Sayfa 470/491 İlkİlk ... 370420460468469470471472480 ... SonSon
Arama sonucu : 3922 madde; 3,753 - 3,760 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

1.  Alıntı Originally Posted by bluepilot Yazıyı Oku
    Başlangıç Tarihi
    04/04/2013
    Emeklilik Tarihi
    26/07/2032
    Emekli Olmanıza Kalan Yaklaşık Süre
    8 yıl, 1 ay

Toplam Birikim Tutarı : 460.648,92 TL
    Benim Yatırdıklarım : 418.315,71 TL
    Toplam Katkı Payı : 46.761,60 TL
    Toplam Katkı Payı Fon Getirisi : 371.554,11 TL
    Devlet Katkısı : 42.333,21 TL
    Yatırılan Devlet Katkısı : 12.564,63 TL
    Devlet Katkısı Fon Getirisi : 29.768,58 TL
    Ayrılmam Halinde Hak Kazanılmayan Tutarlar ve Kesintiler : 55.875,01 TL
    Hak Kazanılmayan Devlet Katkısı Tutarı : 16.933,28 TL
    Ertelenmiş Giriş Aidatı Kesintisi : 0,00 TL
    Gelir Vergisi Kesintisi : 38.941,72 TL
    Ayrılmam Halinde Ödenecek Tutar : 404.773,90 TL
    Benim Yatırdıklarım : 379.373,98 TL
    Devlet Katkısı Üst Limit Kontrolü Kesinti İadesi : 0,00 TL
    Hak Kazanılan Devlet Katkısı : 25.399,93 TL
    Fon Toplam Gider Kesinti İadesi : 0,00 TL

Konu hakkında yorumlarınız nedir? Stopajdan dolayı devlet katkısının bir önemi kalıyor mu?
    [/QUOTE]

emekli olmadan ayrılacağınız için devlet katkısının 60% ını veriyor. emekli olsaydınız +16bin daha alırdınız. ama teorik olarak devlet katkısı stopaj + fon kesinitlerini karşılıyor ancak.

3. Merhaba, iyi pazarlar

Devlet bankalarından yapılan bes'ler ile örneğin iş bankasında yapılan bes ( türkiye hayat emeklilik vs anadolu hayat emeklilik ) fonlarında performans açısından farklar var mı sizce? Yani 2 tarafta da örneğin hisse senedi fonu seçilmiş olsa iş bankası daha iyi yönetir diye düşünmeli miyiz?

4.  Alıntı Originally Posted by Saygı Yazıyı Oku
    Merhaba, iyi pazarlar

Devlet bankalarından yapılan bes'ler ile örneğin iş bankasında yapılan bes ( türkiye hayat emeklilik vs anadolu hayat emeklilik ) fonlarında performans açısından farklar var mı sizce? Yani 2 tarafta da örneğin hisse senedi fonu seçilmiş olsa iş bankası daha iyi yönetir diye düşünmeli miyiz?
    Merhaba,

TEFAS üzerinden, bahsettiğiniz fonlar da dahil olmak üzere, istediğiniz fonların performanslarını her detay ve kıstasıyla görüp inceleyebilirsiniz.

5.  Alıntı Originally Posted by lunatic Yazıyı Oku
    Merhaba,

TEFAS üzerinden, bahsettiğiniz fonlar da dahil olmak üzere, istediğiniz fonların performanslarını her detay ve kıstasıyla görüp inceleyebilirsiniz.
    Cevabınız için teşekkür ederim. Bes fonlarını inceledim. Birkaç sorum var. Bilgisi olan arkadaşlar aydınlatırsa sevinirim.

Yeni doğan kızım için başlattım bu hesabı. İlk defa bes ile bu şekilde tanıştık. O yüzden biraz acemisiyim konunun.

1- Fon değişikliğini ödeme gününde mi yapmalıyım? Yani fon değişikliği yaparken, örnek veriyorum vadeli mevduat yanlış günde bozulmuş gibi geçmiş getiriden zarar etme ihtimali oluyor mu?

2- Ben bes'i halk bankasından açmıştım. Yakınlarda iş bankası ile de görüştüm. Onlar ''bizim fonlarımız daha iyi yönetiliyor. Bu yüzden bizden açsanız daha iyi olurdu'' dediler. Fakat anladığım kadarıyla bes'i hangi bankadan/kurumdan açtığımızın bir önemi yok sanırım. Nasılsa birikimi istediğimiz fonda değerlendirebiliyoruz galiba. Doğru mu bu kanaatim?

3- Bugüne kadar birikimimiz VEH fonundaymış. Bundan sonra HES'e geçirmeyi planlıyorum. En yüksek getirileri orada gördüm. Sorum ise şu. Bazı fonlar yeni ayın ilk günlerinde portföy dağılımlarını, taşıdıkları hisseleri kap'a açıklıyorlar. Befas fonlarının taşıdığı hisseleri göremedim. Onlar açıklamıyor mu?

6.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    Tebrik ederim üstadım, gayet başarılı bir portföy yönetimi...Benim 650K'lık BES'ler de iki ay içerisinde 850K oldu bu arada...Senin kadar olmasa da biz de bir şeyler yaptık...
    Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...

7.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    2 gündür ALI den güzel dayak yedik
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Alıntı Originally Posted by Hissedarxd Yazıyı Oku
    Tebrik ederim üstadım, gayet başarılı bir portföy yönetimi...Benim 650K'lık BES'ler de iki ay içerisinde 850K oldu bu arada...Senin kadar olmasa da biz de bir şeyler yaptık...
    Cok tesekkur ederim sayin Hissedarxd

Sayfa 470/491 İlkİlk ... 370420460468469470471472480 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •