Sayfa 2173/2520 İlkİlk ... 1173167320732123216321712172217321742175218322232273 ... SonSon
Arama sonucu : 20155 madde; 17,377 - 17,384 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Alıntı Originally Posted by Küçük Çiftçi Yazıyı Oku
    Zavallı, işçi, zavallı emekli, zavallı emekli, daha önce bu kadar yönetim geldi geçti bu kadar hakları yenmemişti.![emoji107]

Fakirden al zengine ihale et son hız devam.

Ayranı yok içmeye, aman itibardan tasarruf etmeyin.
    Aynı fikirdeyim. Yaşım artık 60'ın üzerinde, 40 yıldan fazladır ekonomiyi ve siyaseti takip ederim.Emeği ile geçinenleri bu kadar ezen bir iktidarı hiç görmedim.40 yıldan fazladır eğer emekli maaşlarının ödenmesi bayrama isabet ediyorsa,hep bayramdan önce ödenirdi ,ilk defa bu iktidar zamanında bu geleneğin de çiğnendigini gördük,bu iktidar bunu bile çok gördü.Şaşkınlık içindeyiz.

2. Çarlık Rusyasına benzedik gelir dağılımı olarak. %1 lik kesim gelirin %14,6 sını alıyor (bu da tabi Tüik verilerine göre). Yani bu nüfusun %1 lik 850.000 bin kişilik kısmı monacolu zenginlerden zengin durumda. Zaten monaco yat klüplerinden yemek paylaşımı yapanları biliyoruz.Ülkedeki marinalarda yat bağlayacak yer yok ,hepsi dolu. ama asgari ücretli açlık sınırı altında emekli ise yardıma muhtaç şekilde yaşıyor.
    Sistem tamamen tıkalı durumda, 67 yaşına kadar çalışacak biri yardıma muhtaç yaşayacağı kadar emekli maaşı alacak, eğer emekli olabilirse birgün. Bu nedenle yeni jenerasyon memur olma sırasında, memur olamayan ise özel sektörde çalışmaya yanaşmıyor. Şuan milyonlarca prekarya oldu ülkede. sosyal sigortası yarım yamalak, gelecekten umutsuz, sadece günü yaşıyor.
    Şimdilik bunu durdurmak için ülkeye 12-13 milyon enaz mülteci doldurulmuş durumda. Yoksa tarımdan, hayvancılığa, emek yoğun imalat sanayi insan kaynağı bulamaz.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,830
     Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...yatlari/753114

İşte TÜİK'in devlet sırrı gibi sakladığı madde fiyatları

Gizlemekte haklılarmış; doktor muayenesi 34 lira, kira 6 bin lira, yurt ucreti 457 lira!

"Tabloda yer verdiğim 100 kalem arasında öyle fiyatlar var ki, insan gerçekten inanamıyor. TÜİK bu fiyatlara bir açıklama, bir gerekçe getiriyor, getirmeye çalışıyor ama yine de bu fiyatlar inanılmaz!

Hepimiz zaman zaman ihtiyaç duyuyor, doktora gidiyoruz. Haziran ayında bir uzman doktora gidip muayene olduğunuzda özel hastanede bile katkı payı olarak 1.000 lira civarında ödeme yapıyorsunuz. Doktorun muayenehanesine giderseniz ödediğiniz tutar 3 bin lirayı, 4 bin lirayı bulabiliyor.

Şimdi sıkı durun! TÜİK'e göre haziran ayındaki uzman doktor muayene ücreti ne kadar biliyor musunuz; 33 lira 69 kuruş. Yanlış yazmadım; 33 lira 69 kuruş, hadi yuvarlayalım 34 lira. Muayene ücreti Nisan 2022'de 28 lira 22 kuruşmuş ve iki yılı aşkın sürede yüzde 19 artmış!

Kedinizi, köpeğinizi veterinere götürdüğünüzde ödediğiniz ücret ise geçen ay itibarıyla 681 lira.

TÜİK'in verisi işte böyle! Uzman doktor muayenesi 34 lira, veteriner ücreti 681 lira.

Çarpıcı bir örnek de ev kirası. Haziran ayı endeksinde kira 5 bin 845 lira olarak dikkate alınmış.

Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyükşehirler bir yana, artık kasabalarda bile herhalde 5-6 bin lira dolayında ev kalmadı. Peki TÜİK nasıl oluyor da kirayı bu düzeyde alabiliyor?"

Alaattin Aktaş'ın yazmadığı başka şeyler de var.Mesela TÜİK'e göre şu anda 1 yumurtanın fiyatı 2.47 TL,1 kg zeytinyağı 113.37 TL,1 kg beyaz peynir 147.69 TL,1 kg sarımsak 53.59 TL imiş......
    Bizim zaten TÜİK verilerinin gerçeği yansıtmaktan çok uzak olduğundan hiç şüphemiz yoktu.Milli gelir hesaplarından, kredi kartı harcamalarına,meslek örgütlerinin yayınladığı yıllık raporlara,hane halkı içinde yapılan saha çalışmalarına göre elede edilen kanıtlar ve tutarsızlıklar, piyasanın sürekli içinde olarak gözlemlerimiz ve takip ettiğimiz sektörel fiyat hareketleri ,enflasyonun TÜİK'in yayınladığından çok daha yüksek olduğunu gösteriyordu.Şimdi Ekonomi gazetesinden Alaattin Aktaş'ın ulaştığı veriler artık hiç kimsede bir tereddüt bırakmayacak.
    Şu anda ülkemizde olan gerçek enflasyonu en iyi ölçenler,-bana göre- ülkemizin 2 prestili ve güvenilir kurumu Koç Üniversitesi-Konda'nın hanehalkı arasında yaplan saha araştırması ile lle edilen sonuçlar.O da yıllık enflasyonun %113 civarında olduğunu gösteriyor.Bu da diğer verilerle uyumlu ve gerçeğe yakın gözüküyor.

Alaattin Aktaş'ı gazetecilik başarısı için tebrik ediyor,TÜİK'e de milyonlarca kişiyi rızkından ettiği, "kul hakkına" girdiği için "yazıklar olsun" diyorum.
    Kul hakkına giren (girmekten çekinmeyen) insanların bundan dolayı olur da pişman olmaları halinde hak sahibi kişiler ile helalleşmesi gerekir.
    Peki milyonlarca vatandaşın alacağı maaş zammını, emekli maaşını olduğundan daha düşük almasına yol açan bu insanların helallik alabilmesi bu dünyada mümkün müdür?

4. Haberler.com
    @Haberler
    �� "Kira 6 bin, doktor muayenesi 34 lira"
    TÜİK Başkanı'ndan enflasyon hesaplaması eleştirilerine yanıt

TÜİK'in enflasyon hesaplamasındaki madde fiyatlarının kira için 5.845 TL, uzman doktor muayenesi içinse 34 TL olduğu iddiası ortalığı karıştırırken, eleştirilere Başkan Erhan Çetinkaya'dan yanıt gecikmedi. Dünyada enflasyon nasıl hesaplanıyorsa Türkiye'de de öyle hesaplandığını belirten Çetinkaya, "TÜFE ve Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) arasında oluşan fark da sadece Türkiye'ye özgü değil" diye konuştu.

Çetinkaya madde fiyatlarının yayımlanmasını durdurmalarına ilişkin ise, "Madde sepeti olduğu yerde duruyor, madde sepetini gizlemek kimsenin yetkisinde değildir, yayınlanmayan tablolar madde fiyatlarıdır. Geçmişte açıklanan madde fiyatlarının bir gösterge niteliği yoktu. Madde fiyatlarının açıklanması için ekstra bir gün daha çalışma yapmak gerekiyor. Bu sebeple artık gösterge niteliği taşımayan bu fiyatları yayınlamıyoruz" dedi.
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

ben doalr topiğine kırgızistan fiyatlarını koydum et 300 tl bile değil hemide bonfile
    bence tuik kırgız marketlerindne alıyor fiyatları
    bir halt olacağı yok.

6.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    ben doalr topiğine kırgızistan fiyatlarını koydum et 300 tl bile değil hemide bonfile
    bence tuik kırgız marketlerindne alıyor fiyatları
    migrosta bonfile 1000 tl civarı. neyse acımışlar en dipteki emekliye 2500 vereceklermiş
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

7. https://x.com/adnandalgakiran/status...27605080551451

Çoklu krize tek ayak üzerinde yakalandık.
    Yapmamız gereken dönüşümleri yapamadığımız veya yapmadığımız için ( eğitim, endüstriel üretimde katma değer artışı, inovasyon, hukuk,gerçek ar-ge, ölçek ekonomisine geçiş vs ) önümüzdeki günler hepimiz için çok zor olacak.
    Çoklu kriz dememin sebeplerinden birisi de dönüştüremediğimiz sanayimiz uzak doğumun çok güçlü ve rekabetçi üretimi ile baş edebilecek durumda değil. İhracat pazarlarında giderek daha fazla zorlanacağız.
    Sadece faiz arttırarak ve vergileri çoğaltarak bu durumun içerisinden çıkamayız. Yeni bir eko sistem oluşturmak zorundayız. Sorunlardan birisi de bırakın bunu yapmayı , bu durumu tartışabilecek entelektüel insan kaynağımızın bile çok zayıf olduğu görülüyor. Sorun hepimizde, siyaset, iş dünyası, eğitim camiası, bürokrasi, sanat dünyası, sivil toplum kuruluşları kısaca toplumun tüm kesimleri düşünce sistematiklerini değiştirmek durumunda. Bunu yapabilirsek bu çoklu krizi fırsata çevirebilme şansımız olur. İşe doğru bir durum tespiti yaparak başlayabiliriz.

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    https://x.com/adnandalgakiran/status...27605080551451

...
    Sadece faiz arttırarak ve vergileri çoğaltarak bu durumun içerisinden çıkamayız. Yeni bir eko sistem oluşturmak zorundayız. Sorunlardan birisi de bırakın bunu yapmayı , bu durumu tartışabilecek entelektüel insan kaynağımızın bile çok zayıf olduğu görülüyor.
    ...
    Tartışacak hatta çözüm bulacak çok insan kaynağı var da tartışma ortamını geçtim en basit eleştirilerde bile insanların tepesine biniyorlar. Sırf maaşlı trol orduları bile büyük anomali. Aklı başında yönetilen hiç bir ülke böyle bir şeye izin vermez.
    Büyük sorunların eleştirileri bile çok yumuşak dille yapılabiliyor. Onu da 'takan' olmuyor zaten.

Sayfa 2173/2520 İlkİlk ... 1173167320732123216321712172217321742175218322232273 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •