Sayfa 260/305 İlkİlk ... 160210250258259260261262270 ... SonSon
Arama sonucu : 2433 madde; 2,073 - 2,080 arası.

Konu: ARDYZ - ARD Grup Bilişim Teknolojileri A.Ş.

1. Aslinda tam olarak emin olsmasamda mantıken düşününce amortisman giderlerinin smm veya g.yonetim giderleri içerisinde gosterilmesinin favök rakamini cokta degistirmeyecegi kanaatine vardim.

A. giderleri smm icinde gisterilseydi brut kar marji daha düşük cikacakti ama favök yine ayni olacaktı diye düşünüyorum.

Bu düşüncem dogruysa burayi boşuna mesgul ettim dostlar kusura bakmayın.

SM-M515F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

2.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Aslinda tam olarak emin olsmasamda mantıken düşününce amortisman giderlerinin smm veya g.yonetim giderleri içerisinde gosterilmesinin favök rakamini cokta degistirmeyecegi kanaatine vardim.

A. giderleri smm icinde gisterilseydi brut kar marji daha düşük cikacakti ama favök yine ayni olacaktı diye düşünüyorum.

Bu düşüncem dogruysa burayi boşuna mesgul ettim dostlar kusura bakmayın.

Evet favok değişmez.
    Asla yatırım tavsiyesi olamaz

3. genel yönetim giderleri ilk çeyrekte 47 ikinci çeyrekte 141 milyon. bu ne demek anlamadım.32 yıllık borsacıyım ben böyle rezalet bilanço görmedim. 2023 yılı genel kurulunda yönetim kurulubu üyelerine yapılan zam açıklanır,ilk çeyrek ve diğer çeyreklerde bu gider kalemi aynı seyreder. bunlar ilk çeyrekten sonra yönetimkurulu üyelerine demek Yuzde 200 zam yapmışlar ya da yönetim kurulu üye sayısını 3 kat artırmışlar.bu rezilliği hiçbişey örtmez.Allah belalarını versin. çalıştıkları boşa gidiyor,ciro miro hikaye. kendi ceplerine çalışıyorlar.
    Borsada üstatdım Rahmetli özdemir abim her zaman şunu derdi. bir şirketin patronu adam olmadıktan sonra o hisseye asla yatırım yapma. eee büyük lafı dinlemezsem olacağı budur. bu hissede bekleyenlere Allah sabırlar versin.

4.  Alıntı Originally Posted by 2020 Yazıyı Oku
    genel yönetim giderleri ilk çeyrekte 47 ikinci çeyrekte 141 milyon. bu ne demek anlamadım.32 yıllık borsacıyım ben böyle rezalet bilanço görmedim. 2023 yılı genel kurulunda yönetim kurulubu üyelerine yapılan zam açıklanır,ilk çeyrek ve diğer çeyreklerde bu gider kalemi aynı seyreder. bunlar ilk çeyrekten sonra yönetimkurulu üyelerine demek Yuzde 200 zam yapmışlar ya da yönetim kurulu üye sayısını 3 kat artırmışlar.bu rezilliği hiçbişey örtmez.Allah belalarını versin. çalıştıkları boşa gidiyor,ciro miro hikaye. kendi ceplerine çalışıyorlar.
    Borsada üstatdım Rahmetli özdemir abim her zaman şunu derdi. bir şirketin patronu adam olmadıktan sonra o hisseye asla yatırım yapma. eee büyük lafı dinlemezsem olacağı budur. bu hissede bekleyenlere Allah sabırlar versin.
    Bir zahmet bilanco dip notlarına baksaydiniz ne demek oldugunu anlardiniz. Onu da biz mi söyleyelim.

Sizin 141 milyon tl dediginiz 2.ceyrek genel yonetim giderlerinin 119 mln tl si amortisman giderleri. Amortisman giderinin ne oldugunu biliyorsunuzdur umarım.

Bilmiyorsaniz az yukarida bunu tartıştık okuyun bir zahmet.

Sizin kendi beyaniniza gore bu hissede 10 milyonlarca tl ile yatirim yapiyorsuz, aliyorsunuz satiyorsunuz ama daha bilancoları açıp okumaya useniyorsunuz ya da bilanco okumayi bilmiyorsunuz.

5. Finansal tablo dip notlarinda Özbekistan eds islerinin henüz baslamadigi yazilmis. Ayni zamanda nakit akış tablosunda da 2.ceyrekte 180 mln tl (1.ceyrekte 10 mln tl) yatirim harcaması yapıldığı belirtilmis.

Tahminim Özbekistan ve Hatay eds işleri icin 2.ceyrekte hatrı sayilir harcamalar yapilmis olabilir. Bu yatirimlarin geri dönüşleri 3. ve 4.ceyrekte olur diye tahmin ediyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Finansal tablo dip notlarinda Özbekistan eds islerinin henüz baslamadigi yazilmis. Ayni zamanda nakit akış tablosunda da 2.ceyrekte 180 mln tl (1.ceyrekte 10 mln tl) yatirim harcaması yapıldığı belirtilmis.

Tahminim Özbekistan ve Hatay eds işleri icin 2.ceyrekte hatrı sayilir harcamalar yapilmis olabilir. Bu yatirimlarin geri dönüşleri 3. ve 4.ceyrekte olur diye tahmin ediyorum.

Sayın balıkadam, çok güzel bir bilgi paylaştınız. Muhtemelen son iki çeyrek daha iyi gelecektir. Bir başka hissem daha var kaç gündür ondan buna geçmek için uygun fırsatı bekliyorum ben de.. son kurşunu mu da atmış olacam.. OVP de vurgulanan dijital dönüşümden de bir miktar pay alırsa güzel zamanlar gelebilir diye düşünüyorum

7. Beni memnun etmeyen belki de tek nokta yurtdışı işleri oldu.
    Yurtdışı satışlar 3.153.309
    Görünen ne İngiltere deki firma ne Özbekistandaki ne de Oxivo dan bir katkı yok maalesef.
    Umarım önümüzdeki dönemlerde bu tablo değişir.

8.  Alıntı Originally Posted by balıkadam Yazıyı Oku
    Finansal tablo dip notlarinda Özbekistan eds islerinin henüz baslamadigi yazilmis. Ayni zamanda nakit akış tablosunda da 2.ceyrekte 180 mln tl (1.ceyrekte 10 mln tl) yatirim harcaması yapıldığı belirtilmis.

Sayın Balıkadam,

Böyle kıymetli paylaşımlar için çok teşekkürler.

Sayfa 260/305 İlkİlk ... 160210250258259260261262270 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •