Sayfa 35/37 İlkİlk ... 253334353637 SonSon
Arama sonucu : 294 madde; 273 - 280 arası.

Konu: MEGMT Mega Metal

1.  Alıntı Originally Posted by harun_hb Yazıyı Oku
    Emre hcm haftalık kapanış üzerine bir yorum gelir mi
    Nacizane genel haftalık bir yorum yapayım.
    Hisse pazartesi günü tavan oldu. Hacim çok yüksek olmadı.
    Salı günü tavanı görmeden satış yedi ve daha yüksek hacimle (pazartesinin 3 katı hacim oldu) %2 negatif kapattı. Bu hareket aslında mal çıkma olarak okunan bir hareket tarzı.Ama çarşamba da yüksek hacimle %6 artda kapattı.
    Bunlara tümden bakınca ben tahtada yukarı aşağı sert hareketler ile olumlu bir yükseliş öncesi dökme hareketi olarak okuyorum..
    Haftalık kapanışı da 22 haftalık ortalama üstünde yaptı..
    Genel olarak 38 lira üstünde kaldıkça ben olumluyum. Altında kapanışlar olursa kısa vade zaman keybettirebilir.
    40,4 ve 46 lira da diğer izleyeceğim yakın vade seviyeler.

Bunlar kısa vade teknik yorumlar.

Bizim vademiz olan daha uzun vade için birşeyler yazmam gerekirse,
    Şirketimiz %25,6 özsermaye karlılığı olan,
    Net borç/favök oranı 1 gibi rahat yönetilebilir seviyede olan ki bu dönemde bu rasyo önemlidir ,
    0,1 gibi güzel bir PEG rasyosu olan ,
    11,7 gibi büyüme şirketi için güzeil bir FD/Favök oranı olan bir şirket..
    Bu şirkette yatırımcının bu seviyelerden para kazanamaması sadece eğer patronun niyeti iyi değilse olur..
    O yüzden de hep patronu ilerde tanıyacağız diyorum..

Şirket 2024 yılında 2,54 milyar TL iş aldı(Tabi sadece kap da açıklanan rakam bu). Bu bile piyasa değerinin sadece %24 ü...Mevduattan da iyi geliri olan bir şirket..

Piyasada bu işi detaylı bilmeyenler şirketin kar marjlarının çok güçlü olmadığını belirtiyor. Fakat enflasyon muhasebesi etkisi ile bilançolar çok bozuldu ki Megmt bilanço buna rağmen olumlu şirket bilançoları arasında..
    Ama zaten bakır sektörü kar marjları çok yüksek olmaz... Gidip elma ile armutu kıyaslayamayız..

Ben bu şirkette yatırımcıyım. Vademi patronu belirler..

Bunun haricinde Enjsa,Kchol,Pgsus gibi devlerde de ciddi pozisyonum var. Ama Megmt e de inanıp burada da iyi büyüklükte bir poz aldım..
    Alım yaptığım zaman zaten iyi alım yerleri diye de yazdım..Ben şirketin iyi olacağını düşünüyorum..
    Gerisi biraz da kısmet artık..
    Bazen iyi şirketler borsada fiyatlanmaz, bazen çer çöpler 10 kat gider...Bazen de olması gerektiği gibi iyi şirketler yatırımcısına kazandırır..
    Bakalım...Göreceğiz..

2.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    Nacizane genel haftalık bir yorum yapayım.
    Hisse pazartesi günü tavan oldu. Hacim çok yüksek olmadı.
    Salı günü tavanı görmeden satış yedi ve daha yüksek hacimle (pazartesinin 3 katı hacim oldu) %2 negatif kapattı. Bu hareket aslında mal çıkma olarak okunan bir hareket tarzı.Ama çarşamba da yüksek hacimle %6 artda kapattı.
    Bunlara tümden bakınca ben tahtada yukarı aşağı sert hareketler ile olumlu bir yükseliş öncesi dökme hareketi olarak okuyorum..
    Haftalık kapanışı da 22 haftalık ortalama üstünde yaptı..
    Genel olarak 38 lira üstünde kaldıkça ben olumluyum. Altında kapanışlar olursa kısa vade zaman keybettirebilir.
    40,4 ve 46 lira da diğer izleyeceğim yakın vade seviyeler.

Bunlar kısa vade teknik yorumlar.

Bizim vademiz olan daha uzun vade için birşeyler yazmam gerekirse,
    Şirketimiz %25,6 özsermaye karlılığı olan,
    Net borç/favök oranı 1 gibi rahat yönetilebilir seviyede olan ki bu dönemde bu rasyo önemlidir ,
    0,1 gibi güzel bir PEG rasyosu olan ,
    11,7 gibi büyüme şirketi için güzeil bir FD/Favök oranı olan bir şirket..
    Bu şirkette yatırımcının bu seviyelerden para kazanamaması sadece eğer patronun niyeti iyi değilse olur..
    O yüzden de hep patronu ilerde tanıyacağız diyorum..

Şirket 2024 yılında 2,54 milyar TL iş aldı(Tabi sadece kap da açıklanan rakam bu). Bu bile piyasa değerinin sadece %24 ü...Mevduattan da iyi geliri olan bir şirket..

Piyasada bu işi detaylı bilmeyenler şirketin kar marjlarının çok güçlü olmadığını belirtiyor. Fakat enflasyon muhasebesi etkisi ile bilançolar çok bozuldu ki Megmt bilanço buna rağmen olumlu şirket bilançoları arasında..
    Ama zaten bakır sektörü kar marjları çok yüksek olmaz... Gidip elma ile armutu kıyaslayamayız..

Ben bu şirkette yatırımcıyım. Vademi patronu belirler..

Bunun haricinde Enjsa,Kchol,Pgsus gibi devlerde de ciddi pozisyonum var. Ama Megmt e de inanıp burada da iyi büyüklükte bir poz aldım..
    Alım yaptığım zaman zaten iyi alım yerleri diye de yazdım..Ben şirketin iyi olacağını düşünüyorum..
    Gerisi biraz da kısmet artık..
    Bazen iyi şirketler borsada fiyatlanmaz, bazen çer çöpler 10 kat gider...Bazen de olması gerektiği gibi iyi şirketler yatırımcısına kazandırır..
    Bakalım...Göreceğiz..
    Eline emeğine sağlık yorum için teşekkürler

3.  Alıntı Originally Posted by harun_hb Yazıyı Oku
    Eline emeğine sağlık yorum için teşekkürler
    Rica ederim.
    Selamlar....

4. İhracat şampiyonları listesinde iyi bir konumda.

Hissede teknik de şu an iyi..Yukarı bir hareket bekliyorum...Bakalım...

5.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    İhracat şampiyonları listesinde iyi bir konumda.

bizde beklemedeyiz hayırlısı bakalım

6.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    İhracat şampiyonları listesinde iyi bir konumda.

galiba o hareket geldi

7.  Alıntı Originally Posted by harun_hb Yazıyı Oku
    galiba o hareket geldi
    2 gündür hacim iyi. 2 günde %4 de arttı. Gün içi daha yukarılara da gördü...Bereket olsun...

Bakalım borsada sanki artık sıra yan tahtalara-daha orta ölçekli şirketlere geldi gibi...

8.  Alıntı Originally Posted by emregunes Yazıyı Oku
    2 gündür hacim iyi. 2 günde %4 de arttı. Gün içi daha yukarılara da gördü...Bereket olsun...

Bakalım borsada sanki artık sıra yan tahtalara-daha orta ölçekli şirketlere geldi gibi...
    Hcm beklentiler revize edilmeli mi suni bir fiyatlama mı suan

Sayfa 35/37 İlkİlk ... 253334353637 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •