güneş batmadan içilmez. Duvara bakılarak içilmez. Rakı keyif için içilir, dertlenmek için içilmez. Rakı sohbet için içilir. Rakı, şakadan, nükteden, işletmeden anlamayan bayır turplarıyla içilmez. Rakı gürültüyle içilmez. Rakı çabuk içilmez, içip masadan kalkılmaz. İçmeye başlamadan önce bir şeyler yemeli. Tercih zeytinyağlılardır. Zeytinyağı, mide dolmaya başladıkça üste çıkarak, alkolün genzinize doğru gelmesini engeller...

Rakı masasında bira, şarap gibi başka alkollü içecekler (masada sosyetik hanımefendiler olsa dahi) olmaz...

Rakı yalnız başına içilen bir içki değil, meze ile birlikte yavaş (sindire sindire) içilen bir içkidir. Mezesiz rakı içilmez. Ben akşamcıyım, öyle bir kadehlik keyfim var diyorsanız gidin bira filan için...

Uğurlu yemeği her nevi ızgara balık (çupra, levrek, istrongilos), uğurlu nağmeleri nihavend ve rast makamından sanat musikisi eserleri, uğurlu çalgıları da akordeon, keman ve ud olan rakının, uğurlu cl'si 70'dir...

Herhangi bir marka rakı içilirken başka bir markayı övmemek önemlidir; aksi yapıldığında, o an yudumlanana hakarette bulunulmaktadır ki, yanlıştır...

Tam yağlı koyun peynirinin üzerine kırmızı toz biberle renklendirilmiş sarımsaklı zeytinyağı süslemesi, turşu gibi ekşi mezeler de yine rakının kendine has tatlı nefasetini dengeler, damarlarınızı büzer anasonla dost olur, buna misal olarak da lahana turşusu verilebilir.

En büyük mezesi muhabbettir... Muhabbet konusu "bi kız vardı, beş yıl sevdim, yüzüme bile bakmadı..." gibi duygusal ağırlıklı olabileceği gibi, "bu güneş niye hep doğudan doğuyor batıdan batıyor..." gibi yarı-felsefi konular da olabilir..

Rakının ana mezeleri dışında, ekstra mezeleri de vardır, bir de "göz mezesi" vardır ki... tahmin ettiğiniz değil; bakın o nedir? Yahya Kemal, her akşam sofrasını "kuş sütü eksik" kurdurur, ama çoğuna el bile sürmezmiş. Lakin sürsün, sürmesin hepsi hesaba yazıldığı için şef garson, bir gün "k

Alıntıdır.!!

Kendime masallar.!!
    Masallar dünyası.!!!
    Kötümser yalnız tüneli görür, iyimser tünelin sonundaki ışığı görür, gerçekçi tünelle birlikte hem ışığı hem de gelecek treni görür.!!!

2.  Alıntı Originally Posted by Megastone Yazıyı Oku
    dünyada herkes bunu biliyor bizde muhalefet bunları biımiyor yada söylemiyi akıl edemiyor Türkiyede arap çöllerinde TANRI arayan kıllı moruklara kimse anlatmıyor bu moruklara seçtikleri yöneticilerin ülkeyi nasıl talan edip iflasa sürüklediğini yüksek sesle söylemiyorlar vatandaşlık verip seçmen yapmak için arapları Türkiyeye yığıp ev fiyatlarını kiraları patlattıkları söylemiyorlar akıl edemiyorlar söylenecek okar çok şey varki sabahtan başlasan akşama kadar ancak anlatılabilr
    Bence akıl ediyorlar.

Burada Tokatli diye bir arkadas var, bayagi okumus biri ama ülkeyi nasıl talan ettiklerini goruyor, biliyor olmasina ragmen yine de bunlarin politikalarini savunuyor.

O yuzden yecuc mecuc surusu bunlar.

Ve dunyanin sonunu bunlar getirecek.

3. İstanbul daki En lüks caddenin deniz gören çeperinde 50 lik bira 99 30 lük bira 49 idi .

Ama şişe veya kutu değil fıçı bira Belfast Marka idi İrlanda birası diye satıyor .

4. Modern birahane market vs değil uçuk bir kirası vardır bu arada ve bu sezon açıldı

5.  Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Sen de sürekli öldürülme korkusu yaşarsan, pek ayık gezemezsin.

Zevki sefaya gelince, 1. Abdülhamit nasıl ölmüş bir bak.

Kendim için de söylüyorum tarihe meraklı olmama rağmen, yorum yapmam.
    Arzu ile korkuyu karıştırdın abi. Ben ötenazi yasal olsa hemen başvururum.

Alıntı Originally Posted by Ayasofya 2005 Yazıyı Oku
    Arzu ile korkuyu karıştırdın abi. Ben ötenazi yasal olsa hemen başvururum.
    Sağlık meselesi, bahsettiğimiz kişiler sağlıklı.

Fazla kafanı bozma moralini yüksek tut, ötenazi filan karıştırma.
    DOLAR 5 GAYME OLACAK!
    Bu imza, Subat 2017 tarihine aittir!

Alıntı Originally Posted by Pscyokinesis Yazıyı Oku
    İstanbul daki En lüks caddenin deniz gören çeperinde 50 lik bira 99 30 lük bira 49 idi .

Ama şişe veya kutu değil fıçı bira Belfast Marka idi İrlanda birası diye satıyor .
    Asla 50’lik dışında bira içmem. Birkaç kez denk geldim. Mekanda sadece 33’lük var dediler. Kalsın o zaman su içeyim dedim. Bir de eve asla kutu bira girmez. Çok istisnai durumlarda başka seçenek yoksa dışarıda dostlarla isem, eşlik etmek amaçlı kutu bira içebilirim. O da sadece 1 tane.
    Gece bir rüya gördüm. Ne alakaysa. Binali’nin şişman bir oğlu var ya. Ölmüş, cenazasine gitmişim. Binali çok üzgün ayakta durmakta zorlanıyor.
    Hiç aklımın ucundan bile geçirmemiştim bunları. Nereden rüyama girdiler hiçbir fikrim yok.
    Dün sabah Benzin istasyonunun yanından geçerken fiyat tabelasına bakayım dedim. 46 küsür yazıyordu. Oysa iki gün önce 44 küsür idi.
    Yine pompalamışlar.
    Elektrik, akaryakıt, çay, sigara, alkol ürünleri Temmuz başından bu yana çift haneli oranda zamlanan ürünler.
    Ama TÜİK sayesinde enflasyona etkisi olmayacak tabi.
    Hakkımı helal etmiyorum.

Alıntı Originally Posted by reha kaya Yazıyı Oku
    Türkiye ucuz mu diyorsun, pahalı mı onu bir çözsek?
    Avrupada su hariç en ucuz içecek bira. Kahve 4 -5 euro bira 3 euroÇekya biranın merkezi ülkede her köyde neredeyse bira üretiliyor. Almanya ve çekya dünyada şerbetçiotu üretiminde ilk sıralarda ürettikleri biralar dünyanın en kaliteli biraları ve lezzette bize 5 basarlar çekya tüketimde ilk sırada imiş herkes lıkır lıkır içiyor.
    Tüm dünya pilsen diye bir şehrinee heryıl isim hakkı adı altında para ödüyormuş.
    bir halt olacağı yok.

Sayfa 209/998 İlkİlk ... 109159199207208209210211219259309709 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •