2024 Q2 guncelleme:
https://eksisozluk.com/entry/166064939
Merhaba, iyi pazarlar
Devlet bankalarından yapılan bes'ler ile örneğin iş bankasında yapılan bes ( türkiye hayat emeklilik vs anadolu hayat emeklilik ) fonlarında performans açısından farklar var mı sizce? Yani 2 tarafta da örneğin hisse senedi fonu seçilmiş olsa iş bankası daha iyi yönetir diye düşünmeli miyiz?
Cevabınız için teşekkür ederim. Bes fonlarını inceledim. Birkaç sorum var. Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.
Yeni doğan kızım için başlattım bu hesabı. İlk defa bes ile bu şekilde tanıştık. O yüzden biraz acemisiyim konunun.
1- Fon değişikliğini ödeme gününde mi yapmalıyım? Yani fon değişikliği yaparken, örnek veriyorum vadeli mevduat yanlış günde bozulmuş gibi geçmiş getiriden zarar etme ihtimali oluyor mu?
2- Ben bes'i halk bankasından açmıştım. Yakınlarda iş bankası ile de görüştüm. Onlar ''bizim fonlarımız daha iyi yönetiliyor. Bu yüzden bizden açsanız daha iyi olurdu'' dediler. Fakat anladığım kadarıyla bes'i hangi bankadan/kurumdan açtığımızın bir önemi yok sanırım. Nasılsa birikimi istediğimiz fonda değerlendirebiliyoruz galiba. Doğru mu bu kanaatim?
3- Bugüne kadar birikimimiz VEH fonundaymış. Bundan sonra HES'e geçirmeyi planlıyorum. En yüksek getirileri orada gördüm. Sorum ise şu. Bazı fonlar yeni ayın ilk günlerinde portföy dağılımlarını, taşıdıkları hisseleri kap'a açıklıyorlar. Befas fonlarının taşıdığı hisseleri göremedim. Onlar açıklamıyor mu?
Yer İmleri