piyasada hurda gemi 1 milyon bile etmiyor haberdeki gibi .
piyasada hurda gemi 1 milyon bile etmiyor haberdeki gibi .
Rönesans holding rabo banki satın alıyor ,zamanında tekstil bank en agresif büyüyen bankalardan biriydi şimdi kalsaydı yüzlerce milyon dolar ,su anki holdingin kac katı olurdu ,sen git bankayı sat vapur al milyarlarca zarar ,birde vapurlari sesele falan kayitliuo ,tam hamamaki mamcuk durum ,birde zarar var yıllarca vergiden muaf .vapurcu hızını alamadı yaş 70 hızlandı doland amca gibi oldu birde varyemez amca da olursa tam miki maus, keşke kadikikoy beşiktaş veya boğaz tur vapuru alsaydı en azından bin erdi boğaz gezintisi yapardı .Komedi gibi dünyada tek bankayı satıp vapur alan başka yok ,aynı zamanda holfingi bddk denetiminden de kaçırmış oldu gelen nokta paralar hamama mamcuk vaxiyet
Burada yazanlardan şirketin genel kuruluna katılan oldumu ??
İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.
zamanında yüzlerce vatansever giyim tekstilci işadamımızız kooperatif şeklinde kurduğu holding , bankası olan holding, o dönemin ihracat şampiyonu.vapurcu turgut mutlak azınlık çok küçük payla akrabadan torpilli holdingin başına geçti .ilk yıllar kötü değildi sonra bankayı sattı vapur aldı dünyada yapılabilecek en büyük hata eşi yok .vapur aldı falan kaça aldı nasıl aldı kim denetledi gelinen son banka yok paralar mafiş birde milyarlaca zarar.sanırsın milyarlık iş yapmış milyarlarca zarar açıklamış.birde vergi zayi oluştu tabi zarardan ötürü devletin büyük vergi kaybı var.bu vapurcu ne yapıyor ma aile yönetime geçmiş sanırsın dünyanın en başarılı ekibi .holdingi ma aile maveddiler k.y mavoldu .büyük ihtimal zarar devam edecek .birde enteresan vapurlar şeşel meşel abidik gubudik adaları kayıtlı .enteresan ?. halka açık borsada böyleyse kimbilir arkada neler var. bu arada sözcüde hazar dost güzel bir haber yazısı dalyan diye bir şirketin gemisi ile ne mücizeler yapmış .? vah gsho vah.bari kadıköy üzküdar motorlarından alsamış en azından kar ederdi .birde kayıtı falan daaa açık olurdu .bu kadar zarar da olmazdı bankada para da olurdu bankanın satış parası yani ? nasıl bitirdiler helall adanalı celal.izlenmeye devam ediyor gsdho bakalım nerelere kadar abidikleme devam edecek .bulaşmak tehlişkeli para her an batabilir bunlarda .
Böyle beleş hissede 200.000 usd fişeklesen
yüzde birini alıyorsun amma
bir gemi yaptırmaya çalışsan 33 milyon usd
nasıl olacak bu iş
dikkatinizi geçerim 2000 senesi ile 2025 senesi arasında ciddi teknolojik farklar var
kimsenin gözününm yaşına bakmazlar
50 sayfalık bir flood ile seni vezirde rezilde yapar bu piyasa
neyse herkes işini yapsın
kayyuma gerek yok adamlar zaten devir almak için oltayı salmış gibi okuıdum tutanaklardan
ama biz lazlar zor anlarız jeton zor düşer
tabi arka planda başka patronlar yok ise
İŞ İŞ YAPMAZ. ADAM İŞ YAPAR. ms2026 Akinolu Kentuf.
Jan 25, 2022,
Sayın Yöneticiler,
Bireysel borsa yatırımcısıyım. Borsada işlem gören GSDHO e bir kaç aydır giderek artan oranda yatırım yapmaktayım; şirketin sektöre ve karlılığına göre performansının artması gerekirken giderek azaldığını görünce, bilançoları ve özel durum açıklamalarını geriye doğru son 10 yılını inceledim. Şirketin Silopi elektrik ile ilgili yatırımında geleceğe yönelik belirsizlikler olması nedeniyle hisseye ciddi yatırımcının gelmeyeceğini bu nedenle gerçek fiyatını bulamayacağını düşünmekteyim. GSDHO deki mevcut yatırımımı 4-5 kat artırmayı düşünüyorum. Bu nedenle belirsiz olan aşağıdaki hususta net ve kesin bir açıklama istiyorum.
30 Haziran 2020 Tarihinde Sona Eren Altı Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Finansal Tablolar ve Sınırlı Denetim Raporu unda:
''.... Silopi Elektrik Üretim A.Ş. sermayesinin %9,60'ını temsil eden kalan paylarla ilgili olarak, Şirket'in halka arzı için belirlenen sürenin 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılması,
...Silopi Elektrik Üretim A.Ş. halka arzının öngörülen tarihe kadar gerçekleştirilememesi durumunda kalan payların 30.000.000 ABD doları opsiyon fiyatıyla Park Holding A.Ş.'ye satışına ilişkin geri satma hakkı tesis edilmesi...
........
...TFRS 9’a göre iş modeli değişikliklerinin çok nadir olması beklenir. Söz konusu değişiklikler, içsel veya dışsal değişiklikler sonucunda işletmenin üst yönetimi tarafından belirlenir ve işletmenin faaliyetleri açısından önemli ve üçüncü taraflara kanıtlanabilir nitelikte olmalıdır. Buna göre Şirket kalan payların geri satma hakkını 30 Eylül 2024 tarihinden önce kullanılamayacağını sözleşmeyle hüküm altına almıştır....''
31 Aralık 2015 Tarihinde Sona Eren Yıla Ait Konsolide Finansal Tablolar ve Bağımsız Denetim Raporu nda
''...GSD Holding A.Ş., Silopi Elektrik Üretim A.Ş.’nde sahip olduğu payların tümünü ya da bir kısmını, istediği herhangi bir zaman, Park Holding A.Ş.’ne, sözleşmede belirlenenler arasından her bir tarafça seçilecek birer bağımsız denetim firmasına hesaplatılacak opsiyon fiyatlarının aritmetik ortalaması olan nihai opsiyon fiyatı üzerinden, bu fiyat her halükarda 125 milyon Amerikan Doları tutarındaki pay satış bedelinden düşük olmamak üzere, satma hakkına sahiptir;...
yazmaktadır.
Yukarıdaki son iki paragrafa göre 2015 tarihindeki Park Holding A.Ş. ye satım opsiyonu, 30 eylül 2024 e kadar dondurulmuş, 30 eylül 2024 ile 31 aralık 2024 tarihi arasında ise PARK HOLDİNG A.Ş y satım opsiyon hakkı yeniden devreye girecek ve gerekirse bu hakkı kulanacaktır sonucu çıkmaktadır; aksi olamaz, çünkü 3 ay sonra yeni satım hakkı devreye gireceğine göre bu madde gereksiz duruma düşmektedir.
Sorum şudur: GSDHO, 30 eylül 2024 ile 31 aralık 2024 tarihleri arasında Silopi Elektrik'teki kalan 80 milyon dolar civarındaki payını, -bu fiyatın altın düşmeyecek şeklinde ifade edilen- 2015 deki satım opsiyonu devam etmekte midir?; yani bu 3 ay içinde kalan payını 30 milyon dolar yerine 80 milyon dolar civarındaki fiyattan satma hakkı var mıdır?
Sorumu lütfen evet vardır ya da hayır yoktur şeklinde cevaplamanızı rica ediyorum.
Saygılarımla,
--------------------------------------------------
Telefonda size detaylı olarak izah etmeye çalıştım. Kısaca tekrar burada yazmak istedim.30 Haziran 2020 tarihinde yapılan yeni sözleşmeye göre GSD Holding A.Ş.’nin Silopi Elektrik Üretim A.Ş.’de kalan %9,60 paylarını eğer Şirket 31 Aralık 2024 tarihine kadar halka açılmaz ise opsiyon bedeli (geri satma hakkı bedeli) 30 Milyon ABD doları olarak belirlenmiştir.
Saygılarımla,
---------------------------------------------------------------------
ayın yetkili/yetkililer,
GSDHO, in 8 haziran 2020 tarihinde park holding ile yapmış olduğu ek sözleşmeye göre, silopi elektrik te kalan %9.6 payını 30 eylül 2024 ile 31 aralık 2024 tarihleri arasındaki 3 aylık süre içerisinde 80 milyon dolardan aşağı olmamak üzere geri satma hakkı var mıdır mealindeki sorumu ''evet vardır, ya da hayır yoktur'' şeklinde cevaplamanızı istemiştim. Siz/sizler, kesin ve net cevap vermek yerine sözleşmedeki başka bir madde ile kaçamak cevaplamışsınız; kısaca vermiş olduğunuz cevap sorunun cevabı değildir.
Cevabınız üzerine yeniden ve defalarca okuyup inceledim, yeniden değerlendirdim.
GSD Holding Anonim Şirketi 30 Haziran 2020 Tarihinde Sona Eren Altı Aylık Ara Hesap Dönemine Ait Özet Konsolide Finansal Tablolar ve Sınırlı Denetim Raporu nda (sayfa 65):
.
.. Buna göre Şirket kalan payların geri satma hakkını 30 Eylül 2024 tarihinden önce kullanılamayacağını sözleşmeyle hüküm altına almıştır...
ifadesine göre; önceden mevcut olan geri satım hakkı ek sözleşme ile kaybolmuyor, devam ediyor; belli bir süre için donduruluyor (sadece 8 haziran 2020 ile 30 eylül 2024 tarihleri arasındaki sürede kullanamıyor), bu tarihten sonra satım opsiyonu hakkını kazanıyor anlamı (yazıda kesin bir dil ile ifade edilmemiş olsa bile) bana göre net olarak çıkmaktadır. Bu 3 ay içinde bu hak yok ise bu ifade 30 eylül 2024 yerine 31 aralık 2024 şeklinde olması gerekirdi. GSDHO, silopi elektriğin gidişatına göre -30 eylül 2024 e gelindiğinde- halka arz olacaksa ve halka arz fiyatı tatmin edecek olursa ortaklığını sürdürecek, eğer tersi olursa satım hakkını kullanacaktır. yoksa bu 3 aylık boşluğun ne anlamı olabilir ki?... Zaten, halka açık bir şirketin basiretli bir yönetimi, nakitin kral olduğu bir ortamda ( pandemi nedeniyle çoğu varlık dip fiyatlarda iken ) 125 milyon dolarını alıp çok karlı yatırımlara girme imkanı var iklen 50 milyon dolarının buharlaşma ihtimali yüksek olan bir yatırımı (şirketin geleceğine yönelik İNA yöntemi ile yaptırmış olduğunuz yeniden değerlemeye göre) seçme ihtimali akıl ile bağdaşmaz.
Yatırım kararı vereceğimden (vereceğinİz cevaba göre mevcut yatırımımI sonlandırmak ya da çok daha artırmak) dolayı,
GSDHO, in 8 haziran 2020 tarihinde park holding ile yapmış olduğu ek sözleşmeye göre, silopi elektrik te kalan %9.6 payını 30 eylül 2024 ile 31 aralık 2024 tarihleri arasındaki 3 aylık süre içerisinde 80 milyon dolardan aşağı olmamak üzere geri satma hakkı var mıdır? sorusunu
Evet vardır; ya da yoktur şeklinde cevaplamanızı bir kez daha istiyorum.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Sorunuz cevabı Hayır yoktur.
Saygılarımla,
Yer İmleri