Sayfa 476/491 İlkİlk ... 376426466474475476477478486 ... SonSon
Arama sonucu : 3922 madde; 3,801 - 3,808 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

1.  Alıntı Originally Posted by bilal8890 Yazıyı Oku

Portfoyde 1yil2aybitti yorumlariniz mutlu eder yas36
    Şahsi kanaatim beste en önemli şey doğru fonu seçmek. Eğer yaşınız gençse ki siz 36 yaşındasınız agresif ve riskli fonlarda kalmayı öneririm. Seçtiğiniz 3 fonda yüksek riskli ve uzun vadede getirisi yüksek olur. Bence doğru bir tercih yapmışsınız. Yaşınıza göre planınızı beğendim. Bende en az 20 yıl beklemeyi düşündüğüm için %100 yabancı hisse fonundayım (ABE). Bi ara besten çıkmayı düşündüm ancak devlet katkısındaki son düzeltmeler ve eklenen yeni fonlar nedeniyle fikrimi değiştirdim yatırıma devam kararı aldım. Hatta ek ödeme de yapmaya başladım. Uzun vadede yüksek riskli fonları seçmek hisse fonu vs gibi işin nirengi noktası. Bakalım sonuç ne olacak hep beraber göreceğiz.

2. yaklaşık 1 ay önce değiştirdiğim portföyüm bu şekilde. bistte ralli olasılığının arttığını görene kadar biraz defansif devam edeceğim.

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Allianz fonlairni iceren exceli guncelledim. ALI fonu yerlerde konusutugmuz gibi.

https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing

4.  Alıntı Originally Posted by asuGaGuGa Yazıyı Oku
    Allianz fonlairni iceren exceli guncelledim. ALI fonu yerlerde konusutugmuz gibi.

https://docs.google.com/spreadsheets...it?usp=sharing
    Valla çok yazık, parayı çöp etmiş son 1 yılda. Koç Grubu da olsa uzak durmakta fayda var sanki. Yatırım her ne kadar uzun soluklu olsa da HES ve AH5 bunu tekme tokat döver bence.

2201116TG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

5.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Valla çok yazık, parayı çöp etmiş son 1 yılda. Koç Grubu da olsa uzak durmakta fayda var sanki. Yatırım her ne kadar uzun soluklu olsa da HES ve AH5 bunu tekme tokat döver bence.

2201116TG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    ALI fonu kısada düşüşte olsa da uzun vadede kazançlı olacaktır bence.

6.  Alıntı Originally Posted by ereglili Yazıyı Oku
    ALI fonu kısada düşüşte olsa da uzun vadede kazançlı olacaktır bence.
    Bu yıl İş bankası Hisse grubu(ATE) da Koç Grubu hisseleri gibi çok kötü bir perfomans gösteriyor...Yıllık Enflasyonun %50 altında bir perfomans enflasyona karşı fonun değeri %50 eridi demek oluyor......

Ama Yıl sonu kapanışa doğru endeks ile birlikte biraz toparlarlar diye düşünüyorum....2024 yıllık Enlasyon da %40-%45 arası kapatırsa fark kapanabilir...

7.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Bu yıl İş bankası Hisse grubu(ATE) da Koç Grubu hisseleri gibi çok kötü bir perfomans gösteriyor...Yıllık Enflasyonun %50 altında bir perfomans enflasyona karşı fonun değeri %50 eridi demek oluyor......

Ama Yıl sonu kapanışa doğru endeks ile birlikte biraz toparlarlar diye düşünüyorum....2024 yıllık Enlasyon da %40-%45 arası kapatırsa fark kapanabilir...
    Şirketlerin bilançoları kötü geldiğinden şirket değerleri düşüyor.
    kısa vadede düzelme beklememekteyim. 1-2 yıl devam edebilir bence.

8.  Alıntı Originally Posted by ereglili Yazıyı Oku
    Şirketlerin bilançoları kötü geldiğinden şirket değerleri düşüyor.
    kısa vadede düzelme beklememekteyim. 1-2 yıl devam edebilir bence.
    Hem ALI hemde ATE nin yıllık perfomansı, Endeks-30 fonu olmak üzere diğer endeks ve hisse fonlarına karşıda çok kötü bir getiri oranı var...Ben Besin Hisse oranını %60 ATE yapmıştım...%40 Endeks 30 yapmıştım....Neden olarak Koç grubunun hisselerinin primli olduğunu düşünürsek ATE yi ŞİŞE' nin kötü perfomansı etkiledidiğini düşünüyorum.......2025 yılın ilk aylarında yıllık enflasyonu rahat geçeriz diıe düşünüyorum....

Sayfa 476/491 İlkİlk ... 376426466474475476477478486 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •