Sayfa 234/439 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334 ... SonSon
Arama sonucu : 3507 madde; 1,865 - 1,872 arası.

Konu: EREGL - Ereğli Demir Çelik

EREGL günlük, BofA satış tarafından alışa geçti, endeksi +%1 yaptırdı, bu tahtayı pozitif yapamadı daha doğrusu yapmak istemedi! yoksa biliyorsunuz isterse tavana bile kitler!

2.  Alıntı Originally Posted by TRENDHOUND Yazıyı Oku
    TR'de yaklaşık 20 bin yahudi var ve bunların çoğu İstanbul'da. Çoğu Selanik kökenli Museviden dönme (ama büyük çoğunluk hala Musevi kimliğini korıyor, sadece dış görünüş Müslüman) Sabetaycılar ise bundan daha fazla. Bu 2 grup yuvarlak olarak 50 bin kişi eder. 86 milyonluk bir ülkede binde 1 bile etmiyor ama bunların çoğu iş dünyasında çok etkin kişiler. Benim çevrem geniştir.
    Museviden dönme dediğin zaten sebatayist TH. TR deki yahudi sayısının çok daha fazla olduğunu düşünüyorum. Özellikle sefarad yahudileri ve dediğin gibi sebatayistler. Ve bu toprakların sefaradlardan da eski romanyot yahudileri.
    Büyük bir kısmı asimile olmuşlar. Çoğu ladino yu falan unutmuş. Büyükleri çocuklarına öğretmek istiyor ama çocuklar artık oralı bile değiller. Aileleri varlıklı aileler. Kültürlü eğitimli ince düşünceli nüktedan nazik güzel çok kalite rafine insanlar.

3. Takas gibi herkese açık bir bilgi kaynağından yararlanıp strateji geliştirmek bana göre abesle iştigaldir Mathias. BY ler ve kurumlar bu gerçeği bildikleri için milletin görmesini istedikleri bilgileri gösterir, görülmesini istemedikleri bilgileri de gizlerler. Ayrıca algı yönetimi yapmak amacıyla takaslar kullanılır. Bunlara rağmen takasları verimli bir şekilde kullanabilenler varsa bravo der ve onları tebrik ederim.
    3 Eylül 2025 de 29.30 dan aldığım YKBNK leri 15 Eylül'de 32.50 den verip 12 günde %11 kar elde ettim. Tekrar ful nakitteyim.

Skandal halka arzlar ve yaşanan düşüşler Borsa İstanbul’da yatırımcı kaybına neden olmaya devam ediyor.4 ayda 1,2 milyon yatırımcı borsadan gitti.300 milyar tl kayıpları olduğu söyleniyor.

5. Normalde robotların BİST'teki günlük işlemlerdeki payı %70 iken son zamanlarda %80 e çıktı çünkü katılımcı sayısı düştü. Programları gereği robotlardan alım/satım talimatı gelmesi için tetiği çeken pipeline'daki doldurulmayı bekkeyen aktif emirdir. Bu emirler olmadan robot aksiyon alamaz. Öncelik imtiyazı sayesinde robot pipeline'dakinin önüne geçmek isteyecektir.
    3 Eylül 2025 de 29.30 dan aldığım YKBNK leri 15 Eylül'de 32.50 den verip 12 günde %11 kar elde ettim. Tekrar ful nakitteyim.

6.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Museviden dönme dediğin zaten sebatayist TH. TR deki yahudi sayısının çok daha fazla olduğunu düşünüyorum. Özellikle sefarad yahudileri ve dediğin gibi sebatayistler. Ve bu toprakların sefaradlardan da eski romanyot yahudileri.
    Büyük bir kısmı asimile olmuşlar. Çoğu ladino yu falan unutmuş. Büyükleri çocuklarına öğretmek istiyor ama çocuklar artık oralı bile değiller. Aileleri varlıklı aileler. Kültürlü eğitimli ince düşünceli nüktedan nazik güzel çok kalite rafine insanlar.
    TH abim olsa olsa saul goodman tarzı yahudidir. durup dururken ben yahudiyim diyen musevi'yi ben türkiye'de görmedim.
    kaldı ki sabetaist... hele ki anonoim forum köşelerinde...

TH abimin mesajlarında inceden sıraladığı israil hikayelerinde ciddi tutarsızlıklar var. TH abim açık köşeleri kapatmasın diye burdan anlatmayalım.

7.  Alıntı Originally Posted by Mathias Yazıyı Oku
    Museviden dönme dediğin zaten sebatayist TH....
    Asimile olma konusunda sana katılamıyorum Mathias, ben bunların içindeyim. Çok kişi öyle sanır ama gerçek farklı. İsrailde yaşayan aynı zamanda TC pasaportu taşıyan 20 bin civarında bir kitle daha var ve bunlar TR ile içli dışlı. Sabetaycılar Osmanlı zamanında 1600 lü yılların sonundan Osmanlı'nın batışına kadar artı TC nin kuruluş sonrası çok önemli roller oynadılar. Mesela İttihat Terakki'de ciddi bir Sabetaycı kitle vardı. TR İş dünyasının önemli bir kısmı bunların elinde.

8.  Alıntı Originally Posted by Delta Heavy Yazıyı Oku
    TH abim olsa olsa saul goodman tarzı yahudidir. durup dururken ben yahudiyim diyen musevi'yi ben türkiye'de görmedim.
    kaldı ki sabetaist....
    Ben Sabetaycı değilim, Müslüman da değilim Türk de değilim. Sadece sahip olduğum vatandaşlıkardan biri TC dir.

Sayfa 234/439 İlkİlk ... 134184224232233234235236244284334 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •