Arama sonucu : 7073 madde; 1 - 8 arası.

Konu: BRKSN - Berkosan Yalıtım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. iyi güzel otomotiv adımlarına bağladınız olayları da gerçek temel analizciler ne diyor hiç baktınız mı ?

tuncay turşucu 2ç bilançolarda otomotiv'in iyi gelmeyeceğini söylüyor hisse'yi nasıl etkiler onu da söyleyin bari

https://youtu.be/qOnAYo5DoT0?si=nGznORhw1m8vG-pl

Alıntı Originally Posted by agresifyatırımcı Yazıyı Oku
    iyi güzel otomotiv adımlarına bağladınız olayları da gerçek temel analizciler ne diyor hiç baktınız mı ?

tuncay turşucu 2ç bilançolarda otomotiv'in iyi gelmeyeceğini söylüyor hisse'yi nasıl etkiler onu da söyleyin bari

https://youtu.be/qOnAYo5DoT0?si=nGznORhw1m8vG-pl
    küçük şirketin etkilenmesi ile büyük şirketlerin etkilenmesi aynı değildir...küçük şirket bir müşterisi sipariş vermediğinde kolaylıkla başka bir müşteri bulabilir...az miktarda satsa bile kendini çevirebilir..bu yüzden küçük şirketler üretim ve pazarlama konusunda esnektirler....

borsada 1000 lotu olan mı hisse kolay değiştirebilir yoksa 1 000 000 lotu olan mı ???

1000 lotu olan yatırımcı her kademede hissesini satabilir bu yüzden de en zirveden dahi satma imkanı bulabilir ama 1 000 000 lotu olan yatırımcı bu lotları satmak için belki de haftalarca uğraşması lazım...tüm mallarını en zirveden satamaz....en az zirvenin %10-20 aşağısında vermek zorunda kalır....büyük yatırımcının hareket esnekliği yoktur...istediği hisseye istediği miktarda girip çıkamaz...büyük olmak bazen dezavantaj olabiliyor...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

3. mesele cok farklı ve yine yanlış yaklaşmışsın malesef misal froto tepeden yüzde 20-23 civarı düşü 950 lere gelsin alıcı gelir lot'a falan bakmazlar ama bir sığ hisse berkosan'a tepeden yüzde 35 düştü yüzüne bakan yok bofa at koşturuyor alıyor sonra kar cebe yapıyor olay farklı sen 5m luk malı bu havada bu kağıttançıkamazsın mesela satışını gördükleri an basarlar dahada aşağıya soluksuz ama froto gibi büyük tahtada mal kolay el değişir

Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    küçük şirketin etkilenmesi ile büyük şirketlerin etkilenmesi aynı değildir...küçük şirket bir müşterisi sipariş vermediğinde kolaylıkla başka bir müşteri bulabilir...az miktarda satsa bile kendini çevirebilir..bu yüzden küçük şirketler üretim ve pazarlama konusunda esnektirler....

borsada 1000 lotu olan mı hisse kolay değiştirebilir yoksa 1 000 000 lotu olan mı ???

1000 lotu olan yatırımcı her kademede hissesini satabilir bu yüzden de en zirveden dahi satma imkanı bulabilir ama 1 000 000 lotu olan yatırımcı bu lotları satmak için belki de haftalarca uğraşması lazım...tüm mallarını en zirveden satamaz....en az zirvenin %10-20 aşağısında vermek zorunda kalır....büyük yatırımcının hareket esnekliği yoktur...istediği hisseye istediği miktarda girip çıkamaz...büyük olmak bazen dezavantaj olabiliyor...

Alıntı Originally Posted by agresifyatırımcı Yazıyı Oku
    mesele cok farklı ve yine yanlış yaklaşmışsın malesef misal froto tepeden yüzde 20-23 civarı düşü 950 lere gelsin alıcı gelir lot'a falan bakmazlar ama bir sığ hisse berkosan'a tepeden yüzde 35 düştü yüzüne bakan yok bofa at koşturuyor alıyor sonra kar cebe yapıyor olay farklı sen 5m luk malı bu havada bu kağıttançıkamazsın mesela satışını gördükleri an basarlar dahada aşağıya soluksuz ama froto gibi büyük tahtada mal kolay el değişir
    küçük hisseler çok aktif ve dinamiktirler....çıkışları da düşüşleri de sert olur...tabi bunlara paralel olarak çok yüklü almışsanız o hisselerden çıkmak da zordur...her hissenin kendine göre riski de var...ben kolay kolay bist 30 hissesi almam...borsa hayatımda toplasam belki de 4-5 kere almışımdır...aldıktan kısa bir süre sonra da sıkılıp satmışımdır...bist30 hisseleri kısa sürede kat be kat kazandıramazlar...tamam son 10 yıla bakıp toplasak belki de 5-10-15 kat çıkmış olabilirler ama bu miktarları yan hisseler bazen bir yılda verebiliyor...bazen risk ve kazanç doğru orantılı olabiliyor...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •