Sayfa 686/905 İlkİlk ... 186586636676684685686687688696736786 ... SonSon
Arama sonucu : 7234 madde; 5,481 - 5,488 arası.

Konu: EGGUB - Ege Gübre

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    I Love BİST Game
    Gönderi
    684
     Alıntı Originally Posted by METEHAN Yazıyı Oku
    Belkide amaçları odur ...
    Son birkaç günlük hareketine bakıldığında bende amaçlarının bu yönde olduğunu değerlendiriyorum. Olası bir brüt takasta hacim düşecek olsa bile daha stabil hareket edecektir.
    YASAL UYARI: Burada yazdığım bilgi, haber ve yorum TAVSİYE niteliğinde olmayıp, YATIRIM DANIŞMANLIĞI kapsamında DEĞİLDİR! Anlaştıkmı ?? Zaten borsadan hiç anlamıyorum zarar edebilirsiniz.

2. Tabııı tabıı

Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    şimdilik şirketi tekrardan aradım...yatırımcı ilişkilerindeki bey efendi bayağı cana yakın ve ky ya yardımcı olmaya çalışan biri olarak gördüm...kendisine kimyasal tanklarınızın durumu nedir diye sordum..bana hala sözleşmeleri devam eden müşterilerimizin olduğunu ,tank çiftliğinin kaldırılarak liman sahasına eklenmesinin zaman zaman gündemlerine geldiğini söylediler...bu kararları verirken tank çiftliği mi yoksa liman saha olarak değerlendirmek mi daha karlı olurun fizibiletesinin yapıldığını söylediler...(edindiğim izlenim , şu anda kullanılan tankların sözleşmeleri bittiğinde o alanın liman alanına ekleneceğidir )

vinçleri sordum yeni gelen vinçin olmadığını yeni sipariş verilen vinçlerin daha özelikli ve büyük olduklarını söylediler...

iskele uzatmanın yıllar önce alınan bir karar olduğunu ama bu güne kadar onay çıkmadığını söylediler...liman uzadığında kapasiteyi doldurabilecek misin diye sordum..bana aliağanın konteynır eleçlemesinin arttığını dolayısı ile ekonomilerin canlanması ile birlikte bunun mümkün olabileceğini söylediler...iskelenin 400 metreye uzaması ile mega gemilerin yüklerinin de eleçlenebileceğini dolayısı ile eleçleme kapasitelerinin çok artacağını söylediler....

arsanın sit alanından çıkması ile yeninden değerleme yapacak mısınız diye sordum bana bu işin tamamen yönetimin insiyatifinde olduğunu bu tür taleplerin yatırımcılar tarafından çok sık dile getirildiğini ,kendisinin de bu talepleri yönetim kuruluna ileteceğini söyledi...

limanınızın yatırımları bittiğinde otomobil ihracatına uygun hale gelebilir mi diye sordum...tabiki dediler..sonuçta burası bir liman her türlü ürün ihraç edilebilir dediler...

byd ile bir anlaşmanız olur mu diye sordum...bana öncelikle byd nin manisaya yatırımını yaptığını görmemiz gerekiyor ardından anlaşma konusunda ileride görüşmelerin olması gerekiyor dediler...(bunu söylerken keyifli bir şekilde söylediğini hissettim...buda bana olumlu duygular verdi )

arazinizin sit alanından çıkması ile şirket değerinizin çok düşük kaldığını söyledim...doğrudur dediler...yatırımcılar yıllardır çile çekiyor sizin şirkette tek umudumuz önce ALLAH sonra da sizlersiniz dedim...inşALLAH dediler...

görüşmemiz bu şekilde sonlandı arkadaşlar...
    Böyle dedı olumlu hıssettım ses tonundan umutlandım bırakın bu ışlerı gıdecek kagıt nasıl hareket eder henıpınız bılıyorsunuz,, bu gunku hareketler nasıldı, lıman ısı önceden de yapılıyordu bılanco nıye berbat, gazlama yapmaya gerek yok,

