Sayfa 594/736 İlkİlk ... 94494544584592593594595596604644694 ... SonSon
Arama sonucu : 5883 madde; 4,745 - 4,752 arası.

Konu: Yatırım Fonları XI

1. trust06 teşekkür ederim.

2.  Alıntı Originally Posted by snkleyp Yazıyı Oku
    Değerli Forumdaş;

GSP son 1 yıllık getirisi % 137, altı aylık getirisi % 61; temettü hariç getiriler.
    Temettüyle birlikte kabaca yıllik % 140 civarı bir getiri.

Temmuz portföyüne baktığımızda son dönemin popüler fonlarından IIH ile ortak 15 hisse taşıyorlar.
    Alım satım nojtalarında veya hisseyi tutma sürelerinde farklılıklar olabilir elbette.
    Yine de temettü geliri düşünen yatırımcı için dağıtılan % 3,26 tatminkar değil.
    Aslında fon yatırımının spottan hisse alıp satmaya göre daha avantajlı olduğunu düşünüyorum.
    Eğer sermaye büyütmeye birinci öncelik veriyorsam direkt olarak hisse fonu alırdım. Ama mesela evini arabanı almışsındır, nakit akışı istiyorsundur temettü hissesi almaktansa gider temettü fonu alırdım.
    Bana göre;
    hisse fonu > spot hisse
    temettü fonu > temettü hissesi

Alıntı Originally Posted by onurbey Yazıyı Oku
    Aslında fon yatırımının spottan hisse alıp satmaya göre daha avantajlı olduğunu düşünüyorum.
    Eğer sermaye büyütmeye birinci öncelik veriyorsam direkt olarak hisse fonu alırdım. Ama mesela evini arabanı almışsındır, nakit akışı istiyorsundur temettü hissesi almaktansa gider temettü fonu alırdım.
    Bana göre;
    hisse fonu > spot hisse
    temettü fonu > temettü hissesi
    Doğru söylüyorsunuz, çok iyi bi temel analiz becerisi ve bolca vaktiniz yoksa fonlar çok daha mantıklı.
    Ayrıca ev araba kokusuna da katılıyorum. Hayatı maddi olarak sabitlenmiş olanlar için temettü yatırımı çok daha iyi olacaktır.

Dediğim gibi bilgi ve zaman yoksa fonlar öncelikli olmalı ama kimse benim yarım aklımla yatırım yapmasın çok gülerim

4. Fonların risk değerlerini toplu görebileceğim bir yer var mı?

5.  Alıntı Originally Posted by Xer Yazıyı Oku
    Fonların risk değerlerini toplu görebileceğim bir yer var mı?
    https://www.yatirimdirekt.com/fon/fon_filtreleme

Risk değeri filtreleme seçeneğinden yararlanabilirsiniz.

6. Alttaki resimde hisse senedi fonlarına haftalık bazda yapılan para girişi ve endeksin seyrini kıyaslayabilirsiniz.

Alıntı Originally Posted by Xer Yazıyı Oku
    Alttaki resimde hisse senedi fonlarına haftalık bazda yapılan para girişi ve endeksin seyrini kıyaslayabilirsiniz.

Foncularda Esnaf gibi dikiyor mu diyorsunuz

8. Fonlarla ilgili dostları görüyorum birşey danışmak istiyorum..TI4 İş bank değişken fon içeriği hoşuma gitti lakin risk oranı 2 olarak görünüyor.İçerik ile bu oran uyumlumu sizce?

Sayfa 594/736 İlkİlk ... 94494544584592593594595596604644694 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •