Sayfa 305/475 İlkİlk ... 205255295303304305306307315355405 ... SonSon
Arama sonucu : 3795 madde; 2,433 - 2,440 arası.

Konu: ALARK - Alarko Holding A.Ş.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,894
     Alıntı Originally Posted by ekserji Yazıyı Oku
    Alarko benim için büyük bir deneyim oluyor. Hayatımda ilk defa bu kadar olumlu haberlere kayıtsız kalan bir şirket görüyorum. Tarım şirketlerine çok ciddi yatırım, uçak dönüşümü, batarya işi, turizm, elektriğe gelen zam, taahhüt grubunun satılacak olması vb.. ama gitmek istemeyince gitmiyor işte.. O nedenle ne yorum yapacağımı bilemiyorum. Belkide ilk defa holding şirketine yatırım yaptığım için oluyordur. Bugün eksi kapatsa veya taban olsa bile şaşırmayacağım. Çünkü hisse benim tüm bildiklerimin tersinin olabileceğini bana borsada öğretti.

Bu arada patrona mesajım ise dusurebildigi kadar düşürmesi olacaktır. Az nakitim var alım fırsatı bekliyorum.
    gerçekten yuh demek dışında bir şeyimiz yok tahtacıya...

2.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    koçum Global ne demiş
    "(=) ALARK bağlı ortaklık paylarının muhtemel satımı… Alarko Holding, Bağlı ortaklığı Alsim Alarko Sanayi
    Tesisleri ve Ticaret Anonim Şirketi'ndeki paylarının kısmen veya tamamen satışı dahil, farklı stratejik alternatifler
    yoluyla değerlendirilmesi maksadıyla potansiyel yatırımcılarla görüşmelere başladığını açıkladı. Konuyla ilgili
    somut gelişme olmaması dolayısıyle haberin kısa vadede hisse performansı üzerindeki etkisinin nötr
    olabileceğini düşünüyoruz. "

en ufak duyum ya da tüyo ile aylarca tavan giden hisseler yanında bu bildirim somut gelişme sayılmıyormuş

Gerçekten çok komik. Şunu yazan analiste(!) söylenecek çok söz var ama en iyisi gülüp geçmek sanırım.

3.  Alıntı Originally Posted by bawer Yazıyı Oku
    Şirket yönetimi katma değerli ürün sektörlerine odaklanmaya başlayınca büyük bütçeli işler alıp da az kazandıran faaliyetlerden çıkma kararı çok mantıklı, ortaya çıkacak kaynaklarla bakalım ne tür yeni yatırımlar veya mevcut yeni faaliyetlerden hangilerine ağırlık verecekler.
    Taahhüt işinden gelen kar görece düşük müydü?

4. algyo nun daha olumlu etkilenmesi mümkün , böyle büyük satışlarda fiyat tespit raporları ortaya dökülür

5. Bu mahmur günde, piyasadaki ilk alıcının en çok sattığı 2. hisse Alarko.

Malum, sevgili patronlardan 112 TL fiyatla aldıkları 15 milyon lotu satmaları lazım.
    Yabancı yatırımcılar adına üzülüyorum. Bir nevi dolandırılmış oldular.
    Piyasamıza küsmeseler bari. Aldıkları günden beri, fiyatın ne olduğuna bakmadan
    yaklaşık 11 milyon lot sattılar. Rasyonel bir fon yöneticisinden beklenmeyecek
    derecede irrasyonel bir trade örneği. Bugünkü satışları ile beraber satışları
    12 milyon lotu bulacaktır.

Bu sırada, Alarko'nun son bir yıllık TL getirisi -%10. Son bir yıllık enflasyon %61.78
    Son bir yıllık dolar getirisi -%30. Dolar fiyatı hala Eylül 2022 seviyelerinde.

Bir şirkete ortak olurken, bilançonun ve hikayenin yeterli olmadığının güzel bir örneği.
    Bu özelliği ile Alarko'ya, patronların ve yönetimin şirket fiyatlamasındaki etkisini
    göstermesi adına vaka analizi bakış açısıyla bakmakta fayda olduğu kanaatindeyim.
    Eylül 2022 itibaren yaşananlar, yeni nesillere ders olarak öğretilecek nitelikte.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,260
    Borsalarda ekranlarda gördükleriniz takas veya lot sayısı yada teknik analiz olsun hepsi

Görmeniz istenilenlerdir !..
    Biz Aslında Yoğuz !..

Alıntı Originally Posted by shichinin Yazıyı Oku

Bu mahmur günde, piyasadaki ilk alıcının en çok sattığı 2. hisse Alarko.

Malum, sevgili patronlardan 112 TL fiyatla aldıkları 15 milyon lotu satmaları lazım.
    Yabancı yatırımcılar adına üzülüyorum. Bir nevi dolandırılmış oldular.
    Piyasamıza küsmeseler bari. Aldıkları günden beri, fiyatın ne olduğuna bakmadan
    yaklaşık 11 milyon lot sattılar. Rasyonel bir fon yöneticisinden beklenmeyecek
    derecede irrasyonel bir trade örneği. Bugünkü satışları ile beraber satışları
    12 milyon lotu bulacaktır.

Bu sırada, Alarko'nun son bir yıllık TL getirisi -%10. Son bir yıllık enflasyon %61.78
    Son bir yıllık dolar getirisi -%30. Dolar fiyatı hala Eylül 2022 seviyelerinde.

Bir şirkete ortak olurken, bilançonun ve hikayenin yeterli olmadığının güzel bir örneği.
    Bu özelliği ile Alarko'ya, patronların ve yönetimin şirket fiyatlamasındaki etkisini
    göstermesi adına vaka analizi bakış açısıyla bakmakta fayda olduğu kanaatindeyim.
    Eylül 2022 itibaren yaşananlar, yeni nesillere ders olarak öğretilecek nitelikte.
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Ek Açıklamalar
    Şirketimiz Yönetim Kurulu'nun 29.05.2024 tarihli kararı ile başlatılan pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirketimizce 05.08.2024 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 100,50 TL - 98,15 TL (ağırlıklı ortalama 99,10 TL) fiyat aralığından toplam 100.900 TL nominal değerli ALARK payları geri alınmıştır.

Bu işlemle birlikte Şirketimizin sahip olduğu ALARK paylarının toplam nominal tutarı 7.004.143 TL'ye ulaşmış olup bu payların sermayeye oranı % 1,610'dur.

Kamuoyuna duyurulur.

1302.479 + 100.900= 1403.379

Sayfa 305/475 İlkİlk ... 205255295303304305306307315355405 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •