Sayfa 371/470 İlkİlk ... 271321361369370371372373381421 ... SonSon
Arama sonucu : 3754 madde; 2,961 - 2,968 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 3

1.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Eğer konut kredisi almak çok maliyetli ise ve ev almanin tek yolu nakitse nasıl oluyorda ev fiyatları düşmüyor?

Herkesin nakiti yok e evini satamayan evin fiyatını düşürmek zorunda dimi? Herkeste tok satıcı değil bazılarının satmaya ihtiyacı var eee ev fiyatlari neden düşmüyor?
    nominal tl bazlı fiyat düşüşü beklersen yanılırsın...

bak favorimdeki bir ilan 8 ay önce koymuş...

21,500,000 lira reel olarak her ay %5 yiyor farkında değil...

ben bu rakamın altına satmam bir kuruşta düşmem kafasında...

şimdi bunun rakamsal olarak düşmemesi fiyatların düşmediği anlamınamı gelir...

21,500,000 lirası olanın parası faizde 30,000,000 oldu...

bunun kafasındaki değeri hala aynı yerde...

Yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku

Belki de farkında.
    Belki de satılmadıkça her ay %5 indirim yapmış olmak için fiyatı arttırmıyor.
    İnsanları hemen aptal yerine koymamak gerek.
    Belki de bu kadar büyük indirime rağmen hala almamak aptallıktır.

Ben beleş mal beklerken öyle çok fırsat kaçırdım.
    Ha düşüyor, ha düşecek, ha düştü derken bir gün aniden satılan malın arkasından el sallamak da var.
    Evi tutarken herkes iyidir. Yeni kiracı adayınız iyi birine benziyor olsa da, DAVA GEÇMİŞİNİ mutlaka isteyin.
    https://www.milliyet.com.tr/ekonomi/...nir-mi-6994969

3.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    Eğer konut kredisi almak çok maliyetli ise ve ev almanin tek yolu nakitse nasıl oluyorda ev fiyatları düşmüyor?

Herkesin nakiti yok e evini satamayan evin fiyatını düşürmek zorunda dimi? Herkeste tok satıcı değil bazılarının satmaya ihtiyacı var eee ev fiyatlari neden düşmüyor?
    Çünkü satıcılarda (alıcılarda değil) hala piyasa düzelecek ve tekrar bedava kredi çıkacak düşünceleri var.

Geçmişte yıllarca satılamayan konutlar önce 1,2, sonra 1, sonra 0,83, sonra 0,72 sonra da 0,64 çıkınca peynir ekmek gibi satıldılar.

Alıştılar tabi düşük faizli kredilere.

Yine bekliyorlar.

Ama bu kez bekledikleri gelmeyecek.

4.  Alıntı Originally Posted by akcay Yazıyı Oku

şimdi bunun rakamsal olarak düşmemesi fiyatların düşmediği anlamınamı gelir...

21,500,000 lirası olanın parası faizde 30,000,000 oldu...

bunun kafasındaki değeri hala aynı yerde...

Tahtada yazan değerle kendini zengin hisseden 100 binler var

Sent from my SM-S908E using Tapatalk

5.  Alıntı Originally Posted by Kara657 Yazıyı Oku
    Merhaba, mevcut konut kredileriyle alakalı birkaç sorum olacak:
    1) İlk ev, ikinci ev, sıfır/ikinci el vb. durumlarda ne gibi farklılıklar var?
    2) İnternetteki kredi sitelerinde verilen faizler güncel mi?
    3) Kendi üstüme ev var ilk ev kredisini öğrenci çocuğun üstüne alabilir miyiz?

Genel olarak güncel konu kredisi hakkında bilgi alabileceğim bir kaynak önerebilir misiniz? Son zamanlarda kullanmış, araştırmış bilgi sahibi olanlardan yardım bekliyorum.
    Ben ilk ev kredisi kullanmıştım 2022 Eylül ayında. Öğrenci çocuğunuz ile ikametgah adresiniz aynı olursa kullandirilmiyor.

6. Yatırım tavsiyesi değildir.

7. Ev satış fiyatı 3500 , satış bedeli 1750 gösterecegiz. Ona göre tapu harcı ve kazanç vergisi ödeyecegiz. ( 5 yıl önce satış ve 600 bin belediye rayici var) . 1750 peşin , 1750 banka üzerinden şekilde yapmayı düşünüyorum.

Maliyeye 5 yıl öncesi satış dolayısıyla 20 bin civarı vergi ödeyecegim. Maliye beyan dışında inceleme , soruşturma yapar mı.

8.  Alıntı Originally Posted by atakanözbaki Yazıyı Oku
    Ev satış fiyatı 3500 , satış bedeli 1750 gösterecegiz. Ona göre tapu harcı ve kazanç vergisi ödeyecegiz. ( 5 yıl önce satış ve 600 bin belediye rayici var) . 1750 peşin , 1750 banka üzerinden şekilde yapmayı düşünüyorum.

Maliyeye 5 yıl öncesi satış dolayısıyla 20 bin civarı vergi ödeyecegim. Maliye beyan dışında inceleme , soruşturma yapar mı.
    ben şuana kadar ne duydum ne benim başıma geldi...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

Sayfa 371/470 İlkİlk ... 271321361369370371372373381421 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •