Sayfa 603/998 İlkİlk ... 103503553593601602603604605613653703 ... SonSon
Arama sonucu : 7979 madde; 4,817 - 4,824 arası.

Konu: Viop LIX

1.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Elbette kendi hava savunma sistemimizi kuralım veya ülkemiz için en iyi neyse onu yapalım.

Anekdot:
    Sene 1990' da... 34 yıl önce... Ülkemizde, hâlâ güncel olarak kullanılan Patriot sistemi vardı.
    https://tr.wikipedia.org/wiki/K%C3%B...va%C5%9F%C4%B1

Bugün ne var ben bilmiyorum. Bilen varsa yazarsa mutlu oluruz.
    Tr nin hali hazırda konsepte hava savunması f-16 da,..f-16 ların ise modernizasyonu gerekiyor, buna s-400 ler eklendi ancak düğmesi nerede belli değil(putinde mi bizde mi), ..patriotlar nato kapsamında geliyor gidiyor, düğmesi başkasında,...son olarak söküp götürmezlerse İspanyollarınki var biliyorum,

yerli sistemler olarak,
    korkut yakın hss,
    stinger yakın hss,
    hisar a yakın hss, testler devam ediyor,..testleri başarılı
    hisar o orta hss, testler devam ediyor, testleri başarılı,
    hisar u uzun menzilli hss, yapım aşamasında, test aşamasına geçileceği bekleniyor,..

yerliler dışında
    s-400 şu an için en kapsamlı bu ama buda Nato nedeniyle tartışmalı, hepimizin malumu,..
    ağ katmanlı hava savunma sistemine hisarların tamamlanmasıyla geçilecek,...

ilaveten ABD menşeili awacs, havadan erken uyarı uçakları var,..
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

2.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    Tr nin hali hazırda konsepte hava savunması f-16 da,..buna s-400 ler eklendi, düğmesi nerde belli değil, ..patriotlar nato kapsamında geliyor gidiyor, düğmesi başkasında,...son olarak söküp götürmezlerse İspanyollarınki var biliyorum,

yerli sistemler olarak,
    korkut yakın hss,
    stinger yakın hss,
    hisar a yakın hss, testler devam ediyor,..testleri başarılı
    hisar o orta hss, testler devam ediyor, testleri başarılı,
    hisar u uzun menzilli hss, yapım aşamasında, test aşamasına geçileceği bekleniyor,..

yerliler dışında
    s-400 şu an için en kapsamlı bu ama buda Nato nedeniyle tartışmalı, hepimizin malumu,..
    ağ katmanlı hava savunma sistemine hisarların tamamlanmasıyla geçilecek,...

ilaveten ABD menşeili awacs havadan erken ihbar uçakları var,..
    Teşekkürler üstadım.
    Niyet orta-uzun vadede Hisar'ı kısa-orta-uzun diye çeşitlendirmek bildiğim.
    Lakin güncel durum senin de satır arasında anlattığın gibi muğlak.
    S-400 meselesi bambaşka muamma. Hem kendisi milyar dolarlık, hem de F-35 projesinden kaynaklanan milyarca dolarlık kapora ve üretim kaybı mevcut ayrıca.

Vardır bir bildiği yönetenlerin inşallah.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Hasan Nasrallah ve Hizbullah'ın Suriye'deki Suçları.

Asıl gönderiye (@zead454) ekleme ve ikmallerimizle birlikte uzun bir flood oluşturduk.

Dikkat!
    Bazı veriler +23 düzeyinde hassas görüntüler içermektedir.

https://x.com/suriyearshivi/status/1...cAVqH9JVA&s=19

SM-A336E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

4.  Alıntı Originally Posted by KısaVade Yazıyı Oku
    Teşekkürler üstadım.
    Niyet orta-uzun vadede Hisar'ı kısa-orta-uzun diye çeşitlendirmek bildiğim.
    Lakin güncel durum senin de satır arasında anlattığın gibi muğlak.
    S-400 meselesi bambaşka muamma. Hem kendisi milyar dolarlık, hem de F-35 projesinden kaynaklanan milyarca dolarlık kapora ve üretim kaybı mevcut ayrıca.

Vardır bir bildiği yönetenlerin inşallah.
    s-400 ilk akla gelen şu olmalı,

s-400 ün bir üstü s-500,..
    Rusya bu kadar stratejik ve sadece kendisinde, çinde sanırım son olarak hindistan bu füzesini bir Nato ülkesine niye versin,..

bana kalırsa muhtemelen vermedi ama şu,

hiç bir ülke cephesi olmadan savaşamaz,..öyleyse cephesi olmayan bir ülke savaşı üstüne çeker,..buradan baktığımızda Tr Rusya için cephe ülkesidir,..keza Ukrayna da, o nedenle orada savaşıyor, yoksa cephesi düşecek, s400 bu cephe içindir,..s-400 Tr de yarına bu güne rezervedir, eğer bu dediğim doğru ise tüm hakları Tr ye sınırlı sorumludur,..emanettir,..

öyle olsa dahi Tr s-400 alarak, bulundurarak çok doğru bir iş yapmıştır,..yoksa cıs cıplaktık,

keske ikinci bataryayıda söyledikleri gibi sipariş verip alabilselerdi,..

iSRAİLİN SAVAŞACAK CEPHESİ YOKTUR, BU EN BÜYÜK DEZ AVANTAJIDIR, O DA KENDİNİ KENDİNİ SAVUNMAK İÇİN iRON DOME YAPTI, BİR DE ABD DEN DESTEK ALABİLİYOR, KISMEN DE DENİZDE VARLIK GÖSTEREBLİR,..
    burada yapılan analizler, bilgi ve paylaşımlar
    yatırım tavsiyesi değildir,...

İsrail beklendiği gibi Güney Lübnan’ı işgale başladı. Hamas’ı ve Hizbullah’ı tehdit olmaktan çıkarırken, Gazze’yi ve Lübnan güneyini işgal ediyor. Bu proje bir sır değildi. Filistin de yok oldu.
    -Bazı Müslüman ülkelerin işbirliğiyle ABD BOP, İsrail Büyük İsrail Projesi’ni gerçekleştiriyorlar.
    -Bu projeye karşı en hassas ülkelerden biri Türkiye. Sığınmacı/göçmen akınının asıl nedeni buydu. Suriye’deki PKK/PYD terör örgütü devletçiğinin kurulmasının asıl nedeni buydu.
    -Şimdi anladınız mı Suriye’yle işbirliğinin ne kadar önemli olduğunu? Anladınız mı sığınmacıların bu projenin bir parçası olduğunu?
    -Böyle giderse iki yıl içerisinde İsrail Türkiye ile komşu olacak.
    -Ve biz haritaların değiştiği bu süreçte neyi tartışıyoruz? Teğmenleri ve yeni anayasayı.
    https://x.com/NaimBaburoglu/status/1...MnXRtWPJg&s=19

İran İsrail’e 500 güze attığını açıkladı. Yanlışlıkla da olsa hiç biri ciddi bir hedefe isabet etmedi. Yaralı bile yok.
    İran, önceki saldırılarda olduğu gibi ABD’yle yani İsrail’le koordine ederek füze saldırısı düzenledi.
    -Savaşın da ilkeleri ve ciddiyeti vardı. O da yok oldu.

https://x.com/NaimBaburoglu/status/1...lseyDBMHw&s=19

7.  Alıntı Originally Posted by indregandi Yazıyı Oku
    s-400 ilk akla gelen şu olmalı,

s-400 ün bir üstü s-500,..
    Rusya bu kadar stratejik ve sadece kendisinde, çinde sanırım son olarak hindistan bu füzesini bir Nato ülkesine niye versin,..

bana kalırsa muhtemelen vermedi ama şu,

hiç bir ülke cephesi olmadan savaşamaz,..öyleyse cephesi olmayan bir ülke savaşı üstüne çeker,..buradan baktığımızda Tr Rusya için cephe ülkesidir,..keza Ukrayna da, o nedenle orada savaşıyor, yoksa cephesi düşecek, s400 bu cephe içindir,..s-400 Tr de yarına bu güne rezervedir, eğer bu dediğim doğru ise tüm hakları Tr ye sınırlı sorumludur,..emanettir,..

öyle olsa dahi Tr s-400 alarak, bulundurarak çok doğru bir iş yapmıştır,..yoksa cıs cıplaktık,

keske ikinci bataryayıda söyledikleri gibi sipariş verip alabilselerdi,..
    "hiç bir ülke cephesi olmadan savaşamaz" bizim gibi ülkeler için geçerli sanki üstadım.
    ABD, Rusya vb. onlarca yıldır vekalet savaşları ile sınırları, cepheleri olmayan ülkelerde savaştılar.
    Vietnam, Afganistan, Irak, Libya... Uzar liste...

Son olarak, eğer bir gün işimize yarayacak biçimde kullanabileceksek amenna. Gerçekten güzel bir iştir.
    Al,sat,tut,yakala,sık,bırak vb. tavsiye için aracı kurumunuzla görüşün.

Yeni bahane İsrail Türkiye'ye saldırabilir olacak herhalde ekonomik gidişat sebebi ile.

https://x.com/songurulus/status/1841...A3yq_Hdug&s=19

Sayfa 603/998 İlkİlk ... 103503553593601602603604605613653703 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •