arkadaşlar diğer şirketler stabildir yani karlılığını artıracak ekstra bir beklentileri yoktur...ama kocaerde mesela en son 7 MW lık jes kuyuları bulundu..bu kuyular ile kocaer enerjide tamamen bağımsız oldu..kocaerde enerji giderleri tüm giderlerin içinde %9 luk bir orana sahip idi...işte bu kuyulardan elde edilecek enerji ile enerji maliyeti sıfıra düşecek...net kar marjı da %9 birden bire artacak..böylece net kar marjı yüksek bir şirkete dönüşecek...
jes kuyularından elde edeceği diğer enerji ile de ulusal şebekeye elektrik satabilen (15 yıl ve dolar bazında en yüksek fiyattan 10,2 cent diye hatırlıyorum ) bir eneji şirketi de olacak..işte kocaeri diğerlerinden farklı yapan budur...tabi sonrasında jeotermal tarım da yapılabilecek...bu tarım ürünleri ile de ihracatlar yaparak ciddi bir gelir elde edebilecek...
yalnız piyasalar çok sıkıntılı...faizler yüksek var olan nakit faize veya altına gidiyor...böyle olunca da hisseler kan ağlıyor...ederlerinin çok altına iniyorlar....iyi günde de kötü günde de doğruları söylemek zorundayım...ama doğruya doğru hisse kötü performans sergiliyor...tıpkı diğer hisseler gibi...
şu anda elimde kocaer yok ama yoktur diye gidip bu hisseye b..k atamam...düşmesini isteyemem...iyi günde ne dediysem kötü günde de aynı şeyleri söylemek zorundayım...dediğim gibi konjöktür şu anda borsanın aleyhinedir...önümüzdeki aylarda jes santralleri devreye girmeye yakın ve özelikle de bilançolarda yansımaları görülmeye başlandığında kocaer eski kocaere dönüşecektir..tabi şu faiz belasının da düşmesi lazım..
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri