Sayfa 560/972 İlkİlk ... 60460510550558559560561562570610660 ... SonSon
Arama sonucu : 7774 madde; 4,473 - 4,480 arası.

Konu: EGGUB - Ege Gübre

13.05.2024 16:29:17

Bildirim Tipi

ÖDA

Yıl

-

Periyot

-

Özel Durum Açıklaması (Genel)

Özet Bilgi

Yatırım Teşvik Belgesi Hk.

İlgili Şirketler

[]

İlgili Fonlar

[]

Özel Durum Açıklaması (Genel)

Yapılan Açıklama Güncelleme mi?

Hayır (No)

Yapılan Açıklama Düzeltme mi?

Hayır (No)

Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi

-

Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?

Hayır (No)

Bildirim İçeriği

Açıklamalar

Şirketimizin konteyner elleçleme ve terminalcilik faaliyetlerinde, hizmet kalitemizin ve elleçleme kapasitesinin artırılmasına teminen toplam 16.300.000 Usd bedelle bir adet STS liman vinci ve üç adet RTG saha istif vinç alımı için Çinli bir firmaya sipariş verilmiştir.

Söz konusu siparişlerimizin teslim süresi 19 ay olarak belirlenmiş olup, bu yatırımlarımız için alınan yatırım teşvik belgesi kapsamında kurumlar vergisi (%50, YKO %15), kdv ve gümrük vergisi istisnalarından faydanılacaktır.

Kamuoyunun bilgisine sunarız.

23106RN0DA cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2. ee tmm iste KAP haberi Mayis 2024, 19 ay denilmis... Hadi Ocak 2024'te veilmis olsa yine benim hesabima geliyor???
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim...
    Agresif buyume hikayesi olan sirketin zamanlamasini yapamazsiniz; tasiyan kazanir 😎😎

Daha erken teslim edilme ihtimali de var.
    Yani iki yıl değil, daha kısa sürede biter bu iş.
    Zaten üç ay geride kaldı.
    Kaldı 16 ay.
    İskeleyi daha önceden bitirirler.
    Devasa vinçler.
    60 metre genişliğindeki gemileri elleçleyecek büyüklükte bunlar.

4. Arkadaşlar oldu olacaktan ziyade birazda düz mantıkla bakmak lazım konuya

Aşağıda ki ilanı daha önce vermiştim, eggub arsasına emsal olabilecek tek yer şuan

Muhtemelen burası hala arkeolojik sit, ha satın alan adam çevresi vardır içinden geçer oranın o ayrı konu

Bu arazinin metrekare fiyatı 14.000 tl. Eggub arazisini bu oranla çarparsak 10 milyar tl yapar

Yani mevcut piyasa değerinden çok daha yüksek bir değerde arazisi. Eee bu fiyatlama içinde liman nerde!?

https://shbd.io/s/hEElj71v

5. Iskelenin illaki vinclerden once bitmesi icab eder zaten... Mantikli olani budur

Umarim dediginiz gibi erken biter.

Alıntı Originally Posted by aslanselim Yazıyı Oku
    Daha erken teslim edilme ihtimali de var.
    Yani iki yıl değil, daha kısa sürede biter bu iş.
    Zaten üç ay geride kaldı.
    Kaldı 16 ay.
    İskeleyi daha önceden bitirirler.
    Devasa vinçler.
    60 metre genişliğindeki gemileri elleçleyecek büyüklükte bunlar.

Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim...
    Agresif buyume hikayesi olan sirketin zamanlamasini yapamazsiniz; tasiyan kazanir 😎😎

Olaya sadece iskele, vinç olarak bakmayalım.
    Bölgeye devasa yatırımlar yapılıyorsa, lojistik kısmına da ilgi çok olacak.
    Ticaretin kalbi olan limanlara ya ortaklık, ya da satın alma teklifleri de olacak.
    En yakın bu liman ise ki öyledir.
    Zaten düşük kalmış piyasa değeri var ortada.
    Elbette hak ettiği seviyelere gidecektir.
    Ytd

7. Bölgedeki limanları araştırırken halka açık bir çok şirketin limanının orda olduğunu öğrendim. İzdemir ve Btcim gibi şirketlerin limanları eggub limanı komşusuymuş ama emsal olabilecek kapasitede değilller. Çünkü şirketler daha çok bu limanlardan kendi işleri için kullanıp başka şirketlerede terminal hizmeti veriyorlar. Petkim limanıda keza öyle

Bir tek emsal ve rakip liman bu liman olabilir. Nemport limanı

https://www.nemport.com.tr/kurumsal/tarihce

8.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Bölgedeki limanları araştırırken halka açık bir çok şirketin limanının orda olduğunu öğrendim. İzdemir ve Btcim gibi şirketlerin limanları eggub limanı komşusuymuş ama emsal olabilecek kapasitede değilller. Çünkü şirketler daha çok bu limanlardan kendi işleri için kullanıp başka şirketlerede terminal hizmeti veriyorlar. Petkim limanıda keza öyle

Bir tek emsal ve rakip liman bu liman olabilir. Nemport limanı

https://www.nemport.com.tr/kurumsal/tarihce
    Nemport 2023 içinde yeni iskelesini yaptı, Ege gübreden kapasite olarak daha avantajlı hale geldi, Ege gübre bu süreçte geride kaldı, ama sürekli mahkemeler, itiraz süreçleri gecikmeye neden oldu, nihayet hepsi bitti, burada limanların önündeki en büyük engel konteyner stoklama alanı yetersizliği, ama sit alanı düzeyinin düşmesi ile bu sorunda aşılmış oldu, Ege gübre liman uzatma yatırımına karar verdikten sonra inşaat süreci çok uzamaz, 6 ay içinde biter, akıllı davranır halen gübre işinin peşini kovalamazlarsa eğenin kapasite anlamında en büyük limanı olabilir, liman gelirleri maliyeti az kar marjı yüksek olduğu için borçlarını da kısa sürede çevirebilir, bu yükseliş normal değil, kanaatimce birkaç ay sabredebilirsek önemli seviyelere gelebilir, birkaç yıl sabredebilirsek zaten seviyesini ben tahmin edemiyorum

Sayfa 560/972 İlkİlk ... 60460510550558559560561562570610660 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •