Sayfa 722/998 ÝlkÝlk ... 222622672712720721722723724732772822 ... SonSon
Arama sonucu : 7982 madde; 5,769 - 5,776 arasý.

Konu: DoLARDA YÜKSELÝÞ KAÇINILMAZ XXIV

1. Talking

Alýntý Originally Posted by reha kaya Yazýyý Oku

Gönderi sahibi arkadaþýmdýr, tebrik ederim kendisini DEM'li çay ve püskevit aklýma gelmemiþti.
    Günaydýn dostlar, bu resim o kadar çok hoþuma gitti ki öne almak istedim gülmekten de kýrýldým.

2. Ondan sonra telekoma koyayým diyince ben suçlu oluyorum. Yerden kaç fit yukarýda Miles and smilesla anlaþýp mil sýnýfýna göre 250mb/400mb genel kullaným , tamamen sýnýrsýz da WhatsApp mesajlaþma veriyor wifi araciligiyla.Ben de eve internet bekliyorum. Aklýnýzda olsun iþ görür. Wifi a baðlanýrken sadece tek numaranýzý ve koltuk numaranýzý soruyor , hatta ho Chi minhe uçuyorum þu an .Mil iþletememiþtim, grup kesildiði için bilet dönüþe býrakmýþtým.Ýnternete giriþ yapýnca bu uçuþunu miline iþleyelim mi diye týk de koymuþlar , arada güzellik yaptýklarý da oluyor

3. *Tek deðil TK üyelik numaranýzý soruyor

4.  Alýntý Originally Posted by cihangirkonya Yazýyý Oku
    Ondan sonra telekoma koyayým diyince ben suçlu oluyorum. Yerden kaç fit yukarýda Miles and smilesla anlaþýp mil sýnýfýna göre 250mb/400mb genel kullaným , tamamen sýnýrsýz da WhatsApp mesajlaþma veriyor wifi araciligiyla.Ben de eve internet bekliyorum. Aklýnýzda olsun iþ görür. Wifi a baðlanýrken sadece tek numaranýzý ve koltuk numaranýzý soruyor , hatta ho Chi minhe uçuyorum þu an .Mil iþletememiþtim, grup kesildiði için bilet dönüþe býrakmýþtým.Ýnternete giriþ yapýnca bu uçuþunu miline iþleyelim mi diye týk de koymuþlar , arada güzellik yaptýklarý da oluyor
    siz hala þeyinizi sokamadýnýz mý?

ethernet kablonuzu ,ethernet kablonuzu

5. Bizim sourdictionary yazarýndan alýntýdýr

Matrix reloaded oluyok doðru ise ki doðru gibi bir müsait zamanda mesela saat 10 da orijinalini bulup okumak isterim bu raporun. Okuyan varsa da söylesin John Hopkins Üniversitesi ne baðlý Ýsveç li Ýpek Yolu Enstitüsü yýl 2008 mi iþte öyle bir þey,

Yazý
    "johns hopkins üniversitesi'ne baðlý amerikan-isveç merkezli silkroad enstitüsü. türkçesiyle ipekyolu enstitüsü. bu enstitü 2008 senesinde 75 sayfalýk bir raporhazýrlar. raporda 2023 türkiyesi için 3 senaryo ortaya koyulur. türkiye'nin muhafazakarlaþmasý, askeri yönetimle idare edilmesi (en düþük ihtimal), baskýn siyasi akýmlarýn uzlaþmasý. bu 3 senaryodan gerçekleþmesi en kuvvetli bulunan ise þudur.

"cumhuriyet’in 100. yýldönümünü kutlayan türkiye atatürk’ün hedeflediðinden çok daha muhafazakâr bir ülkedir. þeriat ile yönetilmez ancak islami muhafazakârlýk yerleþik baskýn bir sosyal güce dönüþmüþtür. 2011 seçimlerini yine akp kazanýr, chp marjinalleþir. 2014’te halk arasýnda yapýlan ilk cumhurbaþkanlýðý seçimlerini tayyip erdoðan kazanarak cumhurbaþkaný olur. erdoðan 2019’da yeniden cumhurbaþkaný seçilir. 2011’de abdullah gül anayasa mahkemesi’ne islami yönlü yargýçlar atar, dönemin genelkurmay baþkaný ýþýk koþaner, atatürk’ün ilkelerine saygý gösterilmesine yönelik bir açýklama yayýnlar ancak yabancý yatýrýmcýlarý korkutmaktan çekinen ve washington’dan darbe için yeþil ýþýk alamayan ordu islami muhafazakâr hükümetle eskisi gibi çalýþmayý sürdürür. akp kürt meselesini kontrol altýna alýr."

tekrar ediyorum.
    "cumhuriyet’in 100. yýldönümünü kutlayan türkiye atatürk’ün hedeflediðinden çok daha muhafazakâr bir ülkedir. þeriat ile yönetilmez ancak islami muhafazakârlýk yerleþik baskýn bir sosyal güce dönüþmüþtür"

enstitü baykal'ýn istifa ettirileceðini ve yerine kýlýçdaroðlu'nun getirileceðini de bu raporda haber verir. (1 buçuk sene sonra baykal kaset kumpasý sonucu istifa eder)

2018'de onur öymen katýldýðý bir yayýnda "bu enstitünün yöneticileri 2009'da beni ziyaret ettiler ve bu senaryolarý anlattýlar. ben de baykal'ý ve kemal beyi bundan haberdar ettim" diyor.

þimdi yýlmaz özdil bu raporu satýr satýr anlatacaðýný, bunun hazýrlýðý içinde olduðunu yazýyor."

Þimþek: BIST 50'deki açýða satýþ yasaðýný kaldýrmayý deðerlendiriyoruz -BN/Bloomberg HT

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardýr. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

7.  Alýntý Originally Posted by Desidero74 Yazýyý Oku
    Bizim sourdictionary yazarýndan alýntýdýr

Matrix reloaded oluyok doðru ise ki doðru gibi bir müsait zamanda mesela saat 10 da orijinalini bulup okumak isterim bu raporun. Okuyan varsa da söylesin John Hopkins Üniversitesi ne baðlý Ýsveç li Ýpek Yolu Enstitüsü yýl 2008 mi iþte öyle bir þey,

Yazý
    "johns hopkins üniversitesi'ne baðlý amerikan-isveç merkezli silkroad enstitüsü. türkçesiyle ipekyolu enstitüsü. bu enstitü 2008 senesinde 75 sayfalýk bir raporhazýrlar. raporda 2023 türkiyesi için 3 senaryo ortaya koyulur. türkiye'nin muhafazakarlaþmasý, askeri yönetimle idare edilmesi (en düþük ihtimal), baskýn siyasi akýmlarýn uzlaþmasý. bu 3 senaryodan gerçekleþmesi en kuvvetli bulunan ise þudur.

"cumhuriyet’in 100. yýldönümünü kutlayan türkiye atatürk’ün hedeflediðinden çok daha muhafazakâr bir ülkedir. þeriat ile yönetilmez ancak islami muhafazakârlýk yerleþik baskýn bir sosyal güce dönüþmüþtür. 2011 seçimlerini yine akp kazanýr, chp marjinalleþir. 2014’te halk arasýnda yapýlan ilk cumhurbaþkanlýðý seçimlerini tayyip erdoðan kazanarak cumhurbaþkaný olur. erdoðan 2019’da yeniden cumhurbaþkaný seçilir. 2011’de abdullah gül anayasa mahkemesi’ne islami yönlü yargýçlar atar, dönemin genelkurmay baþkaný ýþýk koþaner, atatürk’ün ilkelerine saygý gösterilmesine yönelik bir açýklama yayýnlar ancak yabancý yatýrýmcýlarý korkutmaktan çekinen ve washington’dan darbe için yeþil ýþýk alamayan ordu islami muhafazakâr hükümetle eskisi gibi çalýþmayý sürdürür. akp kürt meselesini kontrol altýna alýr."

tekrar ediyorum.
    "cumhuriyet’in 100. yýldönümünü kutlayan türkiye atatürk’ün hedeflediðinden çok daha muhafazakâr bir ülkedir. þeriat ile yönetilmez ancak islami muhafazakârlýk yerleþik baskýn bir sosyal güce dönüþmüþtür"

enstitü baykal'ýn istifa ettirileceðini ve yerine kýlýçdaroðlu'nun getirileceðini de bu raporda haber verir. (1 buçuk sene sonra baykal kaset kumpasý sonucu istifa eder)

2018'de onur öymen katýldýðý bir yayýnda "bu enstitünün yöneticileri 2009'da beni ziyaret ettiler ve bu senaryolarý anlattýlar. ben de baykal'ý ve kemal beyi bundan haberdar ettim" diyor.

þimdi yýlmaz özdil bu raporu satýr satýr anlatacaðýný, bunun hazýrlýðý içinde olduðunu yazýyor."
    Ön ek: Sayýn @Desidero74 sizi alýntýladým ama... Üzerinize alýnmayýn. Ýddia sahiplerinden söz ediyorum.

@sourdictionary isimli yazar mý?, Y.OZDÝL' mi... Kim sallamýþ bilmiyorum...
    1 saatten fazla zamaným gitti. Politik dile hakim olmadýðýmdan TÜRKÇE çevirisini okudum...
    Ýsteyen de þuradan bakabilir:

https://www.silkroadstudies.org/reso...eli_Turkey.pdf

Komple yalan!
    Avrupa'dan Türkiye'ye bakan herhangi bir düþünce kuruluþunu yazabileceði gibi,
    politik bir dille yazýlmýþ, yazýldýðý tarihe bakýlýrsa "ileri görüþlü sayýlabilecek" bir rapor.
    Ýlgili iddia; magazin dedikodu.
    Baykal, Kýlýçdaroðlu deðiþimi için bile "Baykal býrakmak zorunda kaldý" demiþ sadece.

Genel fikir olsun diye:

"Türkiye'nin iç ve dýþ karmaþýklýðý, bu çalýþmada tartýþýlan senaryolarýn en iyi ihtimalle spekülatif kalmasýný kaçýnýlmaz kýlmaktadýr. Nitekim, bu raporun yazarlarýnýn ülkelerinin on yýl veya daha uzun bir süre sonrasýndaki evrimini tahmin etmeye çalýþtýklarý söylendiðinde, Türk muhataplarýn standart tepkisi sinsi bir gülümsemeydi ve ardýndan þu esprinin herhangi bir varyasyonu geldi: "Önümüzdeki hafta Türkiye'de ne olacaðýný pek bilmiyoruz." Gerçekten de, Türkiye'nin evrimini etkileyebilecek çok sayýda dýþ ve iç faktör göz önüne alýndýðýnda -uzun vadeli eðilimlerden münferit olaylara kadar -bir dizi büyük olayýn herhangi bir senaryoyu rayýndan çýkaracaðýna dair matematiksel olasýlýk oldukça yüksektir. 1998'de yazýlan benzer bir çalýþma -Ýslamcýlar 28 Þubat 1997'deki Ulusal Güvenlik Konseyi toplantýsýnýn ardýndan henüz yenilmiþti -yarým on yýl sonra, daha ýlýmlý bir Ýslamcýlýðýn yenilenmiþ biçiminin, ABD, AB ve yerel liberal entelijansiyadan gelen yoðun destekle desteklenen, on yýlýn daha iyi bir bölümünde iktidar üzerinde kontrol saðlayacaðý fikri, gülünç görünürdü. Benzer þekilde, bu çalýþmadaki analizin altýnda yatan varsayýmlarýn birçoðunun beklenmedik olaylarla üstesinden gelinmesi muhtemeldir. Bununla birlikte, bu çalýþma, ülkenin 100. yýldönümünü kutlarken nasýl görüneceðinin ana belirleyicileri olmasý muhtemel olan Türk toplumu, siyaseti ve dýþ politikasýndaki ana eðilimleri belirlemeye çalýþmýþtýr. Her þey göz önüne alýndýðýnda, Türkiye'nin daha muhafazakar ve dindar bir ülke olmasý muhtemeldir. Ýslami muhafazakarlýðýn Türkiye'yi daha Batý odaklý hale getirmesi pek olasý deðil. Türkiye, Batý'dan stratejik olarak "kopmuþ" olmayacak olsa da, Batý ile arasýndaki baðlarýn zayýflamasý kaçýnýlmazdýr. Türkiye büyük olasýlýkla henüz AB'ye girmemiþ olacak. Muhtemelen kendisini çevreleyen rekabet halindeki bölgesel güvenlik sorunlarýyla tedirgin bir þekilde mücadele etmeye devam etmiþ olabilir, bunlardan bazýlarý (Balkanlar gibi) daha az sorunlu hale gelirken, diðerleri (Ýran gibi) cumhuriyet kurumunu ciddi þekilde test etmiþ olabilir. Ýçeride, Kürt sorununun ortadan kalkmasý pek olasý deðil."
    Son düzenleme : KýsaVade; 25-10-2024 saat: 18:48.
    Al,sat,tut,yakala,sýk,býrak vb. tavsiye için aracý kurumunuzla görüþün.

8. Yýlmaz Özdil programda söyledi dün mü evvelki gün mü Baykal ve Kiliçdaroðlu deðiþimi için o yýllarda ve bu rapor doðrultusunda..

Þimdi sizin raporu ekte sunmanýz iyi oldu kendisine de yazarýz böyle bir þey yoksa raporda yok diye...

Bence politik dil ile ilgili kýsmýn dýþýnda isimler geçiyor mü yorum mu bir bakacaðým orijinalinden .

Bu paylaþým için de teþekkürler..

Ancak bu kadar aleni olmayacak bir þeyi söylemesi de akla mantýða uygun mu hiç deðil O nun dýþýnda da O nun anlattýðý þekilde düþünen pek çok kiþi var..

Sayfa 722/998 ÝlkÝlk ... 222622672712720721722723724732772822 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •