Şu kısır tartışmaları anlamıyorum. Herkesin hesabı farklıdır. Ben 10 yıl sonraya bakıyorum. kendim için. Arada değişebileceğim kendimi emin hissettiğim yerde satıp, pozisyon değişiyorum. Ama bu durum herkes için farklı. Mesela tüpraşta pandemide zorunda kaldığım içşin pozisyon kapattım. İmkanım olsa o zararı taşımaya devam ederdim. Veya frotoda bu düşüşün kısmen olacağını biliyordum bunu konuştuk da. Yönetimin bir şekilde buna hazırlıklı olacağını düşündüğüm için satmadım. Bence bilanço da süper kötü gelmedi.
Ama şu da var bazı arkadaşlar manipülatif davranıyorlar. Onlar kendilerini biliyorlar. YTD.
Uzun vade yatırımcı olmaya çalışıyor.
Erken satma... Acil paraya ihtiyacın yoksa tabi....Çünkü enflasyon tam gaz devam ediyor ve dövizin buralarda kalması imkansız... Seni az çok tanıyorum geçmiştende konuşmuştuk... Tüpraşdan da hatırlıyorum...Galiba bir arada demirlerde de vardın... Nakit kalmak bence en büyük risk.. Şurdaki adamlara bakıp bir iş yapma.
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Bu agresif cehalet ülkenin şu an en büyük problemi.Buna birde palavra/hakaret/hadsizlik eklenince sonuç yukardaki ikili örneğinde olduğu gibi cehaletin pençesine teslim olmuş ortamlar,rezillik ve kalitesizliğin hegemonyası altında inim inim inleyen teslim alınmış sütunlar,cemiyetler…..Bilgi ve analizlerin yer alması gereken sütunlar sayfalarca boş şeylerle işgal oluyor.Böyle ortamlara da aklı başında kimse gelmiyor.
Kalite sahneden çekilince hakimiyet cehalete büsbütün teslim oluyor.Ülke şu an bu halde,dahada kötüsü arkadan gelenler bin beter.Allah güzel ülkemize acısın.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Cahillik mutluluktur!
adam üfürükçü diyor ..ne tanırım ne ederim..hayırdır?
ne üfürdük senin tabirinle , ne dediğimiz yanlış çıktı...ha beğenmiyorsun yazdıklarımızı blok la gitsin...
diğerini iyi çözmüşsün sen
ağır ruh hastası..şizofren mahiyetinde..zaten millet çözmüş dalgasını geçiyor..
ulan diyorsun herifin hayatı ne kadar kötüyse teselliyi burda arıyor..bişe demiyorsun..hayal dünyasında...
ne bir takdir edeni var ,ne bir paylaşımından faydal***** var,ne biri alıntı yapıyor..e bunun içinde bilgi lazım birikim lazım..
seni beğeniyorlar,kuduruyor..
dediğin gibi kadrajı kaldır fabrikada vardiya işçisi..burda 22 şirketi var..resim at diyorsun roma dan yok...kombinenin yerini göster diyor Osman,ismini kapatıp ...yok...şaşırdık mı ...yok..
Allah şifa versin.....blokla gitsin.
burayı da froto ya çevirdiler...faydalanan iyi insanlar var halbuki...
gerçi herkes kimin ne olduğunu biliyor...
Sonucu ne olursa olsun farklı düşünceleri burada okumak ve takip etmek biz yatırımcılar için çok kıymetli. Hele seviyeli olursa tadından yenmez. Kıymetli ortaklar SELAMETLE KALIN..
Koç grubu hisseler arasında sanırım şu sıralar ümit vadeden koca oğlan umarım beklentileri boşa çıkarmaz. 10 yıl kadar önce ilk borsaya adım atmamla başladım TUPRS'a. Uzun vade yatırım, bileşik getiri vs nedir tabi çok bilmiyoruz o dönem ama şimdi bakıyorum da geçmişte yaptığı her işlemin kaydını tutan bir adam olarak, keşke 2013-2015 civarı daha fazla almış olabilseydim diyorum. TUPRS'ta maliyetimi aşağı çeken yegane alımlarım o dönemkiler çünkü. TRY olarak maliyeti çoktan karşılamış temettülerle ama USD olarak değil. Biriktirmeyi ve gelecek için bir teminatım olmasını arzu ediyorum.
Yukarılarda bir arkadaşımız TTRAK için bir yorum yapmış sanırım. Teknoloji ve dönüşüm ile ilgili bir husustan bahsetmiş ve yanlış anlamadıysam düşüşü yorumlamış. Rica etsem açabilir miyiz biraz ?
Sen üç beş çizik atmaya devam et..Bizim için sorun yok da baş ağrısı yapma .git ötede kıpraş....Senin gibileri çok gördük...Valla sıktınız artık... engelleyeyim diyorum ama engellesemde alıntı yapılıyor görüyorum..Adam size üfürükçü dediyse vardır bir nedeni !
Bir kere sizde anlayış,saygı denen bir şey yok....Sektörden anlamıyorsunuz, sanayiden anlamıyorsunuz, makro ekonomiden hiç anlamıyorsunuz. Sonra burda iki çizik atarak aslan kesiliyorsunuz.... Mesele karşıt görüşte olmanız yada teknik analiz yapmanız değil, söylediklerinizin içinin boş olması... Yoksa sağlam tutarlı bilgilerle gelin tartışalım derim ...Ama siz tartışmayıda bilmiyorsunuz?.....
Herşeyi geçtim, üslüpta sıfır.....
Bence kendinize öz eleştiri yapın. Kazanan siz olursunuz.
Son düzenleme : human01; 12-08-2024 saat: 12:27.
Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.
Yer İmleri