hisse fiyatının hak ettiği seviyenin çok gerisinde olmasından dolayı; özellikle hissede uzun süredir umutla bekleyen yatırımcı açısından sinirlerin gerilmesine yol açması normaldir. ancak, fiyatlama konusunda tepkiyi göstereceğimiz öncelikli merci, şirket yönetimin bizzat kendisidir. temel gerekçem de; şirketin, mevcut faaliyet ve projeleri hakkında yatırımcıya doyurucu ve şirketi tanıtıcı bilgi vermemesidir. konuyu uzun uzun yazabilirim ama özeti budur. fiyatlamaya konjonktürel olarak olumsuz etki eden konular var var tabi..

ancak; konu hakkındaki gerginlik yada kızgınlığın adresi Cauti gibi; donanımlı, bilgili, yazdıklarında ölçülü, solrumluluk duygusu taşıyarak yazan birinin "pazarlamacılıkla" suçlamak olamaz. cauit'yi yıllar evvel beyaz yaka başlığında okumuştum.. twitterde de takip ederim.. hakkındaki kanaatim olumludur.. yatırımcıyı kandırmaya, yanılmaya yönelik bir çabasına şahit olmadım. bilgilidir.. teknik, temel, takas konularında bilgilidir, konularını takip eder ve bunu da samimi olduğuna inandığım şekilde paylaşır.. hatalar müstesnadır ve tabi ki onun da muhakemede hata ettiği vakitler olur.

bu başlığı çok yakın takip ederim.. sosyal medyada deva hakkında çıkan verileri, webdeki bilgileir sıkı takip ederim. burdaki kimi yazarları bilirim.. kimi ortaklarla zaman zaman web ve sosyal medya dışı iletişirim.. cautiyi de yıllardır burdan da izlerim.. devadaki hisse payının ufak olduğunu da ve devaya (kendi yatırım vizyonu açısından tutarlı sebepler) hiç bir zaman büyük pay vermeyeceğini de yıllar evvel burda yazmıştı. yani; burda bizi yanıltmak için kuvvetli finansal bir motivasyonu da olmasa gerek..

webde ve sosyal medyada pazarlamcı ve çete halide soygun düzeni kuranlar yok mu? var; hemde gırla.. KYnin büyük ksımı onları da biliyor zaten ama KYnin oradaki vizyonu da oluşan trendden faydalanmak oluyor. bu da büyük bir başka sorundur.. orda da otoritenin (SPK ve hatta Masak) etkisizliği sorunu var. isveç ve hollanda gibi "melek insanlar ülkesinin" mafyalarının Türkiye'de cirit atması tesadüf değil; di mi? bu mafya ve çete düzeninin bisti boş bıraktığını zannetmeyelim.. hırsızlık düzeni burda da var. umarım Ali Yerlikaya buraya da el atar.. SPKdan yeterli bir fayda görmedi bist yatırımcısı..

cauti ortağı twitter'de takip etmenizi tavsiye ederim..