Originally Posted by
agresifyatırımcı
mesele cok farklı ve yine yanlış yaklaşmışsın malesef misal froto tepeden yüzde 20-23 civarı düşü 950 lere gelsin alıcı gelir lot'a falan bakmazlar ama bir sığ hisse berkosan'a tepeden yüzde 35 düştü yüzüne bakan yok bofa at koşturuyor alıyor sonra kar cebe yapıyor olay farklı sen 5m luk malı bu havada bu kağıttançıkamazsın mesela satışını gördükleri an basarlar dahada aşağıya soluksuz ama froto gibi büyük tahtada mal kolay el değişir
küçük hisseler çok aktif ve dinamiktirler....çıkışları da düşüşleri de sert olur...tabi bunlara paralel olarak çok yüklü almışsanız o hisselerden çıkmak da zordur...her hissenin kendine göre riski de var...ben kolay kolay bist 30 hissesi almam...borsa hayatımda toplasam belki de 4-5 kere almışımdır...aldıktan kısa bir süre sonra da sıkılıp satmışımdır...bist30 hisseleri kısa sürede kat be kat kazandıramazlar...tamam son 10 yıla bakıp toplasak belki de 5-10-15 kat çıkmış olabilirler ama bu miktarları yan hisseler bazen bir yılda verebiliyor...bazen risk ve kazanç doğru orantılı olabiliyor...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri