Sayfa 230/398 İlkİlk ... 130180220228229230231232240280330 ... SonSon
Arama sonucu : 3183 madde; 1,833 - 1,840 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

1.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Ha bunları yazmışım. Bundan ne sonuç çıkardın? Olması gereken de zaten bu değil mi? Ortada bir hukusuzluk varsa düzeltilmesi gerekir. Sadece imtiyazlı olanlarla günsonunda mahsuplaşanlar değil de isteyen herkes açığa satabilsin.

Yukarıda bahsettiğim açığa satış prensiplerime aykırı düşen bir durum yok ortada. Yine bir bardak suda fırtına kopardın. Tek yaptığın da bu zaten. Hep şikayet hep şikayet. Senden borsacı olmaz. Dediğim gibi sen deliklerini topla ve SPK’ya başvur.
    Delile gerek yok
    Yaratıcı göz vermiş beyin vermiş
    Görüp yorumla diye
    Sen de bunlar yok
    7 milyon yatırımcı bunu bilse okusa anlasalar bu kurumlar soygunu yapamaz birçok kagittaki düşüş %60 70 leri buldu
    Parayla aldığınızı malum kurum açığa satıp düşürüp yerine koyuyor 6 aydır hergun

2.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Ödünç alıp satma zaten açığa satmadır.......
    Tabi bu dediklerim gerçek manada borsalarda olan işlerdir. Bizim borsamız ise kumardır ve oligopol bir yerdir. Bir yada bir kaç kurum oyuncu istedikleri gibi fiyat belirlerler. Bu manada teknik temel analizin yanına mutlaka takas analizi de eklenmeli kombine edilip bakılmalıdır.
    Doğru dedin Mathias. BİST'teki 8 milyon katılımcının 7 milyon 900 bininin yani %99 unun bilinçsiz yani cahil yatırımcı olduğunu hep söylüyorum. İşte bu yüzden bir kaç kurumun hakimiyeti altında burası çünkü cebi boşaltılabilecek potansiyeli kitle %99 gibi ve anırmal büyük. Kurumsal yatırımcıların etkin olmaması bunlar için büyük avantaj.

Öte yandan takas analizi BİST'in KY'lara bir kıyağıdır. Başka borsalarda böyle bir olanak yok, sadece BİST'e özgü bu. BY'ler takas analizinden hiç bir fayda sağlanamayacağını bilir ve ona hiç bakmazlar. KY'ler çok uyanık olduğu için takasları didik didik ederler, kendilerine göre takas analizinden muhteşem sonuçlar çıkarırlar ama bunların hiç bir değeri olmadığının farkında değiller. İşte bu yüzden taksalar manipülasyon aracına dönüşmüştür. Hiç tavsiye etmem.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

3. Marjinal Yatırımcı (MY) denilen bir kitle var her ülkenin borsasında. Bu tanım KY ile ilintilidir ama bu ikisi ayni değildir. MY ler örgütlenme özelliği taşır, kitle olarak tahtaları etkiler. Sürü şeklinde hareket eden MY'ler tahtaları alt üst edebiliyor. Bunun örneğini ABD borsasında sık sık görüyoruz. BİST'te de bunların piyasaya çıkması yakındır.
    20 Mart 2025'te 27.80 maliyetle YKBNK aldım (tek kağıt, ful borsadayım). 30.4.2025 vadeli hedge pozisyonum %10 zarar ile kapandı.

4.  Alıntı Originally Posted by sar Yazıyı Oku
    Yalan dolan.....

Onbeş yirmi gün önce Çin teşvik paketi diyerekten gaz vermişlerdi.
    Şimdi de beklenen olmadı diye yorumlayıp gaz kesiyorlar.
    Bir öyle bir böyle. Testerenin çalışması için tahrik sistemi kurmuşlar...
    Çin teşvik paketinin devamı, 2. fazı, çok yakında açıklanacak.

5.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Çin teşvik paketinin devamı, 2. fazı, çok yakında açıklanacak.
    Açıklasın çabuk açıklasın bu sefer acımayacağım. Tüm beklentiler boşa çıkıyor. Al sat işlerini bırakmıştım. Yeter şimdi trade zamanı.

6.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    Doğru dedin Mathias. BİST'teki 8 milyon katılımcının 7 milyon 900 bininin yani %99 unun bilinçsiz yani cahil yatırımcı olduğunu hep söylüyorum. İşte bu yüzden bir kaç kurumun hakimiyeti altında burası çünkü cebi boşaltılabilecek potansiyeli kitle %99 gibi ve anırmal büyük. Kurumsal yatırımcıların etkin olmaması bunlar için büyük avantaj.

Öte yandan takas analizi BİST'in KY'lara bir kıyağıdır. Başka borsalarda böyle bir olanak yok, sadece BİST'e özgü bu. BY'ler takas analizinden hiç bir fayda sağlanamayacağını bilir ve ona hiç bakmazlar. KY'ler çok uyanık olduğu için takasları didik didik ederler, kendilerine göre takas analizinden muhteşem sonuçlar çıkarırlar ama bunların hiç bir değeri olmadığının farkında değiller. İşte bu yüzden taksalar manipülasyon aracına dönüşmüştür. Hiç tavsiye etmem.
    Faydalı bilgiler için teşekkürler trend üstadım

7.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Bugünde çok takıldık buralarda. Kız arkadaşım bırak yazma diye sıkıştırıyor beni. Bu gidişle terk edecek beni
    Aslında haklı ama işte. Neyse 60 90 güne yüzde 50 dolar bazlı!!! abarav. Yeni meydan okuma bu. Hadi bakalım.
    BOFA bugün endeks den tamamen bağımsız hisseye nefes aldırmayacak gibi. Yani endeks +1 bile olsa bu anca 30 kademe + olur oradan 0.20 salsa endeks bu 4- yakar. gibi gibi..
    Kahin misin, tahtacı mısın anlamadım! Tebrikler.
    Aldığım nefesi verme garantim yok iken, borsa dolar falan filan ile ilgili bir saniye sonrasını bilme şansım yok! Yazdığım her şey, edinilmiş tecrübelerden kaynaklı tahminler.

Günaydın,

https://twitter.com/dragonomi/status...Tp_oRTLVvbX8dA

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Sayfa 230/398 İlkİlk ... 130180220228229230231232240280330 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •