Sayfa 477/491 İlkİlk ... 377427467475476477478479487 ... SonSon
Arama sonucu : 3922 madde; 3,809 - 3,816 arası.

Konu: BES ( Bireysel Emeklilik Sistemi )

1.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Hem ALI hemde ATE nin yıllık perfomansı, Endeks-30 fonu olmak üzere diğer endeks ve hisse fonlarına karşıda çok kötü bir getiri oranı var...Ben Besin Hisse oranını %60 ATE yapmıştım...%40 Endeks 30 yapmıştım....Neden olarak Koç grubunun hisselerinin primli olduğunu düşünürsek ATE yi ŞİŞE' nin kötü perfomansı etkiledidiğini düşünüyorum.......2025 yılın ilk aylarında yıllık enflasyonu rahat geçeriz diıe düşünüyorum....
    Kızımın BES'i için 100% ALI fonu yaptım, uzun vade.
    Biriktirmeye devam ediyoruz.
    Krizlerde genelde büyükler daha dirençli oluyor.

2. ilave olarak ALI fonuna Koç Grubu çalışanların da destek atabileceğini değerlendirmekteyim.

3.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    Bu yıl İş bankası Hisse grubu(ATE) da Koç Grubu hisseleri gibi çok kötü bir perfomans gösteriyor...Yıllık Enflasyonun %50 altında bir perfomans enflasyona karşı fonun değeri %50 eridi demek oluyor......

Ama Yıl sonu kapanışa doğru endeks ile birlikte biraz toparlarlar diye düşünüyorum....2024 yıllık Enlasyon da %40-%45 arası kapatırsa fark kapanabilir...
    şahsınız özelinde değil ama yıl sonuna doğru endeks yükselecek algısı neye dayanıyor çok merak etmekteyim.

politika faizi 50% den 40% a indi, e ne oldu vatandaşın maaşı mı arttı, yoksa rantiyeden kazanan adamın geliri mi arttı.

yoksa yurtdışından düşük dolara gelmeyen gavur koşarak mı gelecek dolar 5% arttı diye.

4.  Alıntı Originally Posted by ereglili Yazıyı Oku
    Kızımın BES'i için 100% ALI fonu yaptım, uzun vade.
    Biriktirmeye devam ediyoruz.
    Krizlerde genelde büyükler daha dirençli oluyor.
    hocam BYD tüm dünyada otomotiv sektörünü acımasızca ve çok hızlı şekilde darmaduman edecek, bu ortamda otomotiv ağırlıklı bir fona komle girmem şahsen.

sektöre uzak olanlar anlamıyor ama BYD denen şirket bildiğin Yecüc ve Mecüc, Çin de Avrupalı şirketlerin pazar payı 3 yılda bildiğiniz yarıya indi, şimdi sıra maalesef biz de.

5.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    hocam BYD tüm dünyada otomotiv sektörünü acımasızca ve çok hızlı şekilde darmaduman edecek, bu ortamda otomotiv ağırlıklı bir fona komle girmem şahsen.

sektöre uzak olanlar anlamıyor ama BYD denen şirket bildiğin Yecüc ve Mecüc, Çin de Avrupalı şirketlerin pazar payı 3 yılda bildiğiniz yarıya indi, şimdi sıra maalesef biz de.
    BYD'nin yatırım haberinin çok abartıldığını düşünmekteyim. Sonuçta onlarında üretimde belli bir maliyeti var. Çin Devletinden sübvansiyon alıyor olabilirler. ilave vergiyle ülkeler yerli üreticilerini korumaktalar. Muhtemelen Çin'den ithallere ilave vergi gelecektir. En son Kanada devleti de ilave vergi getirdi.

6. Enflasyon muhasebesi ile şirketlerin bilançoları zayıf geliyor.
    Temettüler de 2025'te zayıf olacak hatta bazı şirketler temettü ödemesi yapmayacak.
    Uzun vadeli biriktirme için cazip döneme girilmiş görünüyor.

7.  Alıntı Originally Posted by ereglili Yazıyı Oku
    BYD'nin yatırım haberinin çok abartıldığını düşünmekteyim. Sonuçta onlarında üretimde belli bir maliyeti var. Çin Devletinden sübvansiyon alıyor olabilirler. ilave vergiyle ülkeler yerli üreticilerini korumaktalar. Muhtemelen Çin'den ithallere ilave vergi gelecektir. En son Kanada devleti de ilave vergi getirdi.
    kast ettiğim şey BYD Manisa yatırımı değil zaten, BYD Macaristan ve İspanya ya fabrika açıp pazar payı için acımsızca fiyat kıracak ve bizim ihraç pazarlarına saldıracak. derseniz Çin e Rusya tarzı ambargo gelecek eyvallah ama standart gidişatta BYD tüm Avrupa otomotiv üreticilerinin içinden geçecek.

8.  Alıntı Originally Posted by thron Yazıyı Oku
    şahsınız özelinde değil ama yıl sonuna doğru endeks yükselecek algısı neye dayanıyor çok merak etmekteyim.

politika faizi 50% den 40% a indi, e ne oldu vatandaşın maaşı mı arttı, yoksa rantiyeden kazanan adamın geliri mi arttı.

yoksa yurtdışından düşük dolara gelmeyen gavur koşarak mı gelecek dolar 5% arttı diye.
    Peki sendeki yükselmeyecek algısı neye dayanıyor.

Finansçıların en iyi yaptığı iş bahane uydurmaktır. Bana muhtemel yükseliş için bahane uydur dersen, hemen 10 tane uydururum. Sonuçta bu iş yüksek gördüğümüz ihtimale oynamak, tutar tutmaz onu zaman gösterir.
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

Sayfa 477/491 İlkİlk ... 377427467475476477478479487 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •