Sayfa 339/359 ÝlkÝlk ... 239289329337338339340341349 ... SonSon
Arama sonucu : 2872 madde; 2,705 - 2,712 arasý.

Konu: Dev'ayna Masallarý

Alýntý Originally Posted by deva-i dert Yazýyý Oku
    Bence Matriks IQ'da algoritma kurmak ile ilgili videolardan baþlasaydýnýz, sizin için daha cesaret verici olurdu. Matriks Gold/Prime içinde algo kurmak, optimizasyon yapmak baþlangýçta karmaþýk ve ürkütücü gelebilir.
    Aksine hocam Matriks Prime'da yapýlan iþlemleri çok iyi anladým. Demosu varsa deneyeceðim ama özel iþlerimden dolayý çok yoðunlaþamadým bu konuya. Bakalým bir yerden baþladým, inþallah devamý gelir...

2.  Alýntý Originally Posted by BJK Coccinella Yazýyý Oku
    Aksine hocam Matriks Prime'da yapýlan iþlemleri çok iyi anladým. Demosu varsa deneyeceðim ama özel iþlerimden dolayý çok yoðunlaþamadým bu konuya. Bakalým bir yerden baþladým, inþallah devamý gelir...
    Anladýysan sýkýntý yok hocam.. Backtesting yapmak IQ'da daha kolay, o sebeple söylemiþtim. Kuracaðýn sistemi hangi kodlama diliyle kurduðunun önemi yok, sonuç ayný olacaktýr. Hangisi kolayýna geliyorsa.
    "Ýyi bir planýn en büyük düþmaný, mükemmel bir planýn hayalini kurmaktýr."
    Clausewitz

Anladýysan sýkýntý yok hocam.. Backtesting yapmak IQ'da daha kolay, o sebeple söylemiþtim. Kuracaðýn sistemi hangi kodlama diliyle kurduðunun önemi yok, sonuç ayný olacaktýr. Hangisi kolayýna geliyorsa.
    Anladým hocam saðolun, kolay gelsin...

Hocam;

Metastock’ta THYAO’da 5dk. periyot için örnek bir Expert Advisor yazdým. Sistem 1 No’lu çember içinde 6 adet art arda YEÞÝL (AL) oku oluþturmuþ durumda. Sistem 2 No’lu çember içinde 4 adet art arda KIRMIZI (SAT) oku oluþturmuþ durumda. Robot kullanmayý ve koþul yazmayý tam olarak bilmediðimden soru sormak istiyorum.

Sistem ; art arda gelen yeþil oklardan (6 adet) sadece ilkini mi esas alýr? Yoksa sinyallerin art arda gelmesiyle 6 kez mi AL yapar? Ayný þekilde art arda gelen kýrmýzý oklardan (4 adet) sadece ilkini mi esas alýr? Yoksa sinyallerin art arda gelmesiyle 4 kez mi SAT yapar?

Sadece ilk sinyalleri esas alýyorsa sorun yok. Þimdilik aklýma gelenler bunlar hocam.

Bir de hocam robotu durdurup manuele geçebiliyor muyuz?

6.  Alýntý Originally Posted by BJK Coccinella Yazýyý Oku

Hocam;

Metastock’ta THYAO’da 5dk. periyot için örnek bir Expert Advisor yazdým. Sistem 1 No’lu çember içinde 6 adet art arda YEÞÝL (AL) oku oluþturmuþ durumda. Sistem 2 No’lu çember içinde 4 adet art arda KIRMIZI (SAT) oku oluþturmuþ durumda. Robot kullanmayý ve koþul yazmayý tam olarak bilmediðimden soru sormak istiyorum.

Sistem ; art arda gelen yeþil oklardan (6 adet) sadece ilkini mi esas alýr? Yoksa sinyallerin art arda gelmesiyle 6 kez mi AL yapar? Ayný þekilde art arda gelen kýrmýzý oklardan (4 adet) sadece ilkini mi esas alýr? Yoksa sinyallerin art arda gelmesiyle 4 kez mi SAT yapar?

Sadece ilk sinyalleri esas alýyorsa sorun yok. Þimdilik aklýma gelenler bunlar hocam.
    Hocam kusura bakma, dün akþamdan beri ilk defa hissenet'i açtým ve mesajýný yeni gördüm.

Metastock'u bilmiyorum. Ama Matriks IQ'da kurduðun robotlarda "sýralý iþlem yap" þeklinde bir opsiyon þartýný ekliyorsun. Bu durumda iþlemleri sýralý yapýyor, al-sat, al-sat þeklinde. Tabii ki koþullar oluþtukça. Arka arkaya al yapmaz.

Robotlarý her zaman duraklatabilir ya da durdurabilirsin. Duraklatýrsan, sonra tekrar çalýþtýrabilirsin ayný parametrelerle. Durdurursan devre dýþý kalýr, tekrar robot kurmak zorunda kalýrsýn.
    Clausewitz

Hocam kusura bakma, dün akþamdan beri ilk defa hissenet'i açtým ve mesajýný yeni gördüm.

Metastock'u bilmiyorum. Ama Matriks IQ'da kurduðun robotlarda "sýralý iþlem yap" þeklinde bir opsiyon þartýný ekliyorsun. Bu durumda iþlemleri sýralý yapýyor, al-sat, al-sat þeklinde. Tabii ki koþullar oluþtukça. Arka arkaya al yapmaz.

Robotlarý her zaman duraklatabilir ya da durdurabilirsin. Duraklatýrsan, sonra tekrar çalýþtýrabilirsin ayný parametrelerle. Durdurursan devre dýþý kalýr, tekrar robot kurmak zorunda kalýrsýn.
    Yok hocam Metastock'ta robot kurmak yok. Elimde robot platformu olmadýðý için robot kursam nasýl sonuç alýrým diye örnek verdim kendime, deneme yaptým yani. Aklýma yatan yatmayan bir þey var mý diye ondan sordum. Saðolun verdiðiniz cevaplar için. Sistem kurmama yardýmcý olduðunuz için ve cevaplarýnýz için çok teþekkür ederim.

8. 2 gündür çalýþan algoritmalar BIMAS haricinde beni iþleme sokmadý. BIMAS'ta da 2'þer defa iþleme giriþ ve çýkýþ iþlemi yaptý ve bu iþlemler sýrasýnda fiyat belli aralýklarla yatay seyrettiði için iþlemin birisi kârlý, birisi zararlý þekilde gerçekleþti, toplamda ise cüz'i bir zarar üretti. Yatay pozisyonlarda zaten beklenen bir þey bu. Bunun toplam portföye komisyonlarla beraber etkisi -% 0.02 civarýnda. Þu anda THYAO, TUPRS, EREGL, BIMAS, ASELSN ve PGSUS'ta algoritmalar çalýþýyor. Düþen endekste genelde pozisyona girmeden ve herhangi bir hasar almadan yola devam ediliyor. Bu robotlar için ayrýlan toplam portföy yüzdesi (henüz hepsi nakit seyretse de) % 81,8 civarýnda. Yalnýz portföydeki 5 hissedeki aðýrlýklar eþit deðil. Aðýrlýklarýn daðýlýmýný günlük iþlem hacimleri büyüklüklerine göre yapmýþ durumdayým. Kalan kýsmýný da daha küçük oranlarla baþka hisselerle dolduracaðým.

Seçilen hisselerin seçim mantýðýný tam anlamýyla temel deðerler oluþturmuyor. Daha çok algoritmik trading'e uygun, portföy yapýma uygun belli bir derinliði ve hacmi olan hisseleri seçtim. O anlamda herhangi bir yatýrým tavsiyesi içermez.

2 günlük iþleyiþ genel randýman hakkýnda pek bir bilgi vermeyecektir. En azýndan 1 ay gibi bir süre sonrasý daha anlamlý bir performans karþýlaþtýrýlmasý yapýlabilir.
    Clausewitz

Sayfa 339/359 ÝlkÝlk ... 239289329337338339340341349 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •