Koç grubunun şantiyesine topu kaçan soluğu tüp ve zort başlıklarında alıyor![]()
Koç grubunun şantiyesine topu kaçan soluğu tüp ve zort başlıklarında alıyor![]()
Rafineri denildiğinde hepsi tek tip gibi bir algı oluşuyor ama bu yanlış.Mevcut rafinerilerin 2030 yılına kadar %20 sinin kapanacağı öngörülüyor.Nelson endeksi nedir rup neden yapıldı önce işin elif be si ni bilmek gerekir yorum yapmak için.
Her şey çok güzel olacak
Talep düşecekse arz da düşecek.Sunumlarda bile yerleşik rafineriler avantajlı diyor Tüpraş.Elektrikli araç işi patlar Toyota buna yatırım bile yapmıyor, gelecek hidrojende onun da memleketteki en büyük üreticisi Tüpraş
Her şey çok güzel olacak
Dünyadaki tüm çalışan ampul aydınlatma ve makina motorlarının yeni nesil ile değişitirlmesi ile karbon emisyon hedefine ulaşılıyor.
Sadece araç için geçerli değil karbon mücadelesi.
Burada cok konusuldu dönüşümden önce de koç lar siyasete giriyor deyip tüpraş almak en güzeli;)
Kimsenin lafına kulak asmayın.
Kendi yatırım kararınızı kendiniz verin.
Kıskanclar kaçtı demesin diye ara ara ugrayacağım.
Biz burda cok kişileri agırladık zamanında.
Hatta 2014 lü yıllarda vergi cezası mı ne vardı hatırlıyorum star rafinerisi bitirecek tüpraş ı deyip o zamanki çekişmeleri de anlatıyorlardı.
Petkim star dan ekmek yiyemiyor neden patron iyi değil.
Tüpraş ın da bittiği yok.
Shell ile tüpraş kıyaslaması yapan da zaten belli onu dikkate almam.
Shell petrol de cıkarıyor operasyonel giderleri ile alıp işleyip sarmak arasında dahlar kadar fark var.
Entek e gelince şirketin bu hamlesini cok önceden tahmin eden ben entek in yakın zamanda dönüşümün yakın zamanda cok katkı sunacagını sanmıyorum.2030 daki katkılar da bizim beklentimizi karsılamaz.
(Elimde hissesi yok gecmişte yüklü vardı yegenin hisseleri var bunu yazayım da hoplamasınlar elimde hisse yok neden konusuyorsun diye benim boş vaktim çok)ama entekte dönüşümde yapılacak olan dıs yatırımlar ve yabancı ortaklıklarla devasa büyümeyi süreç içinde görebiliriz.
Koçlar işlerinin büyük kısmını yurt dısında yerleşik olarak acılma ğzerine kurmuslar gelecek seneler için.
Buradaki işleri tasımadan.
Gecmişte dısarıya mal satmak 1980 lerde hedefleri vardı basardılar şimdi globalde tesisleri olan coğrafik olarak genişlemiş bir yapıya dönmel stratejik hedefini koymuşlar.
Her alanda bunu yapıyorlar.
Yeni alanlara da giriyorlar.
2050 de oturur tekrar stratejilerine bakarız.😀
Allah nasip ederse.
Ytd
Tüpraş ta bakacagınız tek sey sepet yapın bunun payına düşeni de aralıklı alın derim.
Piyasayı öngörmeye calısmak yorar insanı.
Yönetim iyi olsun yeter.
Baska sirketlerle de karsılastırma yapanlara aldırmayın hektas aselsan vs hepsinin yönetimi bozuldu gecmişte olan hisselerdi onlar bende cok para kazandık ama işleri bozulması o şirketlerin yönetimleri bozuldu.
Ytd
Herkese italya dan selamlar.
İki kişiye selam yok.Onlar kendilerini biliyor kıskançlar😀
Bir insan söylemlerini hiç mi değiştirmez.
Geçen sene Frotoda, bugün burada hep aynı savunma
Geçmişte şöyle oldu geçmişte böyle oldu.
Geçmiş geçmişte kaldı.
Arka pencereden arabanın nereden geldiğine bakacağına biraz kafanı yola çevir önüne bak.
Tüpraş artık 4 milyar dolar değil. 9.3 milyar $
5 yıl önce elektrikli araçların tehdit olması hayaldi.
Şimdi ortada büyük bir tehdit var.
Geçen sene Frotoda başını kuma gömdün, görmezden geldin.
Elektrikli araçlar önümüzdeki 5 yılda hiçbir tehdit oluşturmuyor diyebilir misin?
1 milyon TL altında satışa çıkacak Byd modeli pazardan hiç pay alamaz diyebiliyor musun?
Ana Türkiyede en çok satılan model olursa şaşırma .
Ben yine tekrarlayım kısa vadede hisse uçar uçmaz , fiyat ile ilgili yorum yapmıyorum.
Kapıda sektörü etkiyecek daha önce tehdit olmayan büyük gelişmeler var.
Bunları söyledik diye yine biz kötü olalım.
Sorun değil
Ne hidrojeni
O konu çoktan kapandı.
Shell'in ve diğer petrolcülerin hayaliydi.
Eski sistem gibi olacaktı, h2 tankları, h2 dolum istasyonları, kendilerine mahkum milyarlarca insan..
Adam evindeki elektrik fişinden bataryasını dolduruyor.
Hem de bedavadan biraz daha pahallıya.
Avmler, sokaklar her köşede alternatif olacak
Avrupada normal sokaklarda şarj noktaları konmuş. Restauranta gittiğinde park edip orada bile şarj ediyor
Kendinizi H2 ile kandırmayın.
Nokia Androide geçmekte geç kaldı. Yok oldu gitti.
Toyota umarım inadının kurbanı olmaz
Elektrikli otomobillerin kullanacigi yakıt varsın olmaz olsun. O da Kim bilir daha nezam ortadan kalkacak. Tuprsin gelir kalemimin içinde otomobillerin kullandığı yakıt ne kadar yer kaplıyor,.Sadece otomotiv. Uçak, kamyon, otobüs, vapur vs degil
elinde tek lot tüpraş olmayan hasettçi zavallı bazı kişiler felaket tellallığı yapmaya başlamış.onlara bir söz yazayım .çıkın şerefsiğzlik yapmayın.milletin ekmeği ile oynamayın.on yıl öncede aynı teranelerle korku ve panik yarattınız.buradaki yatırımcılar bilinçli.gidin çöplüğünüzde ötün.
Yer İmleri