Sayfa 258/302 İlkİlk ... 158208248256257258259260268 ... SonSon
Arama sonucu : 2416 madde; 2,057 - 2,064 arası.

Konu: ARDYZ - ARD Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş.

1. ARDYZ - ARD Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş.

Alıntı Originally Posted by Eagle24 Yazıyı Oku
    Bilancomuz eh işte..
    2024 sene sonu ciro 2.2 milyar
    favok 1.7 milyar beklentisini paylaşmıştı sirket..

İlk 2.ceyrek toplam ciro 784 milyon
    favok 462 milyon geldi.

Bakalım yukardaki hedeflere sene sonu gelebilecek mi?Bunu sonraki bilancolarda takip etmek lazım.

Net kâr enf muh ve finansal giderler yüzünden eriyor.Bu ceyrek enf muh 23 milyon zarar yazmisiz yani etkisi baya azalmış.

Suan yilliklandirilmis net kar marjimiz %37sene sonu için %40 alsak ciro hedefi olan 2.2 milyarı tuttursak diyelim.Sene sonu 800-900 milyon kâr demek.Suan kasadaki kâr 35 milyon.Nasil olacak ve tutacak bu hedef bende merak ediyorum

Sabırla beklemeye devam..

Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
    Ciroda 2.2 yi geçer muhtemelen.
    Net kar favök karışmasın hocam. Favök/satışlar %60 civarında. Geçen yıl bu oran %80 miş. Favök 1.7 yakalanmasa dahi 1.5 yakalanabilir duruyor.

Net kar tarafında ise borçlar ve faiz oranları bir miktar düşerse 12 aylıkta süper bir bilanço ile karşılaşabiliriz. Galiba finansal giderlerde en kötü geride kaldı.

Bakalım bu bilançoya piyasa tepkisiz mi kalacak?

Bilançoyu beğendim,ben de beklemeye devam edeceğim.

2. Gelir tablosunda kafama takilan bir konu var.

Malum favok hesaplanirken brut kardan genel yonetim, pazarlama ve arge giderleri çikarilip amortisman ve itfa giderleri ekleniyor.

Ancak Ardyz nin 181 mln tl lik genel yönetim giderleri içerisinde tam 137 mln tl amortisman ve itfa giderleri var. Amortismanin hepsi genel yonetim giderlerinin icine konulmus.Hal böyle oluncada doğal olarak 6 aylik favök 601 mln tl yerine 462 mln tl cikiyor.

Hata bende mi, yoksa tablolarda mi?

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

3.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Gelir tablosunda kafama takilan bir konu var.

Malum favok hesaplanirken brut kardan genel yonetim, pazarlama ve arge giderleri çikarilip amortisman ve itfa giderleri ekleniyor.

Ancak Ardyz nin 181 mln tl lik genel yönetim giderleri içerisinde tam 137 mln tl amortisman ve itfa giderleri var. Amortismanin hepsi genel yonetim giderlerinin icine konulmus.Hal böyle oluncada doğal olarak 6 aylik favök 601 mln tl yerine 462 mln tl cikiyor.

Hata bende mi, yoksa tablolarda mi?

Sn Balıkadam,

Siz diyince emin olmak adına farklı şirketlerin Genel Yönetim gider detaylarina baktim.Detay gösteren diğer şirketlerde de aynı durum var.Yani amortismani genel yönetimde gösteriyorlar.Bir yanlışlık yok görünüyor.

Örneğin Kront detayını inceleyebilirsiniz.

Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..

4.  Alıntı Originally Posted by 06onur Yazıyı Oku
    Ciroda 2.2 yi geçer muhtemelen.
    Net kar favök karışmasın hocam. Favök/satışlar %60 civarında. Geçen yıl bu oran %80 miş. Favök 1.7 yakalanmasa dahi 1.5 yakalanabilir duruyor.

Net kar tarafında ise borçlar ve faiz oranları bir miktar düşerse 12 aylıkta süper bir bilanço ile karşılaşabiliriz. Galiba finansal giderlerde en kötü geride kaldı.

Bakalım bu bilançoya piyasa tepkisiz mi kalacak?

Bilançoyu beğendim,ben de beklemeye devam edeceğim.
    Net kâr,favök ceyreklik ve yıllık marjlar..

Favok ceyreklik %59,8
    Favok yıllık %69,47
    Net kâr ceyreklik %15,63
    Net kâr yıllık %37,75

Benim bahsettiğim Net kâr marjı yıllık hocam.(Favok ayrı)Bu marjı sene sonu için %40 aliyorum eğer basarabilirse..Benim hesap burdan geliyor özetle..

5.  Alıntı Originally Posted by Eagle24 Yazıyı Oku
    Sn Balıkadam,

Siz diyince emin olmak adına farklı şirketlerin Genel Yönetim gider detaylarina baktim.Detay gösteren diğer şirketlerde de aynı durum var.Yani amortismani genel yönetimde gösteriyorlar.Bir yanlışlık yok görünüyor.

Örneğin Kront detayını inceleyebilirsiniz.

Hocam tamam gosteriyorlar ama ardyz gibi tamamini genel yonetim giderleri icerisinde gosteren yok.

Mesela sizin dediginiz krontun 6 aylik amortisman gideri 29 mln tl ama bunun sadece 5.3 mln tl si genel yonetim giderleri icinde. Baska sirketlerede baktim bazilarinda genel yonetim giderleri icinde amortisman gideri çok az bazilarinda ise hiç yok. Sizde inceleyebilirsiniz.

Amortisman gideri yapisi itibariyle nakit çıkışı gerektirmeyen bir gider türüdür ama bu genel yonetim giderinin icine yazilirsa nakit çıkışı olmus gibi favok rakaminı etkiler.

6.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Hocam tamam gosteriyorlar ama ardyz gibi tamamini genel yonetim giderleri icerisinde gosteren yok.

Mesela sizin dediginiz krontun 6 aylik amortisman gideri 29 mln tl ama bunun sadece 5.3 mln tl si genel yonetim giderleri icinde. Baska sirketlerede baktim bazilarinda genel yonetim giderleri icinde amortisman gideri çok az bazilarinda ise hiç yok. Sizde inceleyebilirsiniz.

Amortisman gideri yapisi itibariyle nakit çıkışı gerektirmeyen bir gider türüdür ama bu genel yonetim giderinin icine yazilirsa nakit çıkışı olmus gibi favok rakaminı etkiler.

Siz haklısınız diğerlerinde tamamını değil bir kismini göstermişler Genel Yönetim giderleri başlığında..

Hatta Ardyz 1.ceyrek bilancosuna göz attım orda nasıl yansitmislar diye..
    Orda da toplam amortisman 63 milyonmus. 19 milyonunu yansitmislar Genel yön.gideri olarak.

Şirkete sormak lazım o zaman bu durumu neden bu şekilde..

7. Acaba amostisman olarak yazdığı duran varlıkların kullanım süresi dolduğu için bu şekilde yazmış olabilir mi?İlk aklıma gelen bu oldu ama bu da pek mantıklı değil çünkü zaten amortisman belli yıllara yayarak kademe kademe gider olarak muhasebelestiriliyor.Bir daha niye tek kalemde gider yazsın..

Yada vergisel acidan bu şekilde gösterip bir avantaj mi elde etmiş oluyor şirket?

Son düzenleme : Eagle24; 07-09-2024 saat: 13:21.

8.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku

Favok e amortisman gideri ekleniyor, baştan amortisman çıkarıldığı için.

Yazılım firmasında bu kadar amortisman olması da tuhaf.

Çalışan sayısı 739 olmuş. 6 ay önce 187 kişiymiş.
    Asla yatırım tavsiyesi olamaz

Sayfa 258/302 İlkİlk ... 158208248256257258259260268 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •