Sayfa 327/359 İlkİlk ... 227277317325326327328329337 ... SonSon
Arama sonucu : 2872 madde; 2,609 - 2,616 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Tuhaflığı biraz açar mısınız?
    saniyeler için de 45 puan çık sonra ver.....hemen aşağı.....bugün işlemler çok tuhaf oldu......çok dikkatli olmak lazım.....

2.  Alıntı Originally Posted by TOKATYILDIZI470 Yazıyı Oku
    saniyeler için de 45 puan çık sonra ver.....hemen aşağı.....bugün işlemler çok tuhaf oldu......çok dikkatli olmak lazım.....
    VIOP'ta işlem yapmadığım için çok yakından takip etmiyorum. O sebeple o konuda benim yorum yapmam pek yakışık almaz.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

3. #THYAO

Cuma akşam pazarından yine alışlarımızı yaptık. Pazartesi ola hayrola.

Yatırım Tavsiyesi İçermez.
    Clausewitz

4. Endekste mavi kutuyu hangi yöne kıracağımız önemli benim için. Saatlikte dünkü dibin altına gitmedi, ancak sabah yaptığı gün içi tepeyi de sonrasında yukarı kıramadı. Üste kırıp saatlikte yeni bir tepe yapması lazım ki tekrar yukarı yönlü dönüş olabilir psikolojisi oluştursun. Diğer türlü aşağı yönlü satış baskısı devam eder. Çok uzun süre mavi kutu içinde seyretmesini mümkün görmüyorum, zira çok sıkışık bir alan.

Clausewitz

5.  Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    #THYAO

Cuma akşam pazarından yine alışlarımızı yaptık. Pazartesi ola hayrola.

Deva hocam, yatırım prensibi olarak ileriye dönük yön tahmini yapmadığınızı belirtiyorsunuz ancak bu işleminiz pazartesi sabahına dair yön tahmini içermiyor mu?
    Şu sebeple soruyorum, işlemleriniz trend üzerinden ilerliyor anladığım kadarıyla ve THY trendine baktığımda heikin ashide kırmızı seri 4 saatlik ve günlükte devam ediyor. Dolayısıyla thy alımınız trendden bağımsız bir işlem gibi olmadı ? Eş deyişle bir yön tahmini değil midir?

6.  Alıntı Originally Posted by hakkıcan Yazıyı Oku
    Deva hocam, yatırım prensibi olarak ileriye dönük yön tahmini yapmadığınızı belirtiyorsunuz ancak bu işleminiz pazartesi sabahına dair yön tahmini içermiyor mu?
    Şu sebeple soruyorum, işlemleriniz trend üzerinden ilerliyor anladığım kadarıyla ve THY trendine baktığımda heikin ashide kırmızı seri 4 saatlik ve günlükte devam ediyor. Dolayısıyla thy alımınız trendden bağımsız bir işlem gibi olmadı ? Eş deyişle bir yön tahmini değil midir?
    Şu an sadece 'kapanışta alış ve açılışta satış' yöntemi uyguluyorum.. Kapanış Teorik Eşleşmede alımlarımı yapıyorum. Sabah saat 10:15'e kadar açılışta satış yapıyorum. 10:15 benim için time stop bölgem. Hedefim her gün en az % 0,50 civarı bir marj yakalamak. Bazen bunu sabah teorik eşleşmede bazen normal açılış sonrası yakalıyorum. Düşen trendde dahi çoğu zaman açılışta bir ters yönlü tepki hareketi oluyor ve bundan istifade ediyorum. Ama istediğim marj oluşmamışsa, saat 10:15'te şartlar ne olursa olsun satıyorum. Bazen stop loss yaptığım ve negatif marjlı satışlar da oluyor. Genel olarak yaptığım şu anda bu. Bu daha çok tarif olarak scalping'e daha uygun, day trading ya da swing trading'den ziyade.

Neden bu şekilde işlem yaptığımı daha önce uzun uzadıya anlatmıştım. Bu bir gözlem ve veri analizi sonucu. 4 ana tahtada (THYAO, TUPRS, BIMAS ve EREGL) yaklaşık bir yıllık süre zarfında kapanış ve açılış verilerini inceledim. Sadece Kapanış Teorik Eşleşme'de alım yapıp, Açılış Teorik Eşleşmede satış yaparak bir yılda bileşikte %150 üzeri gelir sağlanabileceğini tespit ettim. Açılış süresini kontrollü bir şekilde 10:15'e taşıdığınızda bu marjlar çok daha fazla da büyüyebiliyor. Yani ortada trendin hangi yöne doğru evrileceğine dair bir tahmin söz konusu değil. Sadece kapanış ve açılış istatislerine göre back test yapılıp verilmiş bir karar bu. Geçmiş zamanda bu marjların bu şekilde gerçekleşmiş olmasının gelecekte de aynı şekilde olacağını garanti etmesi gibi bir durum yok elbette. Ama fiyatların bu şekilde oluşmasının da bir nedeni var, bunlar tesadüfi değil. Day trading yapanların genelde sabah pozisyon açıp akşam kapamaları ile ilgili bir durum bu. Buna retail trader'lar da kurumsal trader'lar da dahil. Gün içi gidişatın negatif olduğu günlerde bile açılış her zaman negatif olmuyor. Mesela benim analizini yaptığım 1 yıllık dönemde bir yıl içerisinde 249 iş günü olmuş ve bu kadar günden sadece 28 iş gününde negatif açılışlar olmuş. Bunda İsrail'in savaşı başlattığı dönemde hemen hemen her gün arka arkaya gelen sabah negatif açılışları da dahil. Halbuki negatif kapanış olan günleri saysak bu rakam çok yüksek çıkar.

Bunun haricinde gün içi scalping fırsatları yakalarsam yine bunları değerlendiriyorum, ancak gün içi scalping olayını çok sıklıkla yapmıyorum.

Sizin bahsettiğiniz konu benim swing trading yöntemini ilgilendiren bir durum ki geçen hafta ona tekrar geçiş yapmayı planladığımı belirtmiş ve hatta 2-3 gün de bunu yapmış idim. Ancak sonrasında endeksteki ters yönlü gidişattan dolayı ve gün içi çok düşük periyotlarda yapılması durumunda da marjların yetersizliğinden dolayı şu an için swing trading'den istediğim bileşik kârları elde edebilmenin zor olduğunu gözlemledim ve swing trading'i bir süreliğine rafa kaldırıp, mevcut yönteme devam edeceğimi söylemiştim.

Durum bundan ibaret hocam. Yoksa grafiğe baktığınızda 4 saatlikte ve günlükte zaten gidişatın negatif olduğunu görmeniz doğal.

Not:

Bir de ayrıca şöyle bir durum var: Şayet şu anda swing trading yapıyor olsa idim, sinyalim yine 'al' idi THYAO'da, zira swing trading için renko grafikleri kullanmaya karar vermiştim ve kullanacağım periyot da 60 dk'lık idi ve o da şu an itibariyle THYAO'da 'al' durumunda. Yani trading'i hangi periyotla ve hangi yöntemle yapıyor olduğunuz da alış ve satış sinyallerinizi değiştirecektir.

Selamlar, hürmetler.

Yazdıklarım kendi kişisel ölçümlerimi, kişisel veri analizlerimi ve tamamen subjektif alım satım yöntemlerimi açıklamaya yönelik olup, kendimden başkasına herhangi bir Yatırım Tavsiyesi İçermez.
    Son düzenleme : deva-i dert; 27-07-2024 saat: 01:21.
    Clausewitz

7. Yazılarımı zamanla azaltacağımı ve sonunda da tamamen bitireceğimi söylemiştim. O gün bugün.. Burada kendi yatırım ve trading hayatımdan kesitler paylaştım; bildiklerimi, tecrübe ettiklerimi, yeni ya da yeniden öğrendiklerimi, başarılı olabilecek yöntemleri ve yaptığım ya da genelde başkalarınca defalarca tekrarlanan hataları okuyucular faydalanabilir diye olabildiğince temiz ve anlaşılır bir dil kullanarak aktarmaya çalıştım. Zaman zaman, içinde bulunduğumuz şartlara göre kendimce doğru gördüğüm zamanlarda, kendi yöntemlerimde de sert değişiklikler ya da geçişler uyguladığım için sürecin tamamını takip etmeyen bazı okuyucuların kafası karışmış dahi olabilir. Uygulamalarımın kendime has, subjektif doneler ve subjektif yöntemler içerdiğini, bana göre doğru olanın mutlak doğru olmadığını, bakış açıları, kontrol mekanizmaları farklılığı ya da anlık kararların farklı olma ihtimali nedeniyle başkasında aynı sonuçlar vermeyebileceğini de defalarca belirterek, herkesin kendince en verimli gördüğü yöntemlerle kazanç avına çıkmasının en doğru şey olduğunun da altını defalarca çizdim. Başkalarının başarılarından ve hatalarından dersler çıkarılabileceği bir gerçek, ama aynı zamanda şahsınıza özgü bir analiz ve uygulama yöntemi keşfetmeniz ve bunda ısrarcı olmanız gerektiği de başka bir gerçek. O sebeple, yeterli emek ve çaba harcayarak kendi üslubunu geliştiren, kendini sürekli yenileyebilen, öğrenmenin yaşı ve sınırı olmadığını hep aklının bir köşesinde tutabilen, hiç bir şeye önyargılı bakmamayı prensip haline getiren ve değişik şartlara çabuk adapte olabilen birisi olmak için efor sarfeden birisi olmaya çalışmak ben dahil herkesin temel amacı olmalıdır. Uygulanan ve başarılı olan her yöntemi de başarısız olan her yöntemi de sonrasında muhakkak analiz edip, kendinizi mutlaka her defasında muhasebeye çekmeyi şiar edinin, hatta bunlar için kendinizde bir günlük tutmayı ve zaman zaman bunları tekrar okumayı hayatınızın bir parçası haline getirin. Emin olun zayıf görünen ancak sürekli ve istikrarlı bir şekilde aynı noktaya düşen su damlalarının bile kayaları oyduğu gibi başarı sonunda mutlaka gelecektir.

Herhangi bir şekilde sizi rencide edecek, gücendirecek, üzecek, kıracak bir kelâmda bulundu isem, lütfen hakkınızı helal ediniz.

Selametle.
    Clausewitz

8. Hocam değerli yanıtınız için çok teşekkür ederim. Kendi sisteminiz içinde tutarlı olduğunuzu zaten biliyorum. Kendi açımdan daha iyi anlamak istediğim için sordum, başkaca bir niyetimin olmadığını bilmenizi arzu ederim.

Yazılarınız ben dahil birçok yatırımcıya vizyon katıyor. Samimi olarak yazan ve entelektüel yönünüzle de müstefit olduğumuz birisiniz. Yatırımın tek yönlü olmadığını kendi çok yönlülüğünüzle ortaya koyuyorsunuz. Bunun size bir faydası var mı noktasında ise elbet takdir sizindir. Hürmetler bizden hocam.
    Helal bereketli kazançlarınız daim olsun…

Sayfa 327/359 İlkİlk ... 227277317325326327328329337 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •