YASAL UYARI: Burada yazdığım bilgi, haber ve yorum TAVSİYE niteliğinde olmayıp, YATIRIM DANIŞMANLIĞI kapsamında DEĞİLDİR! Anlaştıkmı ?? Zaten borsadan hiç anlamıyorum zarar edebilirsiniz.
şirket bazı şeyleri netleşmeden söyleyemez ...insanların sözlerinden, yüz mimiklerinden bir şeyi doğru söyleyip söylemediğini anlayan bir bilim bile var dostum...benim için beklentilerde bir sıkıntı yok...liman önceden de hatta 20-30 yıldır vardır ama son bir ayda olan gelişmeler yoktu...(arsanın sit alanından çıkması...iskelenin uzatılmasına onay vermesi...byd nin bölgeye gelmesi..) defalarca bunları anlatmamıza rağmen ne yazık ki birileri bir türlü anlamıyor...
yok hissenin hareketi şuymuş ,yok buymuş bizim için günlük hareketler önemli değildir....beklentiler ile ilgili somut gelişmeler ortaya çıktığında kimse size babasının hayrına hisseyi bu fiyatlardan vermez..o zaman peşinden koşarsınız...tabi nerede yakalarsanız bilemem...![]()
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
hiç birini unutmadım....vakti geldiğinde söylediklerim gerçekleşecektir...emtiya rallisinin olması için önce fedin faiz indirimine başlaması gerekiyor...tabi ukrayna-rusya savaşının da bitmesi iyi olacak...bu güne kadar hangi hisse hakkında ne söylemiş isem söylediklerimin arkasındayım...
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
bu arada bu hissenin beklentilerine inanmayanlar hisse zirvelerine yakın iken çıkıp gidebilirler...burada bizim iyiliğimizi düşünüyorsanız size ihtiyacımız yok...yok kendi iyiliğinizi düşünüyorsanız da bence bu hikayelere inanmayıp hissenizi satıp kenara çekilin...bakın 500 hisse sizi bekliyor...biraz da onlara göz atın...
Demek istediğim lıman hala işliyor tamam ama hıc mı bılancoya olumlu etkı etmez gubreden zarar etmiş, lıman karlı ise nıye bunu tolere etmemiş arsa değerlenir sit alanından cıkmıs bunlar tek seferlik etki eder kârlılıga surekli etki etmesi önemli değil mi?
Düzgün uslubunuz içinde ayrıca teşekkür r ederim. Hakkınızda hayırlısı.Bol kazançlar dilerim.
egegübre geçmişte yıllık 10-15 milyon dolar sadece limandan kar yapardı..tabi o zamanlar da gübreden ya çok az kar yapar yada az zarar ederdi (belki de patron böyle gösteriyordu onu bilemem ) bu yıl uygulanan enflasyon muhasebesi ile işler çok karıştı...at izi it izine karıştı...bu işlerin uzmanları bile bu süreçte doğru karar veremiyorlar....nakiti fazla olan, borcu olmayan şirketler bu varlıkları ile enflasyon kadar ( %70 olarak belirlenmiş idi ) kar edemiyorsa ,edemediği miktar kadar zarar yazıyorlardı...borcu olan şirketlerin borçları da enflasyon kadar zarar yazmıyor ise yazmadığı miktar kadar kar yazıyorlardı..
enflasyon muhasebesi borcu olmayan varlıklı şirketleri cezalandırır iken borçlu olan şirketleri ise ödüllendiren bir hüvviyete büründü...
yıllar geçtikçe egegübre limanlarına yatırım yapmaya devam ediyor...liman dolar bazında iş yapıyor...ekonomilerin düzelmesi ile liman daha çok iş yapacaktır...
yani liman satılmaz ,liman değerlemesi olmaz , byd egegübre ile iş yapmazsa bile karşımızda son iki yılın zirvesini geçememiş ve yaptığı yatırımlar ile büyüyen ve karı artacak olan bir egegübre olacak elimizde...o yüzden de ben riski minimum görüyorum...piyasada potansiyel görüyor ki endeks son bir aydır düşerken egegübre %60-70 prim yaptı...endeksin düzelmesi ile bence egegübre daha da prim yapacaktır...hele ki beklentileri ile ilgili somut gelişmeler olursa vede bu gelişmeler bir kap haberi ile duyurulur ise o vakit egegübreyi kimse tutamaz...tıpkı bryat gibi gesan gibi efsane çıkışlar yapar...ben bu ihtimal için buradayım..bu karar benimdir...kimseye herhangi bir tavsiye vermiyorum...karar da kar ve zarar da karar verenindir...
tüm ortaklara ben başarılar diliyorum...
Yer İmleri