Originally Posted by
sindoma53
Cary trader için sabit tutulan dolar ihracat yapan şirketleri olumsuz etkiliyor borsanın hikayesini yazanlar sene başından beri bu programa göre hikaye uyguladılar mesala bu hikaye ile cds aşağı gelecek , derecelendirme kuruluşları not artırımı , gri liste vs ile seneryo london üzerinden yazılmış gözüküyor

şimdi bize uzun konulu bir seneryo gerekli bir grup faiz indirimi hikayesini pompalamaya çalışıyor bence yabancı gelecekse swap,açığa satış vs olmadan gelmez hatta öyle büyük bir yabancıya gerekte yok bizim piyasa için borsaya 4-5 milyar dolar gelsin bana göre 4.50-5 gideriz şuanda pahalı ve hikayemiz yok benim gördüğüm bu yüzden belli bant aralığında sistem piyasayı trade ediyor
4-5 milyar dolar bizim piyasa için çok büyük para. banka endeksinin bir ayada %100 den fazla arttığında giren tutar 800 milyon dolardı.
ülkenin türlü sıkıntılarını geçtim borsamızın sığlığı yabancıya çok büyük sıkıntı yaratıyor. bu piyasa 1 milyar dolar sokacam desen onu alırken bile ciddi arttırırsın.
adamın bizim piyasaya 1 milyar dolar sokmasıyla yaratacağı etki bovespa da 10 milyar dolar.
bizim piyasa bu haliyle yerli badem vs ne dersek o piyasa olarak kalır.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri