Sayfa 340/359 İlkİlk ... 240290330338339340341342350 ... SonSon
Arama sonucu : 2872 madde; 2,713 - 2,720 arası.

Konu: Dev'ayna Masalları

Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    2 gündür çalışan algoritmalar BIMAS haricinde beni işleme sokmadı. BIMAS'ta da 2'şer defa işleme giriş ve çıkış işlemi yaptı ve bu işlemler sırasında fiyat belli aralıklarla yatay seyrettiği için işlemin birisi kârlı, birisi zararlı şekilde gerçekleşti, toplamda ise cüz'i bir zarar üretti. Yatay pozisyonlarda zaten beklenen bir şey bu. Bunun toplam portföye komisyonlarla beraber etkisi -% 0.02 civarında. Şu anda THYAO, TUPRS, EREGL, BIMAS, ASELSN ve PGSUS'ta algoritmalar çalışıyor. Düşen endekste genelde pozisyona girmeden ve herhangi bir hasar almadan yola devam ediliyor. Bu robotlar için ayrılan toplam portföy yüzdesi (henüz hepsi nakit seyretse de) % 81,8 civarında. Yalnız portföydeki 5 hissedeki ağırlıklar eşit değil. Ağırlıkların dağılımını günlük işlem hacimleri büyüklüklerine göre yapmış durumdayım. Kalan kısmını da daha küçük oranlarla başka hisselerle dolduracağım.

Seçilen hisselerin seçim mantığını tam anlamıyla temel değerler oluşturmuyor. Daha çok algoritmik trading'e uygun, portföy yapıma uygun belli bir derinliği ve hacmi olan hisseleri seçtim. O anlamda herhangi bir yatırım tavsiyesi içermez.

2 günlük işleyiş genel randıman hakkında pek bir bilgi vermeyecektir. En azından 1 ay gibi bir süre sonrası daha anlamlı bir performans karşılaştırılması yapılabilir.
    Tecrübelerinizi aktarmanız benim için çok önemli hocam, inşallah bu yönde gelişim sağlamak isteyen okuyucular da bu başlığı takip ediyordur diye düşünüyorum...

2.  Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Tecrübelerinizi aktarmanız benim için çok önemli hocam, inşallah bu yönde gelişim sağlamak isteyen okuyucular da bu başlığı takip ediyordur diye düşünüyorum...
    Strateji olarak algoritmik trading'e başlamış olmayı kendi adıma doğru buluyorum.

Karşılaşacağım negatif durumlar olacak..

Mesela sadece düşen ya da dar bir aralıkta yatay seyreden bir piyasa olursa, sistem anlamlı bir gelir üretmeyecektir. Bu dönemi en azından hasarsız atlatmış olmakla tatmin olabilecek miyiz? Burası önemli.

İkincisi, mevcut fiyat hareketlerine göre yapılmış optimizasyonlar (kullanılan zaman aralıkları ve periyot parametreleri) bundan sonraki fiyat hareketlerinde aynı verimliliği sağlayabilecek mi? Her hissede aynı standartta çalışan bir algoritma kurmak imkansız, zira her hissenin volatilitesi aynı değil. O sebeple her hissede aynı sisteme dayalı bir algoritma kursak bile kullanılan zaman aralıkları ve periyotları aynı olmayacak, en azından piyasa belli, sakin bir ritme kavuşana kadar. Şu anki piyasanın kalp atış ritimleri normal değil. Bunu da zamanla şartlara göre tekrar optimize ederek dengeleyeceğiz. Bu zaman aralığında sonuçlar nasıl olur kestirmek zor. Ama bu bir süreç ve süreci iyi yönetmek de yine kendi elimizde.
    "İyi bir planın en büyük düşmanı, mükemmel bir planın hayalini kurmaktır."
    Clausewitz

Umarım emeklerinizin karşılığını alırsınız hocam, can-ı gönülden başarılar dilerim

4.  Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Umarım emeklerinizin karşılığını alırsınız hocam, can-ı gönülden başarılar dilerim
    Teşekkür ederim hocam
    Clausewitz

5. Endeks bir önceki destek yerini aşağı kırdı. Şimdi önemli bir karar bölgesinde.
    Clausewitz

Hocam soruları taksit taksit soruyorum kusura bakmayın düşündükçe uğraştıkça aklıma geliyor. Sinyal bar içinde mi geliyor yoksa sinyalin gerçekleşmesi için bar kapanışı mı bekleniyor robotta?

7.  Alıntı Originally Posted by BJK Coccinella Yazıyı Oku
    Hocam soruları taksit taksit soruyorum kusura bakmayın düşündükçe uğraştıkça aklıma geliyor. Sinyal bar içinde mi geliyor yoksa sinyalin gerçekleşmesi için bar kapanışı mı bekleniyor robotta?
    Kuracağın robota, kullanacağın sisteme bağlı.. kalıcı sinyal istiyorsan sabit bir değer seçmelisin kapanış ya da açılış gibi. geçici sinyal ile işlem yapma ihtimalin de var, o zaman baz aldığın indikatör çizgisi ne ise onu yukarı ya da aşağı kırdığı anda işleme girer, ama bu tip seçimler risklidir. barın sabit bir değerini almak daha sağlıklı. çoğunluk bar kapanış değerini alır, ben açılış değeri ile çalışıyorum, daha erken yol almak için. Ama kod yazanlar genelde close ifadesini yani kapanışı kullanıyorlar.
    Clausewitz

Alıntı Originally Posted by deva-i dert Yazıyı Oku
    Kuracağın robota, kullanacağın sisteme bağlı.. kalıcı sinyal istiyorsan sabit bir değer seçmelisin kapanış ya da açılış gibi. geçici sinyal ile işlem yapma ihtimalin de var, o zaman baz aldığın indikatör çizgisi ne ise onu yukarı ya da aşağı kırdığı anda işleme girer, ama bu tip seçimler risklidir. barın sabit bir değerini almak daha sağlıklı. çoğunluk bar kapanış değerini alır, ben açılış değeri ile çalışıyorum, daha erken yol almak için. Ama kod yazanlar genelde close ifadesini yani kapanışı kullanıyorlar.
    Anladım hocam bu meseleyi biraz daha araştıracağım, peki REF(C,-1) kullansak o zaman geç mi kalmış oluruz?

Sayfa 340/359 İlkİlk ... 240290330338339340341342350 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •