Sayfa 687/905 İlkİlk ... 187587637677685686687688689697737787 ... SonSon
Arama sonucu : 7234 madde; 5,489 - 5,496 arası.

Konu: EGGUB - Ege Gübre

1.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    bu arada bu hissenin beklentilerine inanmayanlar hisse zirvelerine yakın iken çıkıp gidebilirler...burada bizim iyiliğimizi düşünüyorsanız size ihtiyacımız yok...yok kendi iyiliğinizi düşünüyorsanız da bence bu hikayelere inanmayıp hissenizi satıp kenara çekilin...bakın 500 hisse sizi bekliyor...biraz da onlara göz atın...
    Aynen hiç bi'şey garantisi yok bekle yemeyecek yada hisseye inanmayan çıksın sonra her gün birine salça olmasın artık... Kazanırken iyi endeks terse dönunce tukaka bıktırdı artık...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

2.  Alıntı Originally Posted by zararcok Yazıyı Oku
    Demek istediğim lıman hala işliyor tamam ama hıc mı bılancoya olumlu etkı etmez gubreden zarar etmiş, lıman karlı ise nıye bunu tolere etmemiş arsa değerlenir sit alanından cıkmıs bunlar tek seferlik etki eder kârlılıga surekli etki etmesi önemli değil mi?
    Düzgün uslubunuz içinde ayrıca teşekkür r ederim. Hakkınızda hayırlısı.Bol kazançlar dilerim.
    Tek seferlik etkindedigin soyle 5,6 yuz mlyn dolarcik

3.  Alıntı Originally Posted by MAHARAJ Yazıyı Oku
    Aynen öyle, Eggub arsasına ve limanına sadece arsa ve liman olarak bakmamak lazım. Bu saatten sonra çok stratejik bir öneme sahip oldu orası. Normal değerlerinin çarpı ikisinden fiyatlansa kimse ohaaa demez çünkü alternatifi yok

28 metre su derinliği ile 2 devasa iskelesi olacak. Birde 700 dönüm liman sahası bölgede hiç bir şirkette yok!
    Üstaıdım çok önemli bir konuya parmak bastın stratejik öneme sahip Tceege limanı İpekyolu hattı Türkiye nln Avrupa ya Dünya’ya açılan ihracat Kapısı ve işte hinterland ı milyarlarca dolarlık lojistik altyapı Otoyollar Demir yolu bağlantı Otoyol bağlantı ve su derin tamda Çinliler in o dev postpanamax gemilerin yanaşabileceği doğal derin bir liman ki o doğayı insan eliyle yaratmanın maliyeti bile yüzlerce milyon dolar ve doğayı yeniden yaratamazsın o noktada sahip olunan konum eşi benzeri yok olduğu için paha biçilemez değeri anca müzayede ile belli olur blr açık arttırım olurda düşünsenize Çinliler vs ihalede nasıl bir iştah olur olaki öyle bir şey olsa ve dünyanın gözü bu Byd yatırımı ile bölgede amaç Türkiye de üretip Avrupa’ya dünyaya sevkiyat o noktada bu byd yatırımı Eggub bekleyişlerine kalite ve stratejik değer katacak Eggub tceege algısı için bir milat başındayız ki linkedin de de yeni bir atak gelişim dönemi çağı başındayız bu daha başlangıç diyorlar linkedin de yazanlar çok önemli bir ipucu gelecek için çok ayıdnlık bir dönemin başlandığının adeta müjdesi ifadeler demekki artık patronda hisse gerçek değerini bulsun istiyor ve gurur duymak istiyor ki zaten kumport un eski CEO sunun bu gelişmeler e paralel işbaşı yapması ve atağa kalkam fotoğraf ve tablo önemli çünkü yeni yatırım iskele kapasite artışı adeta Çinliler e hazırlık ticaret hacmi artacak ihracat artacak byd ile bereket gelecek Çinli liman işletmecileri zaten ilgi duyuyor idi şimdi o ilgi alaka daha da artacak yani piyasa değeri analiz yaparken bunlar da önem taşıyor şimdi gelecek böyle iken mevcut ve yakın zamanda gelecek bilançoların önemi yok borsalarda gelecek satın alınır ama blz daha bırakın geleceği böyle bir limanımız ve bekleyişler var ama biz geçmişi limanın daha doğmadığı 10 küsür sene öncedeyiz piyasa değeri içinde çok net liman yok böyle bir liman var konuşuyoruz olacak iş değil zaten patrona genel kurul da bu piyasa değeri üzerinden satarmısınız diye sordular patron komik buldu yani yerlerde sürünüyor mevcut değer hayatın olağan akışına aykırı arsamız çok kıymetli biz biliyoruz demişti işte sizin tespitiniz çok doğru o arsa artık bu aşamadan sonra stratejik ihracat yapmak isteyen Çinliler o limana göz dikmiş olabilir adamlar zaten çok seviyor liman onlara anahtar demek ve sizin dediğiniz böyle kupon liman imarlı ki sit vs düştü bu da o arsaya değer kattı sonra su derin vs vs varda var şimdi zaten elimizde hali hazırda bir liman var ama gelecek te çok parlak yeni iskeleler byd vs ki süpriz başka yatırımda gelecek gibi duruyor bunları bu beklentileri satın alması lazım ama işte daha mevcut değeri arsası değil an itibari hemen şimdi 2007 yılı 1.275 milyar dolar örneği Alsancak limanı örneği patron 3 sene önce genel kurulda en az Alsancak llmanından daha değerli demişti yani 1.5-2 milyar dolar olsa ki sene 2024 limanlar daha değerli olacak hele işte Çinli Akını vs ama önce Basic işte blr malın değeri ni en iyi sahibi bilir o nokta ya hızlı bir güncelleme lazım çünkü emsaler ortada zaten sahibiz ve akabinde işte beklentller gelişmeler ortada onları da ama acil borsada İtalyan ca pazar demek o pazarda Eggub etiketi 10 yıldan fazla güncel değil o etiketi değiştirmek lazım ve ileride çok parlak olması da çok güzel bir şey adeta elmas gibi bir hisse keşfedildikçe parlayacak ve bu kadar güzel şeyler olası ama daha arsası kadar piyasa değeri yok zaten arsa güncellemede gelse siz demiştiniz bryat gibi Olablr diye ki arsa güncelleme gelse yenl defter değeri ve bedelsiz potansiyeli ile devler ile arasında fark kalmayacak bedelsiz potansiyeli ve defter değeri aslında güncellenmemiş arsa değeri içinde gizli kalmış olası bir arsa güncelleme hazine nin anahtarı isizin dediğiniz gibi Tcege arsası emsallerin en az iki katı olmalı çünkü blz hem denize sıfır liman hüviyeti ve sizin dediğiniz gibi çarpı iki bakmak lazım çünkü stratejik ve ideal dört dörtlük bir liman arsası su derinliği vs ile hani derler ya para ile alamazsın öyle bir nitelikte diye düşünüyorum bende size katılıyorum değerli yorumlarınıza inş Allah yanımızda olsun Eggub gerçek değerini bulsun

4.  Alıntı Originally Posted by deepdark7913 Yazıyı Oku
    Tek seferlik etkindedigin soyle 5,6 yuz mlyn dolarcik
    dostum kaç mıl usd olursa olsun bılanco kötü geldiği müddetce Bı halta yaramaz öz kaynakları ucuk bor cok sırket var yerlerde surunen sebep kötü bilanco süreklilik lazım,
    Yani demek istediğim yok arsa, liman falan filan bılanco lazım ıyı bır bılanco,

5.  Alıntı Originally Posted by zararcok Yazıyı Oku
    dostum kaç mıl usd olursa olsun bılanco kötü geldiği müddetce Bı halta yaramaz öz kaynakları ucuk bor cok sırket var yerlerde surunen sebep kötü bilanco süreklilik lazım,
    Yani demek istediğim yok arsa, liman falan filan bılanco lazım ıyı bır bılanco,
    bu yıl enflasyon muhasebesi devrede olduğu için tam anlamı ile bilançolara göre hareket edilemiyor...daha önce de dediğim gibi borçlu şirketler enflasyon oranında zarar yazmadığı vakit kar yazıyorlar ama gerçekte borçlu şirketlerdir...aynı şekilde varlıkları ve nakit pozisyonları güçlü şirketler de enflasyon oranında kar yazmadığı vakit zarar yazıyorlar ama gerçekte finansalları güçlü şirketlerdir...ama piyasa zarar yazdığı için uzak duruyor...

egegübrenin 128 milyon zarar yazmasının nedeni ise 167 milyonluk vergi gideridir...sonraki çeyreklerde vergi gideri olmayabilir...olmadığı zaman da otomatikman kar yazar...

ama şu anda egegübrenin bu günü fiyatlamıyor...geleceği fiyatlıyor...gelecekte limanı büyüyeceği için işleri çok artacak...gelecekte limanın satışı ,limana ortaklık alınması veya liman arazisinin yeniden değerlemesi meydana gelebilir...egegübrenin değerini gerçek anlamda ortaya çıkaracak olan gelişmeler bunlardır...biz gelecek için buradayız..piyasa da geleceği satın alır bu günü değil...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

6. ben yeni oluşan beklentilerine odaklandığım için bilançoları doğru dürüst incelemedim bile...hala yıllar önceki bilgilerim ile idare ediyorum.... daha önce de söylediğim gibi yıllar önceki kapasite ilse egegübre limandan zaten yıllıkta 10-15 milyon dolar kar edebiliyordu...tl bazında kabaca 330-465 milyon karlar yapabiliyordu...gübre işinden de genelde ya çok az kar ,yada az zarar yazıyordu...bu yıl gübre işini de minimuma indirdiğini biliyoruz...o halde vergi borçları devreye girmez ise limandan kar yazmaya devam edebilir...liman büyüdükçe ve ekonomiler de canlanmaya başladığında liman resmen para basmaya başlayacak...yoksa şirket sürekli vinçler almazdı..sürekli yatırımlar yapmazdı...demek ki şirketin de gelecekte işlerin açılacağı ve karlarını artıracağı beklentileri var...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

7. Bakalım bugun nasıl bir seyir izlicek...
    "Vatan ne Türkiye'dir Türklere, ne Türkistan. Vatan, büyük ve müebbet bir ülkedir Türklere; Turan!

8.  Alıntı Originally Posted by METEHAN Yazıyı Oku
    Bakalım bugun nasıl bir seyir izlicek...
    yuzde 5 lerden donmez gerı yıne umarım çok aşagı yukarı yaptı dökuyormu sövuyormu bellı deıl brute gidecek

Sayfa 687/905 İlkİlk ... 187587637677685686687688689697737787 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •