stop-losslara dikkat etmek lazým etmek diyosun gibi, ömür geçiyor metaforunu kullanýrken kastettiðin olarak.. kayýptayken bi yerde stop olmak gerek-þart, çünkü mühim olan oyunda kalmak, sermayeyi kaybedersen otogarda karton ararsýn sonra haþa
ben eskiden beri görürdüm baþlýðý ikileme düþerdim, kafa atmak fiili malum kaðýt oyunundaki bi jargonu mu ifade ediyor, yoksa kavgadaki baðlamýna dair mi- bi kafa attým, etkisizleþtirdim lavuðu" cümlesindeki fiil miydi ? üstelik kafa attýðýn lavuðun adý dow jones, yani küresel finans kapitalin sembol ismine kafa atmandan ötürü anti-globalist bi mesaj mý var ?
dowjones hayatýmýza 2007-2008 döneminde girdi, viop yeni açýlmýþtý, oyunu short olarak oynamak eskiden yoktu, daha doðrusu aracý kurumlara baðlýydý, sadece büyük oyuncularýn istifade edebildiði bi ayrýcalýktý, viop shortun meþhur olmasý o dönem þortörlerinin para yapmasýndan ötürü- borsa dolar bazýnda yüzde 75 düþtü, mesela ana para dolarýný teminat koymuþsun o teminatla devam short yapýyosun, gelen karlarla poz ekliyosun.. muhteeþm bi trend, 2500 dolara bitcoin almýþsýn ve o gün bugündür hodle etmiþsin gibi
gerçi bunlarýn %90 kýsmý ilk yukarý dönüþte 2009 dipten kalkýþta hepsi shortta yakalandý- etkisisizleþtirildiler .. o dönem vob24 forumda long lehine bi cümle kurmak çok büyük tepkilere yol açardý, küfür hakaret gýrla giderdi, bi akepeli olara itham edilmediðin kalýrdý- borsa hep düþmeliydi çünkü bunlar hala iþbaþýnda oldukça ekonomiyi bunlar yönetmeye devam ederse- baþka bi hitimal var olamazdý
Yer Ýmleri