Sayfa 862/1003 İlkİlk ... 362762812852860861862863864872912962 ... SonSon
Arama sonucu : 8019 madde; 6,889 - 6,896 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri ( ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları) - IX

1.  Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Kesinlikte ppf fonları vade derdi yok beklemek yok mis gibi.İstikrarlı bir ppf fonu mevduata eşdeğer hatta bir tık üstünde günlük getiriler veriyor.15 gün-1 ay bekle ihtiyacın yoksa satıp karını da anaparaya ekleyerek yine al katlayarak mevduatında üstüne çıkıyor.
    Ben de ppfde tutuyorum, mevduatın bir üstünlüğünü göremiyorum, tefaştan baktım en çok getiren üç ppfye böldüm gayet memnunum lazım olursa da aynı gün hesapta vade bozdun vb derdi yok.

2.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    Ben de ppfde tutuyorum, mevduatın bir üstünlüğünü göremiyorum, tefaştan baktım en çok getiren üç ppfye böldüm gayet memnunum lazım olursa da aynı gün hesapta vade bozdun vb derdi yok.
    Gün içinde satılıp aynı gün tekrar alınabiliyor mu acaba valör atmadan hiç denemedim.

3. Ben yapı kredinin ppf kullanıyorum tefas da işlem görmüyor.. YFBL1 / YLB

günlük 1 milyonda 3-5 lira eksik getiri olabilir tam hesaplamadım ama gün içi mesai saatlerinde satış emri verince saniyesinde geçiyor hesaba para

Belki 7/24 de geçiyor olabilir hesaba emin değilim denemedim…

Tefas İşlem gören ppfleri geceden ya da sabah 9 da piyasa açılınca emir versen bile bozunca 15.30 gibi geçiyor para hesaba..

1-2 kere acil nakit lazım oldu 15.30 a kadar küfrettim
    Son düzenleme : Mombasa kampala; 10-07-2024 saat: 15:29.

Günlük %0,14 veren birPPF in yıllık bileşik getirisi %65 brüt vergileri düşünce %53 net getirisi oluyor...1 yıl gibi zaman diliminde vergilerde düşme oluyor mu bilemiyorum 7,5 vergi oranı ve 360 gün üzerinden sonuç bu...

5. Odea İş portföy ppf aldım bugün ildk defa fona girdim acemiyim
    Riski var mıdır Ppf lerin acaba ?

6.  Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Kesinlikte ppf fonları vade derdi yok beklemek yok mis gibi.İstikrarlı bir ppf fonu mevduata eşdeğer hatta bir tık üstünde günlük getiriler veriyor.15 gün-1 ay bekle ihtiyacın yoksa satıp karını da anaparaya ekleyerek yine al katlayarak mevduatında üstüne çıkıyor.
    fonlarda satıp karını anaparaya eklemek diye bir şey yok
    fonlar zaten her gün fiyat yenileyerek bileşik faiz veriyor
    sattığın gün fon fiyatıyla aldığın gün fon fiyatı farklı mı oluyor da arada bir satış yapacaksın..?

7.  Alıntı Originally Posted by yolgider Yazıyı Oku
    Diyelim 45 gün ppf'de durdun 46.günde satış verip getirisiyle birlikte yine ppf aldın toplamda günlük getirisi bu durumda artmıyor mu? (aynı ppf'nin gün-gün getirileri değişiyor bundan bağımsız söylüyorum).Yani 2 milyon ppf'nin 45 günlük net getirisi diyelim 115 bin tl satıp faiz gelirini üstüne koyarak 2115.000 tl ile ppf almakla 2 milyon ppf'nin günlük getirileri bileşik olarak aynı mı oluyor?
    Karıştıryorsun …Ppflerde anapara ayrı faiz ayrı hesaplanmaz …günlük bileşik faiz don değerine yansır faiz almak için satmak gerekmez

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by kerem34 Yazıyı Oku
    Karıştıryorsun …Ppflerde anapara ayrı faiz ayrı hesaplanmaz …günlük bileşik faiz don değerine yansır faiz almak için satmak gerekmez

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Teşekkür ederim.Şimdi anlaşıldı.

Sayfa 862/1003 İlkİlk ... 362762812852860861862863864872912962 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •