Artan

134,20 10 15:09
99,00 10 15:10
178,70 9.97 15:09
375,00 9.97 15:11
1.456,00 9.97 15:10
Artan Hisseler

Azalan

11,87 -9.94 15:11
520,50 -8.44 15:10
57,15 -6.31 15:11
33,22 -4.7 15:10
124,00 -4.62 13:55
Azalan Hisseler

İşlem

21.293.644.360,85 15:11
19.783.293.659,00 15:11
16.271.885.896,31 15:11
12.717.094.715,68 15:11
12.694.647.087,60 15:11
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 2468 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ARDYZ - ARD Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Gelir tablosunda kafama takilan bir konu var.

Malum favok hesaplanirken brut kardan genel yonetim, pazarlama ve arge giderleri çikarilip amortisman ve itfa giderleri ekleniyor.

Ancak Ardyz nin 181 mln tl lik genel yönetim giderleri içerisinde tam 137 mln tl amortisman ve itfa giderleri var. Amortismanin hepsi genel yonetim giderlerinin icine konulmus.Hal böyle oluncada doğal olarak 6 aylik favök 601 mln tl yerine 462 mln tl cikiyor.

Hata bende mi, yoksa tablolarda mi?

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Gelir tablosunda kafama takilan bir konu var.

Malum favok hesaplanirken brut kardan genel yonetim, pazarlama ve arge giderleri çikarilip amortisman ve itfa giderleri ekleniyor.

Ancak Ardyz nin 181 mln tl lik genel yönetim giderleri içerisinde tam 137 mln tl amortisman ve itfa giderleri var. Amortismanin hepsi genel yonetim giderlerinin icine konulmus.Hal böyle oluncada doğal olarak 6 aylik favök 601 mln tl yerine 462 mln tl cikiyor.

Hata bende mi, yoksa tablolarda mi?

Sn Balıkadam,

Siz diyince emin olmak adına farklı şirketlerin Genel Yönetim gider detaylarina baktim.Detay gösteren diğer şirketlerde de aynı durum var.Yani amortismani genel yönetimde gösteriyorlar.Bir yanlışlık yok görünüyor.

Örneğin Kront detayını inceleyebilirsiniz.

Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..

3.  Alıntı Originally Posted by Eagle24 Yazıyı Oku
    Sn Balıkadam,

Siz diyince emin olmak adına farklı şirketlerin Genel Yönetim gider detaylarina baktim.Detay gösteren diğer şirketlerde de aynı durum var.Yani amortismani genel yönetimde gösteriyorlar.Bir yanlışlık yok görünüyor.

Örneğin Kront detayını inceleyebilirsiniz.

Kişisel görüsümdür.Kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.Alan da satan da kendi bilir..
    Hocam tamam gosteriyorlar ama ardyz gibi tamamini genel yonetim giderleri icerisinde gosteren yok.

Mesela sizin dediginiz krontun 6 aylik amortisman gideri 29 mln tl ama bunun sadece 5.3 mln tl si genel yonetim giderleri icinde. Baska sirketlerede baktim bazilarinda genel yonetim giderleri icinde amortisman gideri çok az bazilarinda ise hiç yok. Sizde inceleyebilirsiniz.

Amortisman gideri yapisi itibariyle nakit çıkışı gerektirmeyen bir gider türüdür ama bu genel yonetim giderinin icine yazilirsa nakit çıkışı olmus gibi favok rakaminı etkiler.

4.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Hocam tamam gosteriyorlar ama ardyz gibi tamamini genel yonetim giderleri icerisinde gosteren yok.

Mesela sizin dediginiz krontun 6 aylik amortisman gideri 29 mln tl ama bunun sadece 5.3 mln tl si genel yonetim giderleri icinde. Baska sirketlerede baktim bazilarinda genel yonetim giderleri icinde amortisman gideri çok az bazilarinda ise hiç yok. Sizde inceleyebilirsiniz.

Amortisman gideri yapisi itibariyle nakit çıkışı gerektirmeyen bir gider türüdür ama bu genel yonetim giderinin icine yazilirsa nakit çıkışı olmus gibi favok rakaminı etkiler.

Siz haklısınız diğerlerinde tamamını değil bir kismini göstermişler Genel Yönetim giderleri başlığında..

Hatta Ardyz 1.ceyrek bilancosuna göz attım orda nasıl yansitmislar diye..
    Orda da toplam amortisman 63 milyonmus. 19 milyonunu yansitmislar Genel yön.gideri olarak.

Şirkete sormak lazım o zaman bu durumu neden bu şekilde..

5.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku

Favok e amortisman gideri ekleniyor, baştan amortisman çıkarıldığı için.

Yazılım firmasında bu kadar amortisman olması da tuhaf.

Çalışan sayısı 739 olmuş. 6 ay önce 187 kişiymiş.
    Asla yatırım tavsiyesi olamaz

6.  Alıntı Originally Posted by kazankazan Yazıyı Oku

Sene başında aldığı 600 milyonluk iş ile birlikte 500 kişi aldılar.Bu yeni aldıkları 500 kişi bu işe özel aldiklari elemanlar.Çalisan sayısi o yüzden aniden yükselmis gözükmekte..

7. Yeni işlerle çalışan sayısı 1000 kişiyi geçer demişlerdi sirketten.

Alıntı Originally Posted by Eagle24 Yazıyı Oku
    Sene başında aldığı 600 milyonluk iş ile birlikte 500 kişi aldılar.Bu yeni aldıkları 500 kişi bu işe özel aldiklari elemanlar.Çalisan sayısi o yüzden aniden yükselmis gözükmekte..

8.  Alıntı Originally Posted by kazankazan Yazıyı Oku

Gelistirilen yazılım ürünleri, maddi olmayan duran varlıkta gösteriliyor. Muhtemelen onların amortismanıdır.

Tıpkı maddi duran varlıklarda olduğu gibi maddi olmayan duran varlıkların maliyetlerinin yıllara sistematik bir şekilde dağıtılması işlemi amortisman olarak ifade edilir.

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •