Sayfa 987/994 İlkİlk ... 487887937977985986987988989 ... SonSon
Arama sonucu : 7951 madde; 7,889 - 7,896 arası.

Konu: OTKAR - Otokar

Alıntı Originally Posted by domino32 Yazıyı Oku
    Türk zırhlısı COBRA II Suudi Arabistan'a ihraç edildi
    Türk savunma sanayisi ürünü COBRA II 4x4 tekerlekli zırhlı aracın ihraç edildiği ülkelere Suudi Arabistan eklendi.
    Görsellerde en az 4 farklı Cobra II gördüm. BAE'de büyük bir ortaklık kurup amca oğlu ancak arasının çok iyi olmadığı Suudi Arabistan'a ihracat oldukça önemli. Zırhlılarımızın dünya üzerinde üretilenlerin en iyilerinden biri olduğunu kanıtlıyor. Başka bir şirket olsa milyon doların üzerindeki bu satışı KAP'a duyurur ve ister istemez spot fiyata etkisi olur ancak Koç grubu 2023 cirosunun %5'inin üzerinde bir anlaşma olmadan KAP'a haber göndermez. Öncelikle, Romanya sözleşmesinin imzasını okuyalım.

2.  Alıntı Originally Posted by domino32 Yazıyı Oku
    Romanya kaynağına göre Otokar'ın Romanya Ordusu için üreteceği 1059 adet Cobra-II zırhlı aracın detayları:

278 araç Türkiye'de Otokar tesislerinde, 781 araç Romanya'da Otokar ile kurulacak tesiste üretilecek.

Romanya Otokar ile uzun vadeli ortaklık kuracak. Cobra-II üretimi ile teknoloji transferi yapılacak.

Romanya'nın Cobra-II dışında farklı Otokar ürünlerine ilgi göstermesi olası.

Kaynak: X RealDacianDraco
    İhale adedi bitince bu ortaklık son mu bulacak yoksa balkanlarda ön avrupa da yeni siparişleri almaya devam mı edecek?Romanya dan ardı sıra siparişler gelmeye devam mı edecek?
    Sipariş usulü çalışan bşr firma için verimli hamleler bunlar.
    Suud işine bakınca da meyveler 5 yıla daha da belirginleşir.
    Ytd

3. En son OSD verilerinden sonra tepkisiz aşağı savruldu,600 ler destek olarak ilk durak gibi tahtaya iyi mal geldi 2 çeyrek blançosu önemli az bir süre kaldı aracı kurumlardan tahminlerde göremedim,kapa bir iki güzel haberlere ihtiyacımız var alanların
    ve satanların mücadelesi devam ediyor gibi,tahmini olan arkadaşlar 6 aylık ne bekleniyor yorum alalım bol sabırlar ytr tv deildir..

Alıntı Originally Posted by Devir Yazıyı Oku
    En son OSD verilerinden sonra tepkisiz aşağı savruldu,600 ler destek olarak ilk durak gibi tahtaya iyi mal geldi 2 çeyrek blançosu önemli az bir süre kaldı aracı kurumlardan tahminlerde göremedim,kapa bir iki güzel haberlere ihtiyacımız var alanların
    ve satanların mücadelesi devam ediyor gibi,tahmini olan arkadaşlar 6 aylık ne bekleniyor yorum alalım bol sabırlar ytr tv deildir..
    Sadece iş yatırımın 54 milyon TL ikinci çeyrekte zarar beklentisini gördüm başka da göremedim. OSD verilerinde zırhlı satışı olmazsa %10'a kadar geri çekilme yaşanması normal oluyor. Ancak, önümüzdeki aylarda 20-30 adetin üzerinde zırhlı satışı görmeye başlarız. Suudi Arabistan satışlarını belki Temmuz ayı verilerinde görürüz. Zırhlı satışları başladığında tekrar TL bazlı zirvelerini zorlamaya başlar ancak esas haber Romanya'dan gelmeli. Sözleşme imzası haberi düşerse hızlıca eski popülaritesine kavuşur.

Burada yapılan paylaşım yazılan bilgi yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.

6. Almanya pazarı otokar alanında rekabetçi bir alan.Ama buna rağmen orada mevcut durumunu arttırmak amacındalar.
    Sert rekabet daima güç kar olarak döner.
    Otokar ı bölgesel yerel olmaktan ziyade global oyuncu yapmak için temeller atılıyor hissediyorum.
    Ytd

7. İtalya dan bildiriyorum.Gözle görülür şekilde otokar otobüslerine rastlıyorum.
    Mutlu oluyorum.
    Yatırımcılarına duyrulur.
    Askeri araç işinde istek bitmez.Global dünya sürekli çalkantılı.
    Romanya işiylr Avrupa da da askeri araç satışını arttırırsa güzel olur.
    Yabancı ortak lazım ama Otokar a.
    Ytd

Alıntı Originally Posted by uzunvade87 Yazıyı Oku
    İtalya dan bildiriyorum.Gözle görülür şekilde otokar otobüslerine rastlıyorum.
    Mutlu oluyorum.
    Yatırımcılarına duyrulur.
    Askeri araç işinde istek bitmez.Global dünya sürekli çalkantılı.
    Romanya işiylr Avrupa da da askeri araç satışını arttırırsa güzel olur.
    Yabancı ortak lazım ama Otokar a.
    Ytd
    Yurtiçine yıllardır satış yapmasına müsaade edilmeyen bir Otokar' a yabancı ortak gelirse tam ambargo uygulanır. Eğer bir şirket pay satışı, konsolidasyon olacaksa; Otokar, BMC'nin Tosya Holding'deki %49 payını satın alsın. Bu koşulda her ene yurtiçine kalitesi yüksek en az 500 adet zırhlı satarız. Yurt dışındaki ortaklık mantığını Otokar'ın beğeniyorum. Kazakistan, BAE ve şimdi Romanya'da lokal şirketlerle birlikte ortaklıkları olacak ve her bir ortaklık o coğrafyalara satmaya devam edecek. Sancılı bir dönemden geçiyoruz. Uzun süre sonra iki çeyrek üst üste zarar açıkladı. Enflasyon muhasebesinin de etkisi oldu tüm sanayi şirketlerinde olduğu gibi. Zırhlı satışları ilk 6 ayda yok denecek kadar az. Oysa biliyoruz ki en az 250 milyon euro bedelli backlog var. KAP'a bildirilmeyen çift haneli rakamlarda satışların olduğunu ilgili coğrafyaların yerel savunma sanayi sosyal medyasından öğreniyoruz. Şirketin hisse fiyatı ile ilgili en ufak bir desteği yok. Romanya işi bile tüm dünya basınında yer aldıktan sonra krehen bir açıklama yaptılar. Şu an bile Romanya'da zırhlıları görüyoruz ancak hala KAP'a açıklama yapılmadı. Kazakistan deseniz tüm tatbikatlarda Otokar'ın araçları boy gösteriyor. Dövizin artmaması da karlılığı ciddi etkiledi. Gelen zararın telafisi çok kolay olur çünkü depo stok hammalzeme ve/veya yarı mamül dolu.

2024 ilk 6 ayda 253 milyon dolarlık yurtdışı satış var. Cironun %65'i. Kapasite kullanım oranı 2023 ilk 6 ayda %43'ken şimdi ilk 6 ay %51'e yükselmiş. 12,5 milyar TL bedelli stok var. 370 milyon dolar. Nereden baksan bu stok satışa dönüşürse en az iki katı ciro demektir. Dolayısıyla 6 aylık 1,37 milyar TL zarar hızlı bir şekilde kara geçebilir bu stoklar satışa dönerse. Kısa vadeli yükümlülükler 26 milyardan 18 milyara, uzun vadeli yükümlülükler 30 milyardan 29 milyara düştü.

Üçüncü ve dördüncü çeyreğin iyi geleceğini düşünenler ve uzun vadeli yatırım yapmak isteyenler için spot fiyat pozisyon açmak için uygun bir hal aldı.

Sayfa 987/994 İlkİlk ... 487887937977985986987988989 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •