Alıntı Originally Posted by harun_hb Yazıyı Oku
Tsk ediyorum aydınlatıcı açıklamanız için lakin bir konuyu tam oturtamadım. Alım satımın yapıldığı platformu devlet mi oluşturacak yoksa denetleyici mi olacak. Atatp yazılımın greenx projesi böyle bir şeydi sanırım. karbon üretenler ile yeşilenerji üretenleri tek platformda toplamak. böyle olunca bu alım satım nasıl gerçekleşecek orasını rica etsem açıklaabilir misiniz . entek bunu nasıl gerçekleştirebilecek ?
Epiaş denetleyici ve düzenleyici kurum olacak,şeffaflık platformunu biliyorsunuzdur,onun benzeri bir yapıda tüm arz cephesi(yenilenebilir enerji üreticileri) ile talep eden sanayi şirketlerin üye oldukları ve karşılıklı alışverişlerin ve karbon fiyatının arz talebe göre ortaya çıkacağı bir yapı.

Diyelim siz bir demir çelik üreticisisiniz ve yıllık 1 milyon ton karbon salınımınız var,bu platforma üye olup yıl içinde yapacağınız Avrupa ihracatının eşdeğeri kadar sertifikayı tercihe göre peyderpey oluşan fiyatlardan alıp ihracatınızda kullanacaksınız gibi gibi şeyler…İklim yasası taslağı kamuoyu ile paylaşıldığında detaylara bakar üstünden geçeriz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi