Sayfa 183/190 İlkİlk ... 83133173181182183184185 ... SonSon
Arama sonucu : 1515 madde; 1,457 - 1,464 arası.

Konu: IZMDC - İzmir Demir Çelik

1. İzdemir Enerji nin %70 sahibi İzmir Demir Çelik tir. Bu ne demek oluyor!? Elinde Izenr payı kadar borsada işlem görüyor izmdc. Şirket borçlu diye bu kadarda iskonto fazla bence.

Demir Çelik fabrikaları, tahmini 500 milyon dolarlık limanı yok hükmünde neredeyse. Anlık izmdc 300 milyon dolar piyasa değerinde.

https://www.isyatirim.com.tr/tr-tr/a...px?hisse=IZENR

2. Bana göre bu şirketin olması gereken piyasa değeri en az 1 milyar dolardır. Bölgeye gelen BYD ve gelecek olan başka şirketlerle ve açılan yeni çelikhane fabrikası ve limanıyla o değere çok çabuk gidecektir diye düşünüyorum naçizane

Negatif tarafı buda eggub gibi patron hissesi ve borçlu bir şirket olması. Ancak kurun sabit kaldığı bir dönemde olduğumuzdan döviz borçlu şirketler çok daha pozitif olacak bu dönemde

3. Bünyesindeki şirketler

İDÇ Liman İşletmeleri A.Ş.

Liman, İzmir in kuzeybatısında bulunan Nemrut Körfezi sahilinde kurulmuş olup İzmir'e 60 km ve İDÇ fabrikasına 2 km mesafededir.İDÇ Liman İşletmeleri A.Ş., 465 m uzunluğunda 32 m genişliğinde iskelesi, modern makine parkı ve yetişmiş elemanları ile yıllık 7,5 milyon ton tahmil tahliye kapasitesine sahiptir. Öncelikle, İzmir Demir Çelik A.Ş.'nin ithal ve ihraç ettiği malların yükleme boşaltma işlemlerini yapmak amacıyla kurulan İDÇ Liman İşletmeleri A.Ş., aynı zamanda üçüncü şahıs mallarına yönelik yükleme ve boşaltma, nakliye ve antrepo hizmetlerini de sunmaktadır. İDÇ, 23.000.000 TL ödenmiş sermayeli şirketin %99,81'ine doğrudan, %99.98'ine dolaylı olarak sahiptir.

İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş.

İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş. ülkemizde artan elektrik ihtiyacının karşılanmasına katkıda bulunmak amacıyla 2011 yılında termik santral inşaatına başladı. 350 MWe gücündeki ithal kömüre dayalı termik santral, 4 Nisan 2014 tarihinde bakanlıkça kabulü yapılarak, İzmir Aliağa da hizmete girmiştir. Tesis kapasitesi, yapılan çalışmalarla 31 Ekim 2020 de 370 MWe gücüne çıkartılmıştır.

Türkiye ve uluslararası alanda geçerli, teknik ve çevre standartlarına uygun olarak en son teknoloji ile kurulan santral, yıllık ortalama 2.664.000.000 kWh elektrik enerjisini, çevreye saygılı, sürekli, güvenilir ve kaliteli bir şekilde ulusal iletim şebekesine vermektedir. Tesis, çevreci yaklaşımlarının ürünü olarak 2016 yılında, İngiltere parlamentosunda yapılan törenle Green Apple ödüllerinde Altın Madalya, 2017 yılında Green World ödüllerini almaya hak kazanmıştır.

Akdemir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş.

Akdemir Çelik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Aliağa Ağır Sanayi Bölgesinde toplam 46.000 metrekare açık 18 bin 500 metrekaresi kapalı alanda kurulu olup, yılda 350.000 ton kapasite ile 1994 yılından bu yana nervürlü inşaat çeliği haddehanesi üretimi yapmaktadır.

Akdemir Çelik 2019 yılındaki revizyonda hadde tav fırınını, hadde tezgah ve redüktörlerini, soğutma platformunu ve paketleme sistemini yenileyerek üretim kapasitesini ve kalitesini arttırmıştır.Ø8-Ø16 arası ebatlarda Nervürlü İnşaat Çeliği üretimi yapılmaktadır.

https://www.izdemir.com.tr/kurumsal/grup-sirketleri

4. İzmir Demir Çelik en az 1 milyar dolar olmalı dedik ama yanında ki bitişik komşusu Kocaer Çelik 1 milyar piyasa değeri olmuş bir ara geçmiş bile. İzmdc için vermiş olduğum değer (en az 1 milyar dolar) anlık olması gereken değerdir. Mevcut varlıklarının değeri bu rakamdan çok daha fazlasıdır. BYD ile oluşabilecek yeni işlerin fiyatlaması yoktur bu fiyatın içinde

BYD öyle yada böyle bu şirketlerden alacaktır demir, çelik ve sacını. Ve bu limanları kullanacaktır bunların alternatifleri yok çünkü bölgede.

5. Patron hissesisin çok zorsun anladık ama 0.60 pd/dd ile ne banka kaldı nede holding hissesi kaldı

Sen ise ağır sanayi şirketi olarak 0.60 dasın. Seni bu hale düşürenler utansın.

6.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Açıklamada, şirketin çelikhane yatırım sürecine ilişkin gelinen aşamada sıcak testlerin tamamlandığı, performans testlerinin devam edecek şekilde yatırımın devreye alındığı ve yeni çelikhanede üretime başlandığı belirtildi. Yeni yapılan çelikhane ile birlikte yıllık 1.500.000 ton olan çelikhane üretim kapasitesi, yıllık yaklaşık 3.100.000 tona çıktı.

https://www.imzagazetesi.com/i
    Araştırırken dikkatimi çeken şu oldu, 2 ay önce faaliyete geçen çelikhane fabrikası ile İzmir Demir Çelik kapasitesini ikiye katlamış neredeyse. Çünkü daha önceki fabrikalarında 1 milyon ton demir, 1.500 milyon ton çelik üretiyormuş. Yeni fabrika tek başına 1.600.000 ton üretim yapabilecek. Yani yıllık 3.600.000 ton çelik, 1 milyon tonda demir üretilecek

Ha bu arada Nemrut körfezindeki fabrika arazisi 550.000 m2. Denize sıfır liman arazisinde buna ekledik mi 750.000 m2. Sadece kuru arazisini satmaya kalksa piyasa değerinden fazla değeri vardır bence

Bunun fabrikaları, limanı, İz Enerji nerde derseniz bilmiyorum.
    Bildiğim şu; bunların mevcut piyasa değerinin içinde olmadıkları.

https://www.izdemir.com.tr/kurumsal/hakkimizda

7. Dün yazmıştım Ege Gübre başlığına. Aynı hesabı bunun fabrika arazilerine ve liman arsasına uyarlarsak 10 milyar üstünde bir rakam çıkar. İzdemir içinde çok gizli kalmış değerler var. Bu değerleri gün yüzüne çıkarmak gerek. Ege gübrede gün yüzüne çıkınca 37 den 63 çe gitti 7 günde.

Arkadaşlar oldu olacaktan ziyade birazda düz mantıkla bakmak lazım konuya

Aşağıda ki ilanı daha önce vermiştim, eggub arsasına emsal olabilecek tek yer şuan

Muhtemelen burası hala arkeolojik sit, ha satın alan adam çevresi vardır içinden geçer oranın o ayrı konu

Bu arazinin metrekare fiyatı 14.000 tl. Eggub arazisini bu oranla çarparsak 10 milyar tl yapar

Yani mevcut piyasa değerinden çok daha yüksek bir değerde arazisi. Eee bu fiyatlama içinde liman nerde!?

https://shbd.io/s/hEElj71v

Sayfa 183/190 İlkİlk ... 83133173181182183184185 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •