Sayfa 595/708 İlkİlk ... 95495545585593594595596597605645695 ... SonSon
Arama sonucu : 5661 madde; 4,753 - 4,760 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. 81.30 tl ilk önemli direnç, sonra 84.40 hayati direnç bir kırarsa güzel olur. destek kırmasın yeterli.

Alıntı Originally Posted by chukur Yazıyı Oku
    Burası biraz karışık olmuş, biraz daha açsanız. Teşekkürler
    https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...oogle_vignette

Yeni torba yasa da gyo ların karları kurumlar vergisine tabi olacak gözüküyor , ancak temettü dağıtan şirketler bunda muaf tutulması gündemde.
    Gyo karları genelde yıl sonunda mevcut portföyündeki g.menkul lerin ekspertiz değeri güncellenir aradaki fark kar olarak gösterilir di , bazıları öz kaynaklarda da gösterebiliyor . Çünkü gyo şirketleri kurumlar vergisinden muaf olduğu için nakit üretmeyen fiktif bu karla değerlemeler f/k yada p/d son derece düşük seviyede kalıyordu , çünkü herkes biliyor ki bu karlar nakit üretmeyen bir değerlemeden kaynaklanan karlar , şimdi bu karlar kurumlar vergisine tabi olacak , ancak burada eğer şirket belli bir oranda temettü verirse kv istinası aynen devam edecek . Bu da temettü vermeyen ucuz fiyatlanan , gyo şirketlerinde beklenti oluştu piyasada bu beklentiyi satın alıyor.

Ben gyo ile ilgili bir düşüncemi Deva forumunda paylaşmak istemedim bu firma sanayi şirketi ve defter değerinin altında , 3 f/k gibi komik bir rakamdan sanki nakit üretmeyen bir gyo imiş gibi fiyatlanmasına temel bir sebep bulmaya çalışıyorum . Ya diyorum ki ileride oluşacak karlar azalacak bu yüzden 3 fk burada kalmayacak bu da olabilir , geçen senenin ertelenmiş vergi geliri sayesinde oluşan yüksek bir kar var. Yada patron ...

Burada insanların birbirlerine sataşmasının kime ne yararı var anlamış değilim , ego tatmini yapmıyoruz nihai hedefimiz para kazanmak , kimseyi kırmadan incitmeden bunu bu forumda yapabiliyorduk . Kimse kimsenin sözüyle hisse alıp satmıyor ,
    benim kötü yada başka birinin iyi demesinin hisse senedi üzerinde etkisi sıfır.. Ben sadece kendime kızıyorum , çok iyi şirket bile olsa bu tür bir hisseye yüklü girilmemesi gerektiğini öğrendim ..

Sevgilerimle

3. Çok açıklayıcı. Teşekkürler

4. anlamadım 2 sayfadır neyi tartışıyorsunuz 5 şer bin lotunuz var sat tuşuna basarsanız sizin kendinizin kottan işlemi tamamlanmış olur.
    Patronun şirketi kottan çıkarması için yasa ve mevzuat gereği hisselerin % 98 ni toplaması lazım hali hazırda halka açık olan 35 milyon lotun 27 milyon lotunu toplaması lazım ki kottan çıksın böyle bir şey yaparsa hisse fiyatı binli rakamları görür tanıdığım kadarı ile filip bey çok zeki bir adam bin TL den hisse toplayacağını sanmam.
    Sanırım çok boş vaktiniz var google yazıp ulaşabileceğiniz basit bir bilgiyi burada iki sayfa tartışmanın ne manası var insanlar acaba yeni bir bilgi edinebilrmiyim diye kıymetli zamanlarını ayırıp buraya geliyor sizin geyiklerinizi okuyorlar yapmayın sizin de insanlarında vaktine yazık investinge yazın mesela orada çok geyik dönüyor[/QUOTE]

Kottan çıkma hedeflenince öyle fiyat yükseltici işlemler yapmıyorlar. Şirket hisse rasyollarıdan biraz düşük bantlarında, uzun süre (bazen yıllar alır) dolaylı hesaplardan yukarından büyük satış altan alış şekilde hep kıskaç yapılır hedeflenen %98 miktar toplanana kadar. Sonra kalan %2 lik bölümü de son 30 günün aritmetik ortalamasından yatırımcıdan alınır.

Ama Devada yüklü hisse taşıyıcılar tutucu yatırımcılar var sanırım, tahtadan toplayamazlar. Belki dolaylı olarak anlaşıp bu hisseleri topluca bir şekilde alabilirlerse ancak.

5. Kottan çıkma olasılığını epey düşük görüyorum. ..Yatırımcılarını soyma gibi bir fırsat ellerinden gider. ...

Aldıkları yüzlerce milyon nakit temettü ile yaptıkları bilanço manupilasyonu sonucu GYO hisseleri çarpanları düzeyine indirdikleri Türkiyenin en çok ARGE yapan ilaç şirketinin Hisselerini topladıklarına adım gibi eminim.
    Bunlarında bizim Anadolu çakallarının zihniyetinden aşağı bir yanı yok. Hatta fazlası bile var. ...

Bizim eksiğimiz şirketin cazibesine kapılıp bunların yüzünü geç tanımamızdır. Şirket patronları ile ilgili Kötü yorumlarım kimseyi olumsuz yönden etkilemesin. Tekrar söylediğim gibi yıl sonu fiyat beklentim epey yüksek.

6.  Alıntı Originally Posted by KAFASINAGÖREYAZAN Yazıyı Oku
    1 haftadır gedik üzerinden satan deutsche satışı bugün yarın biter muhtemel dünkü 200 bin satıştan sonra 400 bin civarı malı kaldı hepsinimi satacak hepsinide satmayabilir bitirince rahatlayacağız gibi görünüyor tacirlerden çalkalayıp duruyor ne kaldı da bu kadar çalkalıyor diye yazmıştık bir öncekinde deutschedeki 600 bin pay varmış satınca görmüş olduk bugün taktik değiştirdi çalkalamadan direk alıyor araya kimseyi sokmuyor.
    Gedik bugünde satışa devam bunlar deutsche nın malları 680 bin takasında mal vardı deutsche'nin salı 193 bin sattı dün 151 bin sattı bugün 65 bin sattı 250 bin civarı kaldı hepsini satıp sıfırlıyacaksa 250 bini kaldı karşılayan kurumlar yine tahta yapıcının kullandığı işyat vakıf ykb deniz yok bu sefer

7.  Alıntı Originally Posted by KAFASINAGÖREYAZAN Yazıyı Oku
    Gedik bugünde satışa devam bunlar deutsche nın malları 680 bin takasında mal vardı deutsche'nin salı 193 bin sattı dün 151 bin sattı bugün 65 bin sattı 250 bin civarı kaldı hepsini satıp sıfırlıyacaksa 250 bini kaldı karşılayan kurumlar yine tahta yapıcının kullandığı işyat vakıf ykb deniz yok bu sefer
    Salının takası yansıdı, DS takasında böyle bir azalma yok. Citi den çıkıyor satışlar, ben öyle görüyorum en azından. Ptesi den itibaren bakınca sadece 65k azalış var ds de
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

8. DSÖ kuş gribiyle mücadelede daha fazla gözetim çağrısında bulundu.

https://insiderpaper.com/who-urges-m...ird-flu-fight/

Sayfa 595/708 İlkİlk ... 95495545585593594595596597605645695 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •