Sayfa 304/475 İlkİlk ... 204254294302303304305306314354404 ... SonSon
Arama sonucu : 3795 madde; 2,425 - 2,432 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by Strategy Yazıyı Oku
    alsim algyo nun da ortağı çok değişik bir süreç balıyor
    ALCAR da yani Carrier ortaklığımda ALCARı temizlemişler en son da arazi satışından elde edilecek miktarlar ALARKO holdingin olacaktır. Carrier bir hak iddia etmeyecektir anlaşması yapmışlardı. mesela Tuzla arsası satılırsa halka açık kısım hariç tamamı holding kasasına girecek... bu yüzden içini boşaltıp öyle vereceklerdir.
    bir yandan iş almamaları bu satışın çok önceden beri takipte olduğunu gösteriyor. ama bir şekilde BAKAD ortaklığı ve diğer şirketlerin ortaklığının bitirilmesi içinde yer alan arsalar vs süreci hallolmaya yakındır.
    Koç bile Yapı kredi satışında bir kaç gün çok süper gitmişti. aynı şey değil belki ama bence Alarkoda amiral gemisi ve uluslararası piyasalarda adı olan bir şirketin verilmesinden çok ciddi bir ortaklık oluşabilir ( bunun için Gotion ve BAKAD ile ilgili Kore bağlantılarını dile getirmiştim). Romanyada yaptığı işler hususunda bir çinli ortak olabilir mi bilmem. kimbilir belki de bir ortaklığın bozulması diğer ortaklığa giriş gibi düşünülebilir mi bilmem...
    nasıl olsa göreceğiz ömrümüz olur ise. her şey bir kaç gün içinde açığa çıkacaktır...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
    koçum Global ne demiş
    "(=) ALARK bağlı ortaklık paylarının muhtemel satımı… Alarko Holding, Bağlı ortaklığı Alsim Alarko Sanayi
    Tesisleri ve Ticaret Anonim Şirketi'ndeki paylarının kısmen veya tamamen satışı dahil, farklı stratejik alternatifler
    yoluyla değerlendirilmesi maksadıyla potansiyel yatırımcılarla görüşmelere başladığını açıkladı. Konuyla ilgili
    somut gelişme olmaması dolayısıyle haberin kısa vadede hisse performansı üzerindeki etkisinin nötr
    olabileceğini düşünüyoruz. "

en ufak duyum ya da tüyo ile aylarca tavan giden hisseler yanında bu bildirim somut gelişme sayılmıyormuş

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
    iş bankası
    "Alarko’dan Taahhüt İşinde Potansiyel Hisse Satışı
    Alarko, iştiraklerinden Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret Anonim Şirketi'nin kısmen veya tamamen satışı için potansiyel yatırımcılarla
    görüşmelere başladığını duyurdu. Alarko'nun taahhüt işi olan Alsim, bir süredir yeni taahhüt işi almaya hevesli olmadığını ve mevcut işlerle
    devam edeceğini belirtiyordu. Bu hamle, Alarko'nun yeni iş girişimlerine odaklanma stratejisiyle uyumlu.
    Şirket, yaptığı açıklamada potansiyel satışın çeşitli stratejik alternatifleri değerlendirmeyi amaçladığını vurguladı. Alarko’nun taahhüt işine
    azalan ilgisi göz önüne alındığında, sürpriz bir karar olmadığını düşünüyoruz. Yine de olası bir satışı ve buna bağlı nakit girisini holding'in yüksek
    getirili ve hızlı büyüyen diğer iş kollarına odaklanmasını sağlayacağından olumlu buluyoruz. Net aktif değer hesabımızda Alsim'in payı $ 6 mn
    iken toplam NAV’ın %0.2’sine denk geliyor"

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
    Deniz olumlu demiş
    Vakıf ve Halkbank sadece yorumsuz haber vermiş... piyasa da muhtemelen bu havada kullanmayı istemiyor ya da baskı katmerleniyor... kendileri bilirler

5. Hikayesi olan şirketleri severim, bakalım nasıl sonuçlanacak bu yeni hikaye, zamanlama kötü ama piyasadan ayrışabilir.
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!

6. Bu hikaye Algyo'ya daha olumlu yansıyor, Algyo %3 yukarıda, holding yatayda, bu arada Algyo tepesinde ama holding %35 kadar tepeden geride, zamanla bu hikaye ete kemiğe bürününce bu da fiyatlamaya başlar diye düşünüyorum.

7. Alarko benim için büyük bir deneyim oluyor. Hayatımda ilk defa bu kadar olumlu haberlere kayıtsız kalan bir şirket görüyorum. Tarım şirketlerine çok ciddi yatırım, uçak dönüşümü, batarya işi, turizm, elektriğe gelen zam, taahhüt grubunun satılacak olması vb.. ama gitmek istemeyince gitmiyor işte.. O nedenle ne yorum yapacağımı bilemiyorum. Belkide ilk defa holding şirketine yatırım yaptığım için oluyordur. Bugün eksi kapatsa veya taban olsa bile şaşırmayacağım. Çünkü hisse benim tüm bildiklerimin tersinin olabileceğini bana borsada öğretti.

Bu arada patrona mesajım ise dusurebildigi kadar düşürmesi olacaktır. Az nakitim var alım fırsatı bekliyorum.

8. Şirket yönetimi katma değerli ürün sektörlerine odaklanmaya başlayınca büyük bütçeli işler alıp da az kazandıran faaliyetlerden çıkma kararı çok mantıklı, ortaya çıkacak kaynaklarla bakalım ne tür yeni yatırımlar veya mevcut yeni faaliyetlerden hangilerine ağırlık verecekler.

Sayfa 304/475 İlkİlk ... 204254294302303304305306314354404 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •