Originally Posted by
KaaN-
Hem anti-damping hem özel endüstri bölgesi haberlerine çok sevindim. Gelip "hayırlı olsun" demek istedim.
Öyle ya da böyle dünyada faiz oranları düşmeye başladı artık. Çin' de inşallah artık emlak sorununu çözmek için adımlar atar, altyapı yatırımlarını hızlandırır ve büyümesindeki yavaşlamayı durdurmak için faizleri düşürür.
Bu arada bence Ereğli' den bu end. böl. için özel/teknik/yatırımsal detaylı rapor beklemeyin.
Tam 3 yıl önce İskenderun da özel endüstri bölgesi ilan edildi. Sonrasında neler yapıldığı/planlandığı hakkında bir paylaşım görmedim ben. Mesela o dönemde (2020) Oyak üzerinden o bölgede karbon siyahı yatırımı yapılacak, 2023' te açılacak dendi. Ama gel gör ki 2024' te inşaat ihalesini yeni yapmışlar.
Aylarca beklediğimiz İsdemir' in yeni fırınının ne zaman açıldığını bir şirket dışı kaynaklardan öğrenmiştik, belki hatırlarsınız.
Neyse uzattım. Özetle, şirket ketum, bilgi paylaşmaz. İleriye dönük kaba bir yatırım planı açıklar, DRI' lı yeni fırın yatırımını yine paylaşır, o kadar. Detay vermez, açılış tarihi paylaşmaz..vs
Yer İmleri