3.  Alıntı Originally Posted by zararcok Yazıyı Oku
    Böyle dedı olumlu hıssettım ses tonundan umutlandım bırakın bu ışlerı gıdecek kagıt nasıl hareket eder henıpınız bılıyorsunuz,, bu gunku hareketler nasıldı, lıman ısı önceden de yapılıyordu bılanco nıye berbat, gazlama yapmaya gerek yok,
    şirket bazı şeyleri netleşmeden söyleyemez ...insanların sözlerinden, yüz mimiklerinden bir şeyi doğru söyleyip söylemediğini anlayan bir bilim bile var dostum...benim için beklentilerde bir sıkıntı yok...liman önceden de hatta 20-30 yıldır vardır ama son bir ayda olan gelişmeler yoktu...(arsanın sit alanından çıkması...iskelenin uzatılmasına onay vermesi...byd nin bölgeye gelmesi..) defalarca bunları anlatmamıza rağmen ne yazık ki birileri bir türlü anlamıyor...

yok hissenin hareketi şuymuş ,yok buymuş bizim için günlük hareketler önemli değildir....beklentiler ile ilgili somut gelişmeler ortaya çıktığında kimse size babasının hayrına hisseyi bu fiyatlardan vermez..o zaman peşinden koşarsınız...tabi nerede yakalarsanız bilemem...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

4.  Alıntı Originally Posted by russell Yazıyı Oku
    Allah kitabı eksik etmeyelim, aman!

emtia rallisi, megmt berkosan noldu kekocan unuttun hepsini
    hiç birini unutmadım....vakti geldiğinde söylediklerim gerçekleşecektir...emtiya rallisinin olması için önce fedin faiz indirimine başlaması gerekiyor...tabi ukrayna-rusya savaşının da bitmesi iyi olacak...bu güne kadar hangi hisse hakkında ne söylemiş isem söylediklerimin arkasındayım...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

5. bu arada bu hissenin beklentilerine inanmayanlar hisse zirvelerine yakın iken çıkıp gidebilirler...burada bizim iyiliğimizi düşünüyorsanız size ihtiyacımız yok...yok kendi iyiliğinizi düşünüyorsanız da bence bu hikayelere inanmayıp hissenizi satıp kenara çekilin...bakın 500 hisse sizi bekliyor...biraz da onlara göz atın...

6.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    bu arada bu hissenin beklentilerine inanmayanlar hisse zirvelerine yakın iken çıkıp gidebilirler...burada bizim iyiliğimizi düşünüyorsanız size ihtiyacımız yok...yok kendi iyiliğinizi düşünüyorsanız da bence bu hikayelere inanmayıp hissenizi satıp kenara çekilin...bakın 500 hisse sizi bekliyor...biraz da onlara göz atın...
    Demek istediğim lıman hala işliyor tamam ama hıc mı bılancoya olumlu etkı etmez gubreden zarar etmiş, lıman karlı ise nıye bunu tolere etmemiş arsa değerlenir sit alanından cıkmıs bunlar tek seferlik etki eder kârlılıga surekli etki etmesi önemli değil mi?
    Düzgün uslubunuz içinde ayrıca teşekkür r ederim. Hakkınızda hayırlısı.Bol kazançlar dilerim.

7. egegübre geçmişte yıllık 10-15 milyon dolar sadece limandan kar yapardı..tabi o zamanlar da gübreden ya çok az kar yapar yada az zarar ederdi (belki de patron böyle gösteriyordu onu bilemem ) bu yıl uygulanan enflasyon muhasebesi ile işler çok karıştı...at izi it izine karıştı...bu işlerin uzmanları bile bu süreçte doğru karar veremiyorlar....nakiti fazla olan, borcu olmayan şirketler bu varlıkları ile enflasyon kadar ( %70 olarak belirlenmiş idi ) kar edemiyorsa ,edemediği miktar kadar zarar yazıyorlardı...borcu olan şirketlerin borçları da enflasyon kadar zarar yazmıyor ise yazmadığı miktar kadar kar yazıyorlardı..

enflasyon muhasebesi borcu olmayan varlıklı şirketleri cezalandırır iken borçlu olan şirketleri ise ödüllendiren bir hüvviyete büründü...

yıllar geçtikçe egegübre limanlarına yatırım yapmaya devam ediyor...liman dolar bazında iş yapıyor...ekonomilerin düzelmesi ile liman daha çok iş yapacaktır...

yani liman satılmaz ,liman değerlemesi olmaz , byd egegübre ile iş yapmazsa bile karşımızda son iki yılın zirvesini geçememiş ve yaptığı yatırımlar ile büyüyen ve karı artacak olan bir egegübre olacak elimizde...o yüzden de ben riski minimum görüyorum...piyasada potansiyel görüyor ki endeks son bir aydır düşerken egegübre %60-70 prim yaptı...endeksin düzelmesi ile bence egegübre daha da prim yapacaktır...hele ki beklentileri ile ilgili somut gelişmeler olursa vede bu gelişmeler bir kap haberi ile duyurulur ise o vakit egegübreyi kimse tutamaz...tıpkı bryat gibi gesan gibi efsane çıkışlar yapar...ben bu ihtimal için buradayım..bu karar benimdir...kimseye herhangi bir tavsiye vermiyorum...karar da kar ve zarar da karar verenindir...

tüm ortaklara ben başarılar diliyorum...

8.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    egegübre geçmişte yıllık 10-15 milyon dolar sadece limandan kar yapardı..tabi o zamanlar da gübreden ya çok az kar yapar yada az zarar ederdi (belki de patron böyle gösteriyordu onu bilemem ) bu yıl uygulanan enflasyon muhasebesi ile işler çok karıştı...at izi it izine karıştı...bu işlerin uzmanları bile bu süreçte doğru karar veremiyorlar....nakiti fazla olan, borcu olmayan şirketler bu varlıkları ile enflasyon kadar ( %70 olarak belirlenmiş idi ) kar edemiyorsa ,edemediği miktar kadar zarar yazıyorlardı...borcu olan şirketlerin borçları da enflasyon kadar zarar yazmıyor ise yazmadığı miktar kadar kar yazıyorlardı..

enflasyon muhasebesi borcu olmayan varlıklı şirketleri cezalandırır iken borçlu olan şirketleri ise ödüllendiren bir hüvviyete büründü...

yıllar geçtikçe egegübre limanlarına yatırım yapmaya devam ediyor...liman dolar bazında iş yapıyor...ekonomilerin düzelmesi ile liman daha çok iş yapacaktır...

yani liman satılmaz ,liman değerlemesi olmaz , byd egegübre ile iş yapmazsa bile karşımızda son iki yılın zirvesini geçememiş ve yaptığı yatırımlar ile büyüyen ve karı artacak olan bir egegübre olacak elimizde...o yüzden de ben riski minimum görüyorum...piyasada potansiyel görüyor ki endeks son bir aydır düşerken egegübre %60-70 prim yaptı...endeksin düzelmesi ile bence egegübre daha da prim yapacaktır...hele ki beklentileri ile ilgili somut gelişmeler olursa vede bu gelişmeler bir kap haberi ile duyurulur ise o vakit egegübreyi kimse tutamaz...tıpkı bryat gibi gesan gibi efsane çıkışlar yapar...ben bu ihtimal için buradayım..bu karar benimdir...kimseye herhangi bir tavsiye vermiyorum...karar da kar ve zarar da karar verenindir...

tüm ortaklara ben başarılar diliyorum...
    Teşekkür ederim. Cevap ve anlayışınız için.

Sayfa 686/905 İlkİlk ... 186586636676684685686687688696736786 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •