Sayfa 1030/1040 İlkİlk ... 30530930980102010281029103010311032 ... SonSon
Arama sonucu : 8319 madde; 8,233 - 8,240 arası.

Konu: Altın fiyatlarının geleceği (XAU)

1.  Alıntı Originally Posted by bigmaster Yazıyı Oku
    bence grafikleriniz çok değerli taki 1981 yılından beri görüntü alınabiliyor oysa bizim verilerimiz ancak 2000 yılından beri görüntülenebiliyor sizin 1. grafiğnize aklım dağa çok yattı hernekadar grafik üzerinde çizim yapamasamda bu grafiğe göre 15 000 ons mümkün görünüyor ama bunu görmeye ömrüm yetermi bilmiyorum, benim çalışmalarımda 2028--2030 tarihleri aralığında 8 000--8 500 rakamlarının görüleceği yönündedir, grafikler için tekrar teşekkür eder devamını beklerim, faydalanmak isteyenlere ışık tutacak grafiklerdir
    sn. bigmaster teşekkür ederim, ben de sizin grafiklerinizden faydalandım zamanında.

2.  Alıntı Originally Posted by ayhanol1 Yazıyı Oku
    Ekmek fiyatı, ayçiçek yağı fiyatı, benzin fiyatı vs.vs. onlarda çok yükseldi değil mi. Onlarda da bir düzeltme olur o zaman sizin mantığınıza göre. Keşke olsa gariban bayram eder. Kardeşim enflasyon almış başını gitmiş. Güneyinde savaş , kuzeyinde savaş sen altın düşecek minvalinde yorum yapıyorsun. Ya ne diyeyim ki sana bilemedim.
    Sayın @krabby nin grafiklerini an itibari ile görüntüleyemiyorum.

Lakin Türkiye'deki enflasyon ile altın fiyatının arasında kurduğunuz ilişkiyi anlayamadım.
    Daha da açmak gerekirse:
    Türkiye'deki ekmek, ayçiçeği yağı, benzin vb. fiyatı(aslında enflasyon ile) altın arasında nasıl bir korelasyon öngörüyorsunuz? Bizim kuzeyimiz, güneyimizdeki savaşla altının ne ilgisi var?
    "Global anlamda savaşlar altın fiyatına etki edebilir" gibi bir yaklaşım mı?

Veya;
    Gram Altın/TRY öngörünüz mü bu?
    Yani "kur yükselir, doğal olarak da altın da yükselir" benzeri bir yaklaşım mı?

Yoksa XAU/USD ile bize özgü meselelerin ne ilgisi var?

3.  Alıntı Originally Posted by ASAP_ Yazıyı Oku
    Sayın @krabby nin grafiklerini an itibari ile görüntüleyemiyorum.

Lakin Türkiye'deki enflasyon ile altın fiyatının arasında kurduğunuz ilişkiyi anlayamadım.
    Daha da açmak gerekirse:
    Türkiye'deki ekmek, ayçiçeği yağı, benzin vb. fiyatı(aslında enflasyon ile) altın arasında nasıl bir korelasyon öngörüyorsunuz? Bizim kuzeyimiz, güneyimizdeki savaşla altının ne ilgisi var?
    "Global anlamda savaşlar altın fiyatına etki edebilir" gibi bir yaklaşım mı?

Veya;
    Gram Altın/TRY öngörünüz mü bu?
    Yani "kur yükselir, doğal olarak da altın da yükselir" benzeri bir yaklaşım mı?

Yoksa XAU/USD ile bize özgü meselelerin ne ilgisi var?
    Basit bir anlatımla şunu söylüyorum. Yüksek enflasyon ortamında her şeyin fiyatının yukarı yönlü fiyatlandığı durumda ''ALTIN'' gibi güvenli liman neden yatay kalsın veya düşsün. Ayrıca savaş ( eğer gerçekten savaş varsa) ortamında altın dışında likit başka bir enstrüman varsa söyleyin bende bileyim. Düşünsenize Allah göstermesinde bir savaş oldu tası tarağı toplayıp terk edeceksiniz. Azıcık ta zengi bir adamsınız 30-40 milyon tl. nin fizik karşılığı bir küçük kamyonet arkasının 3 te birine denk gelir herhalde. Gittiğiniz ülkede de TL . ne kadar güvenilir bir para birimi olur o da ayrı bir tartışma konusu. Ama 10-15 kg. altını bir sırt çantasına koyar dünyanın her tarafına gidersiniz.

4.  Alıntı Originally Posted by ayhanol1 Yazıyı Oku
    Ama 10-15 kg. altını bir sırt çantasına koyar dünyanın her tarafına gidersiniz.
    O kadar altınla nasıl gideriz, orası da ayrı sorun. ben olsam küçük altın olarak alır giderdim.

5.  Alıntı Originally Posted by ayhanol1 Yazıyı Oku
    Basit bir anlatımla şunu söylüyorum. Yüksek enflasyon ortamında her şeyin fiyatının yukarı yönlü fiyatlandığı durumda ''ALTIN'' gibi güvenli liman neden yatay kalsın veya düşsün. Ayrıca savaş ( eğer gerçekten savaş varsa) ortamında altın dışında likit başka bir enstrüman varsa söyleyin bende bileyim. Düşünsenize Allah göstermesinde bir savaş oldu tası tarağı toplayıp terk edeceksiniz. Azıcık ta zengi bir adamsınız 30-40 milyon tl. nin fizik karşılığı bir küçük kamyonet arkasının 3 te birine denk gelir herhalde. Gittiğiniz ülkede de TL . ne kadar güvenilir bir para birimi olur o da ayrı bir tartışma konusu. Ama 10-15 kg. altını bir sırt çantasına koyar dünyanın her tarafına gidersiniz.

Siz beni güldürdünüz... Allah'ta sizi güldürsün.

"Altın fiyatları düşer" gibi bir öngörüm yok.
    Lakin yükseliş için, gönderinizde işaretlediğim gerekçe gibisini de görmedim.
    Elinize sağlık

6.  Alıntı Originally Posted by ASAP_ Yazıyı Oku
    Siz beni güldürdünüz... Allah'ta sizi güldürsün.

"Altın fiyatları düşer" gibi bir öngörüm yok.
    Lakin yükseliş için, gönderinizde işaretlediğim gerekçe gibisini de görmedim.
    Elinize sağlık
    Yok anlatım tam da BİLAL'E'' anlatır gibi ama bazen bu anlatımda yeterli olmuyor olabilir. Sen belki de savaş mavaş çıkmaz ülke karışmaz diye düşünüyor olabilirsin. Bundan 25 sene önce bir ''GAVAT'' çıkıp ben ANAYASA'nın ilk 4 maddesini kabul etmiyorum deseydi Askeri Mahkemede anasını ağlatırlardı. Ama bugün kimse bir şey demiyor diyemiyor. O yüzden ''ASLA ASLA DEMEMEK LAZIM'' Türkiye önümüzdeki dönemde her şeye gebe..

7.  Alıntı Originally Posted by ayhanol1 Yazıyı Oku
    Yok anlatım tam da BİLAL'E'' anlatır gibi ama bazen bu anlatımda yeterli olmuyor olabilir. Sen belki de savaş mavaş çıkmaz ülke karışmaz diye düşünüyor olabilirsin. Bundan 25 sene önce bir ''GAVAT'' çıkıp ben ANAYASA'nın ilk 4 maddesini kabul etmiyorum deseydi Askeri Mahkemede anasını ağlatırlardı. Ama bugün kimse bir şey demiyor diyemiyor. O yüzden ''ASLA ASLA DEMEMEK LAZIM'' Türkiye önümüzdeki dönemde her şeye gebe..
    Yav Bilal vb. atarın ne gereği var?
    Söylediğiniz şeyin "Altın Fiyatlarını Geleceği" ile ne ilgisi var?
    Asıl ben Bilal'e anlatır gibi anlatayım...

Memlekette darbe, savaş vb. beklentiniz varsa,
    "Nasıl kolayca sermaye, servet transferi yapabilirim?" konusunu tartışıyorsunuzdur.
    "Bunun cevabını da 10-15 KG altını sırt çantama koyarım!" şeklinde veriyorsanız...
    Bilal'i uzakta aramayın.

8. Haydi kardeşim haydi biz seninle anlaşamayız anlaşmak zorunda da değiliz.. Ego yapmana gerek yok. Memleketin büyük bir çoğunluğu BİLAL zaten ... Gurur da duyuyorlar sen niye rahatsız oluyorsun. Senin şahsına bir şey anlatma durumumuz yok. Anlamadıysan okuma ilgilenme. Yorum yapma şeklimi de sana soracağım bak işine..

Sayfa 1030/1040 İlkİlk ... 30530930980102010281029103010311032 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •