Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...
Madem konumuz Sırbistan, geride bir mesajımda bu konuyu yazmıştım yani satışların (nasıl olup da) yıl sonu bilançosunda 9 aylığa göre düşmesi mevzusunu...Sonra bir arkadaş enflasyon muhasebesi deyince konu kapanmıştı ama rakamlar hafızamda kaldı...Sen İspanya deyince hatırladım...Buna göre İspanya rakamları hayli enteresan gerçekten...Biraz önceki "İspanya tarafından bir cacık olmaz" lafımı geri alıyorum...
Yine de çekincelerim var, çünkü yurt içi satışlar neredeyse 2 kat artmış konu enflasyon muhasebesi ise ???
Gerçek, siz ona inanmaktan vazgeçtiğinizde ortadan kaybolmayan şeydir...
Bir çok şirket enflasyonun altında büyüdü berkosan ise %4-5 üzerinde büyümeyi başardı..
Sırbistan da altyapı hazırlandı o tarafta da büyüme başlarsa bu iş tmmdır..
İlk çeyreğin üzerinde %15-16 büyüme gelirse çoğu şirketin tel tel döküleceği bir ortamda ciddi ayrıştırma getirmeli..
Önümüzde olumlu beklentiler;
-Avrupa’da toparlanma ve otomotiv endüstrisinde elektrikli araçlarla yeni bir ivmelenme
-Şirketin ürün çeşitliliğinin artması
-dövizde stabil durumun bir miktar yukarı ivmelenmesi
-Sene sonunda inşaatta bir miktar hareketlilik beklentisi
Kayıtlı sermaye tavanının artırılması sonrasında bedelsiz sermaye artırımı da beklentiler arasında..
Yatırımcı bir önceki çeyreğin üzerinde büyüme geliyor mu ona bakmalı ve sürdürebilir büyüme olduğu sürece trenden inmemeli..
Berkosan da bu durum olduğu halde çarpanları sektör ortalamasının gerisinde kaldı maalesef..
Bence artık düşüşün sonuna gelindi teknik olarakta. İkili dipte yaptı buraların dip olacağını düşünüyorum artık. Son kale 31.80. Buralar ekleme yapmak için yada yeni giriş için son fırsat olarak görüyorum. (Bu teknik yorumudur ytd)
Temel olarak ise , ya bir grup yada patron ve tahtacı abimiz bir olup hisseyi bir süratle yukarı sürdüler. Paralarına kat ve kat para kattılar. Coşkudada mali KYnin üstüne yıktılar. Ve 4 aydirda süren ciddi bir baskı var hisse üzerinde. Tahminimce tahtacı baska bir hissede suanda. Buradan vurduğu vole ile başka tahtayı yapıyor buradada robotları kurmuş baskı baskı baskı. Zamanı bununda gelecektir.
İyi aksamlar
Yer İmleri